reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Jeju dziewczynki ja sie do niczego nie nadaje..Juto bede miała goscia i stwierdziłam,ze zrobie karpatke, ambitny plan,ledwo juz stałam na nogach jak wkładałam do piekarnika :/.
MoniaN wiecej odpoczynku i lezenia w takim razie!!A co córci źle wyszło w morfologii?
Rabbitku to juz na serio ostatnie chwile nudy :), a moze zdjęcie jakies pokoiku co?Na jaki kolor wreszcie sciany pomalowaliscie, bo musze wybrać jakis ciepły.

zrobiłam sobie listę :-) wyprawkową... hm...
no ale najpierw muszę wyprawić Laurę do przedszkola a jakoś wcale mi nie po drodze na zakupy...
mam ochotę na pyszne ciasto... takie czekoladowe... weszłam sobie na stronę kwestia smaku i naoglądałam się ciast :-) może ktoś ma ochotę mi upiec?:D

Ostatnio pieklam karpatke i zrobilam serńik na zimno z galaretka i rodzynkami
Wlasnie sie zastanawiam co zrobic, gdyz to chyba ostatni weekend bez dzieciaczkow ... macie jakies pomysly ?:-)

ja zajadam sie jablecznikiem tesciowej , i jem cupcakes malinowe z Greegs -niebo w gebie!!!!
croppedimage460460-ripple2-lg.jpg

Milena pie...szyć zgagę....ale pychota....zjadłabym wszystkie....lece do angli...

ewaw1 zrobię fotkę ale jak kupię dodatki bo teraz to wogóle nie wygląda jak pokój dziecięcy tylko zwykły...poprostu kolor ścian tylko się zmienił

Ashiarona ja miałam gdzieś fajny i łatwy przepis na ciasto na zimno...o nazwie Orgazm....smaczne bardzo...znaczy mnie smakowało zaraz wkleje

ORGAZM

-6 paczek herbatników (takich po 10 sztuk)
-3 budynie śmietankowe bez cukru
-20 dag margaryny
-pół szkl.cukru
-2 śnieżki w proszku
-2 galaretki cytrynowe
-1 galaretka wiśniowa(ja wolę truskawkową)
-mleko

Herbatnikami wyłożyć dno prostokątnej blachy.
Pół litra mleka zagotować z margaryną i cukrem.Budynie wymieszać ze szklanką mleka,wlać na wrzące mleko i ugotować budyn. Gorące wylać na herbatniki.
masę pokryć kolejną warstwą herbatników

śnieżki ubić w dwóch niepełnych szklankach mleka.
galaretki cytrynowe rozpuścić w 1,5 szkl.wrzątku,ostudzić i dodać do śnieżek
(ja nigdy nie czekam aż galaretki beda zimne,zawsze wlewam ciut ciut ciepłe)
śnieżki stracą"swoją puszystość",tak ma być
Taką masę wylać na herbatniki i siup-do lodówki...

Ciasto ma stężeć!Tężeje bardzo szybko! Galaretke czerwona rozpuścic wg przepisu na opakowaniu,ostudzić i wylać zimną, tężejącą na ciasto...
Najlepiej smakuje na drugi dzień,w smaku-prawdziwy orgazm....

SERNIK Z CHAŁWĄ

• opak.ciasta francuskiego
  • 90 dag mielonego twarogu
  • 4 jajka
  • łyzka masła
  • 40 dag słodzonego mleka skondensowanego
  • 0,5 szkl. cukru
  • 1,5 łyzeczki aromatu waniliowego
  • 0,5 łyzeczki aromatu migdałowego
  • łyzka soku z cytryny
  • 12 dag białej czekolady
  • 25 dag chałwy
  • łyzka płatkow migdałowych

Tortownice wysmarowac masłem,oblepic tortownice okragła ciastem francuskim tak, żeby na zewn.tortownicy wystawało ok. 5 cm ciasta. Wystajace brzegi również wysmarowac masłem.

Ser wymieszac z mlekiem, cukrem, sokiem z cytryny,olejkami i jajkami. Czekolade roztpic w kapieli wodnej. 17 dag chałwy pokroic w kawalki i wraz z czekolada dodac do sera. Wymieszac, wlac do tortownicy. Te brzegi ciasta, które wystawaly poza tortownice, ulozyc na mase serowa i lekko docisnac. Pozostala chalwe pokroic w kawalki i wraz z platkami migd. posypac na ciasto. Piec ok. godziny w 180’C. Po wystudzeniu wstawic na min.12 h do lodowki.

Ostatnia edycja:
reklama
Milena pie...szyć zgagę....ale pychota....zjadłabym wszystkie....lece do angli...

ewaw1 zrobię fotkę ale jak kupię dodatki bo teraz to wogóle nie wygląda jak pokój dziecięcy tylko zwykły...poprostu kolor ścian tylko się zmienił

HAHA ja zjadlam jedna i mam dosc narazie, teraz ide zrobic saalatke z pomidorow i ogorkow malosolnych... mniam !

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry