reklama

Ciąża bliźniacza

karola płyn do kąpieli bym odłożyła - po cc leżalam 3 dni i tylko raz kąpali mi dziewczyny - pod kranem przy użyciu swoich szpitalnych specyfików. Ty sama nie będziesz miała siły żeby myć maluszki - pewnie nie będzie ku temu warunków. Sól fizjologiczną możesz zabrać (jest w takich małych ampułkach po 5ml), czasami warto przemyć np oczka. To coś na o to pewnie octenisept. Polecam - możesz też sobie tym spryskiwać ranę po cc (nie jest na alkoholu i nie szczypie).
W szpitalu używają do pupy linomagu i na początku jak też kupiłam żeby "nie mieszać" kosmetyków.

reklama
karola ja bym kupila narazie jedno opakowanie. z ampulkami jest taki minus ze uzyjesz raz i musisz wyrzucic, ale niektore mozna uzyc przez 24 godz bo maja specjane 'zamkniecie'
polecam ta
f3ffb6cef5a12a49dd51a3639cd5169a.jpg
a jak dlugo, tak dlugo jak dziecko ma zapchany nosek albo zaropiale oczka...

albo mozesz kupic taka w sapray-u i ona starcza na dluzej, wtedy psikasz ile chcesz na wacik, tyle ze trudniej nosek czyscic takiemu maluchowi bo ona maja taki strumien ze szok :szok:
ja mam zawsze sol fizjologiczna w domu, bp jak moja mala ma katarek to lepiej sie czysci zasmarkany nochal ;p ale teraz uzywamy w spray-u ;)

Ostatnia edycja:
Witam ciężarówki u nas leje od rana, na szczęście moge leżeć pod kocykiem i nigdzie nie musze wychodzić hehe!Tempo macie niesamowite dzisiaj..ja cała zadowolona, bo załatwiłam sobie z Pl fenoterol i już czuje sie bezpieczniejsza mając go, ale odkąd biore magnez brzuch tak nie twardnieje, takze niech fenek czeka jak najdłużej!
kasiek super, ze maluszki równe są, teraz tylko leż grzecznie,a moje d-dimery spadły z 1800 do 1500, takze to jest coś!
Ja czekam na sobotnie usg i nie wyjde dopoki nie dowiem sie jaka płeć!Musze zacząć shopping ubrankowy na całego dopóki jestem na chodzie i dobrze sie czuję.

my po usg i wszystko ok:)
wód płodowych ilość ok co prawda na dolnej granicy ale uffff
łożysko młodziutkie:)
a dzieciaki ważą nasz Jaś chudzinka 2200 i nasza Basia mały pulpecik 2600

obym jeszcze dała radę bo chciałabym podkarmić te moje małe głodomorki:)

miłego wieczorku my zasiadamy przed francuską komedią:)

karola super wiadomość....dzieciaki już fajne grubaski, jeszcze troszkę i będą z wami....

mnie dzisiaj brzusio boli...i jest twardy jakoś dziwnie mi się oddycha....:(

ale za to włoski zafarbowałam....i mam ciemny brąz hihih

reklama
Hej ciezarowki.Widze ze ruch od rana:-)) Oj dlugo sie juz nie wyspicie:-))
Ja wlosow nie farbowalam 4 miesiace!!! Szoook!!
Ciagle czasu nIe mam w dzien a wieczorem padam do lozka i tylko stukam w iphona:-)
Ale musze siwizne pokryc bo wstyd.Matka dzieciom i staruszka:-))

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry