reklama

Ciąża bliźniacza

Milenka, nic sie nie martw, na laktacje najlepsze co mozesz zrobić to przystawiać dzieci jak najczęściej. Ja z córą długa walczyłam o pokarm, po 3 tygodniach dopiero przyszedł i było go tyle,że szklankami wylewałam, karmiłam 2,5 roku. A jesli sie nie uda, to nic przeciez się nie stanie. Najważniejsze dla dzieci, aby mama była szczęśliwa i nie zamartwiała się:)

Postanowiłam,że donoszę ciążę do 38 tygodnia co najmniej i moje dzieci będą ważyć po 3,5 kg, hehe, ale mam ambitny plan :):eek::eek:

Palinka, zdrówka dla małej, oby choróbsko szybko przeszło :)

Współczuję Wam z tym niespaniem w nocy. Ja śpię super, wprawdzie wstaję 6,7 razy, a to na siku, a to do synka,ale nawet się wysypiam.

W ogóle nie mogę się wysikać, jak stoję to chce mi sie siku, a jak usiąde na kibel, to nie moge się wysikać. Taki ucisk już kurczę :no:

reklama
Czesc dziewczyny kupiłam tydzień temu laktator elektryczny Avent w zestwie jest również lektator ręczny . Praktycznie uzyłam go 5 razy. Niestety nie mam pokarmu a po drodze wylądowałam w szpitalu bo miałam krwiaka po cc i chchiałabym go sprzedac dodoatkowo dołączam paczke oryginalnie zamknietych wkładek laktacyjnych (duża paczka ) .Moze któraś będzie zainteresowana. lAKTATOR NA GWARANCJI OCZYWIŚCIE z paragonem zakupu. Jak coś piszcie sms 792-130-178 (nie dwońcie ) . Dzieki Pozdrawiam Ewa

Karola masz 100 proc racji... tylko zeby to bylo takie proste... wydaje mi sie ,ze nie mam wystarczajaco pokarmu bo przez trzy noce co 10 minut byhlo wolanie o cyc... placz niesamowity zero snu:no: a dizs w nocy dalam im butle i spaly jak aniolki, budzxili sie tylko na jedzenie i kupke... ehh... moze i butla bylaby lepsza??? czemu ja nie moge tego zaakceptowac :wściekła/y: za bardzo sie nakrecilam na karmienie piersia, a to nie takie latwe ...
Widzisz dlatego ja tak strasznie jestem zła na polskie szpitale i te nagonke na karmienie piersia, bo dochodzi do tego ze człowiek czy chce karmic czy nie chce to jak dochodzi co do czego i rzeczywiscie nie moze to ma paranoje , zbolałe serce i zszargane nerwy, a przeciez nie jest sie gorsza matka karmiac butla.
Mi łatwo pisac bo ja nastawiam sie na butle a do cyca nie mam sentymentów, wiec bardzo Ci współczuje. Zaraz zadzwonie do kolezanki której w poradni laktacujnej dali jakąs zajebista metode na zwiekszenie pokarmu i efektowne odciąganie laktatorem. Napisze Ci te metode jak tylko sie do niej dodzwonie bo ma 3 dzieci z czego jedno 2tyg.

kurcze...ta biegunka u Laury to jednak wirus, mi się aż gotuje w brzuchu i normalnie ,,cieknie'' ze mnie...rano miałam stresa bo chłopaki nie kopali ale na szczęście teraz nadrabiają :-)

hej dziewczynki!! wlasnie rozmawialam z Ania Rabbit, macie od niej ogromne pozdrowienia, dzieci sa spokojniutkie, w nocy budza sie 2 razy, Ania sciaga mleko i karmi butla ale pokarmu ma duzo, obiecala ze jak tylko odbierze laptopa od tesciow to sie zaraz sama odezwie!! :)

a co tam u was?? ja wlasnie sobie kawke pije i czekam az moi chlopacy wroca od dziadkow :)

ha! moja teściowa przywiezie we wtorek Maję a później jedzie i jak będziemy chcięli to ona oczywiście będzie się opiekowała ale nie u nas, tylko mamy przywieźć córkę do nich. Czyli dziecka na codzień nie miałabym w domu, bo mieszkają 150 km od nas. Nawet nie jestem zła, tylko rozczarowana... bo była taka pomocna jak się dowiedziała że mam zagrożoną ciążę.
Mam nadzieję że szyjka mi się już nie skraca, to może dam radę. Jeszcze ten twardniejący co chwilę brzuch...

karola79 - dzisiaj w carrefurze Nan Active 1 900g kosztowało 38,29 zł. Więc chyba szały z tym Makro nie ma... Ale też nie wiem jak mają się ceny we wrocławskich hipermarketach do warszawskich..

Palinka24 - współczuję tego wirusa.. życzę szybkiego powrotu do zdrowia..

Ewa211 -ja na razie nie potrzebuję.. krwiak po cesarce? mm nadzieję że to nic poważnego..

Domi1906 - to pewnie któraś dzidzia uciska Ci na pęcherz i stąd te fałszywe alarmy

ewaw1 - a Ty już masz wszystko z wyprawki?

Agata777 - a Ty jak się czujesz? jak brzuch? przed Tobą chyba teraz to usg z pomiarem przezierności, kości nosowej itp. A wiesz już czy to dwukosmówkowa ciąża?

A humor to i ja dzisiaj mam parszywy..

Ostatnia edycja:
reklama
Milenko nie przejmuj się tym pokarmem, będzie lepiej:) ja pokarm dostałam po ok 4 dniach, ale to była kropla w morzu:(, jednak z dnia na dzień ściągałam coraz więcej i mniej więcej od dwóch tygodni karmię chłopców z butli tylko swoim mlekiem:)
Życzę wytrwałości i powodzenia Milenko:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry