reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

centymetry i kilograny na "+"

z tymi sutkami to masakra... albo sutki albo z boku sie wylewaja.... tez musze sobie jakies nowe staniki zamowic...
troche dylemat bo niewiadomo na ile stracza... i chyba bede kupowac jakies takie na e-bay bo szkoda mi kasy na stanik w kotrym pochodze 2miesiace

reklama
Dziewczyny!
Zmierzyłam swe piersi:)
Wyszło mi ze ma kupic stanik 80H :szok: Gdzie ja taki znajde! mata-kow pomoz:)

spokojnie ;-) czyli dobrze sądziłam, że masz zły rozmiar. Ja polecam Dalię - mam kilka modeli i super sie sprawdzają, dobrze uszyte i po wielu praniach nadal dobrze biust trzymaja i się nie rozłażą :tak: z tym, że trzeba się liczyć z tym, że kosztują powyżej 100zł. A jak masz dostęp do firm angielskich to możesz juz przebierać ile chcesz. Poszukaj w necie gdzie w Twojej okolicy sa sklepy z pełną rozmiarówką :tak: ale póki co nie ma sensu sie obkupywac w bieliznę, bo wymiary nam sie jeszcze zmienią :sorry2:

na drutach bedziemy robic.... mamy jeszcze troche czasu mata bedzie nas uczyc :-D

ja na drutach tylko podstawy umiem, a na szydełku to nawet niedawno stringi robiłam, więc może i stanik bym potrafiła :-p

a co do staników na ciąże - dobrze poszukac takich bawełnianych, oby tylko miały wzmocnienia pod pachami (takie siateczki) i może mało rozciągliwą koronkę z tyłu, a miseczki z rozciągliwej bawełny bądź koronki - zawsze trochę się naciągną z przodu i w razie czego wkładka laktacyjna wlezie (ja w poprzedniej ciąży miałam hiper laktację i siara zaczęła mi leciec w 17 tc, a teraz juz mi cos się zaczyna zbierać...)

Ostatnia edycja:
A zrobisz stanik jak spadochron bo mi nie dlugo taki bedzie trzeba :) :-D

Mój M zawsze mówi, że jakby co, to c chęcią za stanik będzie robił a do tego uniwersalny, bo dopasowujący sie do wielkości ;-):-D

ale nie ma co panikowć z rozmiarami, to nie PRL, że brało się co się dało, teraz trzeba tylko dobrze poszukać i już ;-)

a ja tak sie rozpisalam i mi post zniknal :(
kurcze - no ale napisze tym razem krocej, ze co do stanikow to warto sie wybrac do dobrego skelpu z bielizna zeby ktos doradzil rozmiar - wiem, ze Panie w Triumphie przechodza bardzo fajne szkolenia i bardzo dobrze dobiraja rozmiar - nawet jezeli sie potem u nich nie kupi to warto sie zmierzyc zeby wiedziec co kupowac :)

a ja mam jakos kolo 1 kg na plusie tak mi sie zdaje mniej wiecej :)

ja też mam problem ze stanikami, zdecydowałam się kupić jakiś chociaż jeden narazie, bo w starych moje cycki się nie mieściły i w sklepie oniemiałam! przed ciążą 70A-70B, a teraz ledwo w 70C się zmieściłam, przymierzyłam nawet 70D i też pasował ale troszkę jeszcze mi w nim biust pływał, narzeczony się śmiał że za miesiąc trzeba będzie przyjechać po E :p i polecam Triumph, oni zawsze super dobiorą rozmiar :)

dziewczyny a jak wasze wagi? mój bilans w 14tc - 1kg na minusie, to chyba wina mdłości jakie miałam we wczesnej ciąży :/ za to brzuszek tak urósł że masakra, zawsze płaski, a teraz balon ;)

Ostatnia edycja:
a ja rosnę i rosnę...
wagę wyjściową miałam chyba 69 kg teraz - 73 = plus 4 kg
w żaden stanik się nie mieszczę, kupiłam na allegro 85 F ale coś czuję, że na długo mi nie wystarczy
chyba się przerzucę na warzywa i nabiał ;-)

reklama
kamilaedi bardzo możliwe że to wina rzucenia palenia, ja przed zajściem ostro ograniczyłam palenie i chociaż nie jadłam niby dużo i do tego uczestniczyłam w obozie fitnessowym przybyło mi 2kg. przy wadze 50kg to spora różnica tych dwóch kg :) lekarz powiedział że przed rozwiązaniem mam ważyć nie więcej jak 62kg, inaczej będzie wyzywał. jestem więc na dobrej drodze w sumie, chociaż nie wiem czy to dobrze że kilogramów mi ubywa :/ chociaż brzuch rośnie i biust też - a to w końcu tkanka tłuszczowa...

Do góry