reklama

Ciąża bliźniacza

rabbit mo też ta idea się podoba, dodałabym jeszcze ze będziemy zawsze wyspane i wypoczęte oraz pełne energii:)

i wszystkie wytrzymamy minimum do 37tyg!!!

manila - trzymaj się i się nie denerwuj, pod opieką szpitalną i reżimem łózkowym szyjka będzie sie ładnie trzymać, nie ma sensu się stresować:)

reklama
a ja mam jeszcze jeden mały problemik mój gin który ma ciąć wraca dopiero 26 i wtedy mam u niego wizytę z wyznaczeniem terminu cc, i teraz dosłownie aż nie chcę myśleć co jak nie dotrwam do tego 26, ech trochę wkurzona jestem na tą sytuację, ale z drugiej strony każdy ma prawo do urlopu:(

dziś mamy usg z wagą dzieciaków jak i sprawdzeniem wód owodniowych - ostatnio stwierdzili że jest ich troche mniej ale ilość ok, stwierdzili że kwestia dojrzałości ciąży i bliźniaki dlatego może ich być mniej ale oczywiście naczytałam się w necie i już słabo mi się robi:( także mam nadzieję że ich ilość jest ok

oj karola ty już za dużo nie czytaj w tym necie. Mój gin wyjechał po 30 tc mojej ciąży do Argentyny na miesięczne sympozjum jakieś. Obyłam się bez niego a nawet musiałam rodzić w innym szpitalu niż on pracował. Nie denerwuj się

Milena a jakiej farby w piance uzywasz? ja mialam isc do fryzjera a musze do szpitala:wściekła/y:

W szpitalu bedziesz czuc sie bezpieczniejsza, bedzie dobrze i spokojnie wytrwasz nawet dłużej, ja bym tez miala ochote tam troche poleżec bo w domu to tyle pokus do wstawania a tam to przynajmniej sie lezy.

Kochane mi po wczorajszej wizycie kamien spadł z serca małe rosną równo wiec albo mała podgoniła siostre albo tamten lekarz zle wymierzył( mam nadzieje ze ten to wczorajszy dobrze zrobił), bo teraz obie sa wymiarami na 30 tc :D Jedna wazy 1540 a siostra 1570 :D Wszystko jest ok,troszke powiedział ze maja szybkie bicie serduszek 167, 162 do obserwacji, szyjka 33mm, nie skrócila sie od 2 tygodni wiec leże dalej. Teraz mam 12 dni az moja prowadzaca wroci z urlopu mam nadzieje ze dotrwam [-o< . Troszke brzuchol sie bardziej stawia, nawet jak leze to twardnieje, nie czuje tego jako tak tylko jak przyłoże reke. Biore ten fenoterol 4x1 ale on chyba na mnie nie dziala, ten lekarz powiedział ze mozna zwiekszyc do 4x2 ale nie wiem czy to nie za dużo?

kasiek no to super:) jednak może być różnica w wymiarach usg wykonywanych na różnych sprzętach i przez różne osoby, dobrze ze małe mają się dobrze

dziewczyny czy do szpitala dla maluchów z kosmetyków wystarczy wziąść (nic nie dają tam gdzie będę) a zapakowalam:
- płyn do kąpieli
- krem na odparzenia
- do dezynfekcji pępuszka - to coś na o :)
- chusteczki mokre do pupy
- pieluchy

coś jeszcze?
powinnam wziąść nożyczki albo szczoteczkę do włosów?
i do czego służy sól fizjologiczna i czy trzeba ją mieć???

dzięki

reklama
karola ja nigdy nie slyszlalam zeby trzebabylo brac swoje przybory do kapieli itp... ale moze Twoj szpital tego wymaga?? warto by bylo sie dowiedziec...
ja z kosmetykow w PL bralam pieluszki , krem na odparzenia i chusteczki. sol fizjologiczna sluzy do oczyszczania oczek i noska, i mysle,ze szpital tez tego nie wymaga...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry