reklama

Butelkowe mamy :)

No to zmieniajac temat na własciwy mam dwa pytanka :):-D

1. Jakie Witaminy karmiąć tylko butla oczywiscie zalecali wam pediatrzy ???

(Oczywiscie tak na codzien , niechodzi mi ze jak ktos ma anemie to np. zelazo jak ktos chory to wit. c ) tylko tak na codzien ... ??????????//

2.hmm a drugiego zapomnialam:baffled: myslalam o tym wczoraj wiec pewnie mi sie przypomni hihi:-D

mi d3 jedna kazala podawac druga nie kazala wiec daje co drugi dzien a tak poza tym to nic.

reklama
ja tez daje wit D3 - Vigantol ...
teraz daje co 2 dzien krople ale wczesniej dawalam codziennie
poza tym dawalam sab simplex na brzuszek ale po malu odstawiam ...

Bo mi kazała dawać wit, D
Wit C codzinnie 3 krople Cebion
wit. B6 pol tab 2 x dziennieco
i wit B1 pol tab co drugi dzien

A mi sie wydaje ze powinnam dawac tylko witamine D ewentualnie Cebion ale jak mis podziebiony a tak to nic... wszystko jest w mieszance... i niewiem co robic a sie oczytalam ze mozna witamine z grup B przedawkowac bo sa nie rozpuszczalne w wodzie i z moczem sie nie wydalaja ....

Dziewczyny co robic? potrzebuje rady pediatry innego moj mis jest zdrowy wiec po co mu te wit B ?? i ten cebion

a wit. D tez zostaje co drug dzien kapsulke :)

Tak odnosnie stalych posilkow: poniewaz moja julka miala troszke problemow z ulewaniem mleczka i bolami brzuszka zaczne wprowadzac nowosci dopiero za miesiac i wymyslilam plan, ze przy okazji kazdych zakupow spozywczych zakupic jeden sloiczek czegos dla maluszka to mi sie troche uzbiera w miesiac. No i tym sposobem mam juz 4 sloiczki:) oczywisce bede tez sama przygotowywac, ale wiadomo roznie z czasem bywa i na pewno niejednokrotni sloiczek sie przyda:)

Ja ostatnio kupowałam duże ilości w promocjach;-) zawsze wychodzi taniej:tak:
mam więc już szafkę zawaloną kaszkami, słoiczkami i soczkami:-D

ooo fajny temat:)
ja takze ciagle sie obawiam, ze mala za duzo zjada bo niezle przybiera na wadze, ale chyba tak ma byc gdyz je ksiazkowo. zjada 170-180ml, 5 razy na dobe wiec dokladnie tak jak jest na pudelku od mleka. godzinki karmienia tez sie unormowaly i juz od kilku tygodni stale: 04:00, 07:00, 11:00, 15:00, 18:30 i idzie spac (tak wczesnie nie wiem dlaczego-tak sie nauczyla). kupke robi srednio 2 razy na dobe i wazy teraz 6200gram majac 3 miesiace to chyba nie jest tak zle nie?
mój syn je często ale po 80-100 ml,

Kochana ja mojemu nie liczę karmień hehe...a zjada już nawet 200ml najczęściej (ale daję mu Nutramigen i na opakowaniu jest norma dla dzieci od 2-4 miesięcy: 200 ml). Po prostu takie mleko....
Twoja pije naprawdę książkowo :szok: ciesz się ;)
Ale mój potrafi i parenaście godzin nie jeść :tak: A waży teraz 6600 g (ważony w 3 miesiącu i 1 tygodniu)
mój je nawet do 10 razy dziennie , za jednym razem nie jest w stanie zjeśc 180 ml, tez jest na Nutramigenie.

reklama
Tak odnosnie stalych posilkow: poniewaz moja julka miala troszke problemow z ulewaniem mleczka i bolami brzuszka zaczne wprowadzac nowosci dopiero za miesiac i wymyslilam plan, ze przy okazji kazdych zakupow spozywczych zakupic jeden sloiczek czegos dla maluszka to mi sie troche uzbiera w miesiac. No i tym sposobem mam juz 4 sloiczki:) oczywisce bede tez sama przygotowywac, ale wiadomo roznie z czasem bywa i na pewno niejednokrotni sloiczek sie przyda:)
TYlko dziewczyny uważajcie z tymi zapasami bo różnie może być. Okazało się że mój tylko moją zupkę jada i wszystkie słoiczki stoją. Nie mówiąc o kaszkach i kleikach które leżą odłogiem i chyba mąż je zje:)). A taka własna zupka wychodzi znacznie taniej a roboty z nią jakieę 10 minut na dwa dni. Kiedyś sobie trzeba odbić to płacenia za sztuczne mleczko.
No i bardzo dobrze że czekasz bo stałe pokarmy wprowadza się po 4 miesiącu więc akurat masz jeszcze miesiąc. Nie ma co się spieszyć bo brzuszki jeszcze małe. Do nas przyszła lekarka i dokładnie wpisała do książeczki co ma jeść i jak. Ale cos tam sobie kupić trzeba :)) zwłaszcza deserki owocowe bo o tej porze roku to z owocami bieda. Na szczęście idzie lepsze. WIOSNA JUPII

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry