reklama

Ciąża a kołatanie serca, arytmia?

napewno lekarze wywołali tak żły stan u mnei w jakim się znajduje i napewno przez to przypałętała mi się nerwica lekowa- strach przed śmiercią. ALe arytmie wczesniej lekka musiąlm mieć- same nerwy jej nie wywyołałay atylko mogły zaostrzyć. Magnezu biore bardzo dużo- 6 tabletek dziennie- zalecenie kardiologa plus na noc piję melise i biore walerianę.........ale sie boję....................

reklama
wiem ze sie boisz! moge sie zalozyć ze jak bede w ciązy to tez mi sie ten lęk nasili teraz mam go tylko okresowo ... gdy sie cos dzieje zaslabne itp a powiedz jak sypiasz? bo wczesniej pisalas ze nie moglas! a teraz? sen w przy tego typu schorzeniach to podstawa!

od kiedy biorę magnez to nie moge narzekać, obudzę się raz w nocy 15-30 min i śpie dalej, a wczęsniej to potrafiłam od 1- 5 w nocy nie spać- więc modlę siężeby ten magnez pomagał-. 01 kwirtnia mam holtera zakąłdanego i prosze boga , zeby tych skurczy było mniej niz 5000 tys. Od dzisiaj postanowiąłm nie sprawdzac pulsu, bo na nim czuje kazdy skurcz...

to dobrze ja tez po magnezie lepiej spie! :) sądze ze to sie w koncu unormuje nie bedzie to jutro czy za tydzien ale dasz rade :) dokladnie co do pulsu nie ma sensu go sprawdzac bo sama wiesz ze jakby cos sie dzialo to napewno to poczujesz wiec po co sie nakrecac dodatkowo i do tego wcale nieprzyjemnym zabiegiem! mi z reguly w trakcie mierzenia cisninia "wypada płatek" w zastawce! :/ a cisnienie ogolnie jakie masz?

no to książkowe! ;) ja mam z regoly 100/60 a do tego tetno 90 fajnie szarpie! :P usmiechij sie bedzie wszystko dobrze!!!! i jak bedziesz miala holter to pamietaj - spokoj!!!! czytaj sobie ksiażke obejzyj komedie jakas! na spacerek idz! byle bys tylko nie myslala o tym holterze! :)

reklama
ja byłam u internisty- on mnie skierował na ekg, echo i holter, teraz kardiolog. Jesli jesteś z Warszawy to polecam Panią kardiolog Barbare zalewską- przyjmuje w medicover na ochocie.

Sandra infomuj mnie co u Ciebie na bieżacą. A jak odczuwasz te kołatania? Mierzyłąś puls, czujesz takie przerwy w pulsie ? a w sercu jak y się na chwilę zatrzymywało? Czy tylko masz przyspieszony puls. Jesli przyspieszony to to normalne w ciązy:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry