reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
reniag - a co wyszło Ci na holterze?mi tylko dzienna tachykardia, przy czym w nocy spokój, tętno dosłownie jak przed ciążą - ok 55, a w ciągu dnia sobie szaleje:(
i średnie tętno 91 a jak u Ciebie? w ciągu dnia jakie masz skoki tętna? a encorton to teraz w ciąży Ci przepisali czy już przed? ja też pryw służba zdrowia Medicover i czekam w kolejkach jak ten głu....

#rabbit# co do szyjki to ja w 23tc miałam 28 mm skróciła mi się przez 2tyg z 4cm:( a łaziłam wtedy i byłam tak aktywna jak sprzed ciązy, moja gin założyła mi pessar i w sumie prowadzę prawie normalne życie tj na ile brzuch mi pozwoli to spacerki, w domu krzątanina, zakupy etc i na dzień dzisiejszy jak na razie odpukać szyjka ma cały czas te 28mm, może zapytaj gin czy nie lepiej założyć pessar bo leżenie plackiem w domu lub co gorsza w szpitalu może nie koniecznie jest fajne i tak na prawdę niezdrowe (ogólnie morfologia może spaść a Ty stracisz resztki sił)
super waga dzieciaków - gratulacje:)

karola współczuje.......ja sie martwię bo muszę cały czas leżeć...a remont przede mną:(

dzięki karola2112 za pocieszenie....właśnie z tego wszystkiego zapomniałam się go zapytać o szew albo pessar....ale na następną wizytę zapytam....aa narazie leżę plackiem

Ostatnia edycja:
#rabbit# - ja też musiałam kilka dni przed założeniem pessara leżeć plackiem i powiem Ci że uszami mi to wychodziło:(obejrzałam wszystkie filmy na dvd i online
moja gin nie poleca szwu bo jak twierdzi później szyjka jest zniszczona i podobno rzadko wraca do wyglądu przed a po pessarze nie ma śladu i pessar zakładają na wizycie w przeciągu nie całej minuty a niestety do szwu to chyba nadal usypiają albo jakoś znieczulają - wiec ta opcja wydawała mi się gorsza dla dzieci, ale głowa do góry masz już prawie 27tc więc teoretycznie końcówka:) a, znam dziewczyny co pessar miały zakładany na 1cm szyjkę

no z tym lezeniam to naprawde massakra, ja musiałam na poczatku i myslałam ze to koniec swiata ale wiesz ja mam w domu 2 latka i to dlatego. Jestem pewna, że po nastepnej wizycie Twoja szyjka okaze sie mistrzem swiata i nawet nie drgnie:-Di w ten sposób zasłuzy na miano zelaznej damy wszystkich szyjek swiata!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
odbija mi

no z tym lezeniam to naprawde massakra, ja musiałam na poczatku i myslałam ze to koniec swiata ale wiesz ja mam w domu 2 latka i to dlatego. Jestem pewna, że po nastepnej wizycie Twoja szyjka okaze sie mistrzem swiata i nawet nie drgnie:-Di w ten sposób zasłuzy na miano zelaznej damy wszystkich szyjek swiata!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
odbija mi

:szok:padłam:szok::szok::szok:hahahahahahaah:-D

a moja szyjka chyba jest żelazna:)
Jak 6 tygodni temu miała 38mm tak trzyma się :) jestem z niej dumna:) nawet mój gin wczoraj był chyba pozytywnie zaskoczony że mocno trzyma i się nie skraca
A z zaleceń to nie wieszać zasłon hihihi ( bo ostatnio miał pacjentkę 27 tc która meblowała się i w całym domu powiesiła zasłony i skończyło sie cc:( buuu więc lepiej nie przesadzać),
po drugie nie chodzić dużo i daleko i od teraz nie współżyć by nie prowokować skurczy:)

Rabbit ale Twoje maluszki już duże:) i nie martw się za 11 dni będzie bez zmian więc nie będziesz musiała iść do szpitala, tego właśnie Ci życzę:)

A w moim holterze tętno minimalne 66 a maksymalne 138 średnia ok 93, a do tego ok 37000 dodatkowych pobudzeń komorowych w ciągu doby:(, a encorton biorę już ok 5 lat, teraz jestem na dawce 2,5

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry