reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

beta 26 tys, brak zarodka

Nie wiem czy mam sie denerwowac, czy nie. Ale w poniedzialek mialam bete hcg 6572. We wtorek bylam u ginekologa, wg usg pecherzyk ciazowy 0,82 cm, pecherzyk zoltkowy 0.27 cm, i cos tam bylo widac, ze sie tworzy-zarodek (5t2d-bardzo wczesnie, ale wszystko wg wyliczen ok).

Dzisiaj poszlam na wizyte do innego lekarza (mialam ja umowiona juz dawno w zwiazku z torbiela, ktora zniknela), lekarz zrobil usg. Pecherzyk ciazowy okolo 1,8 cm (widzialam jak mierzyl na monitorze), pecherzyk zolciowy obecny (nie widzialam jak mierzy). I tyle. Trzy dni roznicy miedzy wizytami. Powiedzial, ze dla niego to wczesna ciaza (fakt, dzisiaj 5 tydzien 6 dzien) i wszystko jest na ta chwile ok. Szyjka zamknieta, pecherzyki w macicy. Wizyta kontrolna za 2 tygodnie.

Oczywiscie ja durna, nie moglam wytrzymac i polecialam na bete hcg. No bo jak to od wtorku nic sie nie zmienilo, w sensie nie pojawil sie zarodek przy obecnosci pecherzyka zoltkowego?!?!?!
Beta hcg 26 361 !!! przyrost utrzymuje sie na poziomie 100 % (wczesniej tez badalam byly wysokie przyrosty). Fakt, wizyty obie na NFZ, wiec sprzet wiadomo jaki -.- Ale mimo wszystko czy ten zarodek nie powinien sie pojawic? od kiedy powinien byc widoczny? beta miala mnie uspokoic, ale sama nie wiem... :(

reklama
Wiesz ciężko porównywać, ja w tym tygodniu mialam bete 22 tys i serduszko bylo ,ale każdy ma owulacje w innym dc ,moze Twoja ciaza jest młodsza, za tydzień mysle ze juz bedzie

Ja owulację miałam w 15 DC. A to był już 40 jak byłam u gina. Niby może być wina USG, bo jak jest ten pęcherzyk żółtkowy to i zarodek. Także czekam na kolejną wizytę

Edit: doczytałam że był pęcherzyk kilka dni temu - jeśli dalej nie ma zarodka to wygląda na puste jajo. Przy prawidłowej ciąży i takiej becie zarodek byłby widoczny dość dobrze.

Doktor mówił, że puste nie jest bo jest pęcherzyk żółtkowy.
Jestem po konsultacji z genetykiem i ginekologiem, który mówi że wina może być USG. Czekać spokojnie i się nie denerwować. Także czekam. Było też podejrzenie bliźniaków na pierwszym USG bo dwa jajniki miały owulację.

Doktor mówił, że puste nie jest bo jest pęcherzyk żółtkowy.
Jestem po konsultacji z genetykiem i ginekologiem, który mówi że wina może być USG. Czekać spokojnie i się nie denerwować. Także czekam. Było też podejrzenie bliźniaków na pierwszym USG bo dwa jajniki miały owulację.

nie ma szans by tyle dni po uwidocznieniu YS nie było zarodka z serduszkiem. Zarodek musi się pojawić 1-2 dni po YS...
Masz wymiary YS z usg?

nie ma szans by tyle dni po uwidocznieniu YS nie było zarodka z serduszkiem. Zarodek musi się pojawić 1-2 dni po YS...
Masz wymiary YS z usg?
Trzy dni to niewiele. Mi się zarodek pokazał po tygodniu od kiedy pojawił się ys. Betę miałam 13 tys i wtedy pojawił się pęcherzyk żółtkowy, więc tydzień później miałam na pewno w granicy 30 tys.
Już nie wspomnę o tym, że w szpitalu był pęcherzyk żółtkowy, a dzień później lekarz na usg nie potrafił go uwidocznić, zupełnie inny sprzęt i już inny obraz.

A i jeszcze dodam że owulację mam w 9 dc jakoś , więc ciąża nie mogła być młodsza, odkad pojawił się zarodek na usg ciąża była o tydzień starsza.

reklama
Trzy dni to niewiele. Mi się zarodek pokazał po tygodniu od kiedy pojawił się ys. Betę miałam 13 tys i wtedy pojawił się pęcherzyk żółtkowy, więc tydzień później miałam na pewno w granicy 30 tys.
Już nie wspomnę o tym, że w szpitalu był pęcherzyk żółtkowy, a dzień później lekarz na usg nie potrafił go uwidocznić, zupełnie inny sprzęt i już inny obraz.

tydzień na pewno to nie zajęło bo ciąża na wczesnym etapie naprawdę rozwija się z ogromna dokładnością co do kolejnych etapów

natomiast ktoś mógł spartolić usg albo nie wiedzieć na co patrzył...

Do góry