reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Milena na kiedy masz cesarkę??
na porodowke n astepna ide ja:-D ale dopiero we wtorek takze nogi mocno zaciskam:)

Ewa ja tez mam fosfataze alkaiczna podniesioną, najpierw mialam 122 , a kilka dni pozniej 147,(norma do 105), jest to pocztek gastozy, ale lekarze mowia ze nie jest zle i czekamy do wtorku:p

dzięki dziewczyny dam wam znać po usg.....mam nadzieje że będą kolosy....

Milena ty też nie waż się rodzić bez mojego pozwolenia....ja ściskam nogi i koniec

ale powiem wam że chcę już dzieciaki po drugiej stronie brzusia....ale wiem wiem muszę jesszcze czekać...

Milena na kiedy masz cesarkę??
na porodowke n astepna ide ja:-D ale dopiero we wtorek takze nogi mocno zaciskam:)

Ewa ja tez mam fosfataze alkaiczna podniesioną, najpierw mialam 122 , a kilka dni pozniej 147,(norma do 105), jest to pocztek gastozy, ale lekarze mowia ze nie jest zle i czekamy do wtorku:p

Kochana mnie powiedzieli,ze nie zrobai predzej niz koncowka 38-39 tygodnia, ze wzgledu na to,ze oni patrza aby dzieciaczki byly jak najlepiej rozwiniete, z jednej strony ich rozumiem... chyba ze zacznie sie samo-o co sie modle , no to oczywiscie nie maja wyjscia...

Kochana mnie powiedzieli,ze nie zrobai predzej niz koncowka 38-39 tygodnia, ze wzgledu na to,ze oni patrza aby dzieciaczki byly jak najlepiej rozwiniete, z jednej strony ich rozumiem... chyba ze zacznie sie samo-o co sie modle , no to oczywiscie nie maja wyjscia...

uu no to masz jeszcze troche czekania, ale nalezy pamietac ze brzuch to najlepszy inkubator dla dzieci

ja sie jeszcze dzisiaj dowiedzialam ze moje lozysko sie juz sttarzeje takze nie maja za bardzo wyjscia i uz musza planowac rozwiazanie

Tossa widzisz wszystko ok i po co tyle stresu :)
Rabbit gratuluję zdanego egzaminu:) Może Pani farmaceutka poradzi mi coś na nogi jak z ołowiu??? Na lewej łydce mam 5 żylaków z poprzedniej ciąży :( Chciałam je usunąć rok temu, ale chyrurg naczyniowy odradził, bo stwierdził że żylaki się odnawiają a poza tym jestem za młoda (to miłe, ale ja w maju skończę 30 !)
Jeszcze przed zajściem w ciążę smarowałam nogi różnymi żelami itp, no cóż, nogi robiły się takie "lekkie" ale ja liczę na jakiś cud, tzn że mi te żylaki się zmniejszą, lub chociaż nie będą wyłaziły jak za długo jestem na nogach :/

A ja wlasnie wrocilam ze szpitala...
przez 3 dni mialam bigunke i skurcze Braxtona co 4-10 min 3 dni!!!!
i zgadnijcie- moja szyjka nawet ni drgnela w 35 tyg ma 4,2 cm jest dluga twarda i zamknieta wtf???
iiiiiii................ jeden babelek przkrecil sie glowka w dol, teraz jeszcze drugi i rodzimy naturlnie!!!;-)
mam scan z a1,5 tyg to zobaczymy a w razie gdyby nie zmienila to wtedy wyznaczamy date narodzin naszych dziewczynek;)
ale dzieki Bogu moze tak wytrwamy do 38 tyg!!! jeszcze tylko 3 tyg ;)

reklama
Milena no to gratulacje i trzymam mocno kciuki. masz moze jakies aktualne foto? ciekawa jestem jak wygladaja inne mamy na finiszu ciazy

ja nie mam fotek ale wygladam okropnie szczegolnie na twarzy -opuchnieta nie ta sama babka co kiedys, ale tydzien temu urodzila dziewczyna bliznieta w szpitalu ktorym leze a dzkisiaj wychodzila w miniowie i szpileczkach do domnku:) tak na pocieszenie

Do góry