reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża bliźniacza

hej dziewczynki, ja bylam dzisiaj u ortopedy i sie okazalo ze rozchodzi mi sie spojenie i nie wiem nawet czy do srody beda mnie trzymac bo dal mi zaswiadczenie do wczesniejszej cc... moja lekarka ma dzisiaj dyzur na porodowce i ciezko sie z nia skontaktowac, ale zadzwonila tylko ze jak jej sie uspokoi sytuacja to zadzwoni i zadecydujemy co robic... do tego wszystkiego dostalam skurczy i mam podle samopoczucie... nie wiem co bedzie :(
kochanie, masz supe r lekarza i ona juz wie co ma robic, moim zdaniem polaza Cie na patologi zebys juz nie biegala i rozwiaza za tydzien, my trzymamy kciuki i pamietaj ze masz cudownego Maciusia i musisz byc dla niego silna

reklama
MamaMacka- trzymam kciuki :-) będzie dobrze...!!

ja staram się teraz dużo leżeć choć dziś byłam po młodą w przedszkolu i tak mi się w głowie zaczęło kręcić masakra...
dzieci dziś spokojnie nie szalały :-) dzień zaliczam do udanych...

Choć ostatnio mam jakieś schizy... okropne sny..śnią mi się zmarli, słyszę jak w nocy dzwoni ktoś do drzwi..nie wiem to chyba stres...

Agatko- ja zaczęłam znowu drzemać w dzień..i dziś też spałam doobre 3 godziny i gdyby nie to że po Laurę jechałam to bym kolejne przespała...

Ale się najadłam rybką po grecku..a mama jeszcze pierogi z serem zrobiła :-)

hej laski!

Co za okropny dzień, dobrze że juz sie kończy.

Domi mi się wydaje że mam duży brzuch ale ciągle słysze gdzie ty te bliźniaki masz i przez to też mam takie schizy że są za małe. W czwartek ma USG i zobaczymy ile urosły. Ostatnio jeden synek ważył 300 a drugi 320 (albo każdy o 20 więce nie pamiętam już ). Ja strasznie martwię się tym przetaczaniem między dziećmi oby było ok .

MamaMacka Twoje maluszki sa już bezpieczne, będzie dobrze trzymam kciuki :-)

Dziewczyny jak to u Was jest, u mnie jeden maluch wierci się jakby miał ADHD ;-) a drugi niby tez kopie ale jego aktywność jest o połowę mniejsza :confused: No i to tez mnie martwi ...

Moja Ola znowu chora i znowu ma zapalenie oskrzeli i jest gorzej niż poprzednio, a tydzień temu skończyła antybiotyk. W poniedziałek mam na kontrole z małą jechać bo trzeba płuca kontrolować :-( Teraz dostała SUMAMED FORTE mam nadzieję że tym razem przejdzie na dobre. Na pewno koniec z przedszkolem, będziemy ja puszczać tylko na wycieczki i imprezy przedszkolne...

Ostatnia edycja:
MoniaN.
user-online.png
-nie stresuj się,wsio będzie ok:-)

Monia u mnie aktywniejszy jest synek, córka jest wygięta pleckami i dupcią do brzuszka więc nawet jeśli kopie to do środka i tego tak nie czuję...natomiast synek jest buźką do brzucha i jego czuję bardziej :-)

reklama
MoniaN - ja pisałam kiedyś że u mnie tak wlaśnie jest że bdb czuję jedno dziecko z prawej a drugie mniej. Na usg okazało się że chłopiec jest położony właśnie z prawej, główkowo jest większy a dziewczynka jest położona pośladkowo - i jest położone "glebiej" tak jakby za chłopcem i jej kopniaki dużo gorzej odczuwałam. Lekarz nawet na usg musiał się nagimnastykować żeby wymierzyć dziewczynkę bo ona tak ułożona..
Teraz znowu mam wrażenie od jakiegoś czasu że lepiej czuję ją, a chłopiec jakby słabiej kopie.. może zmienili położenie..

Ja ostatnie dokładne usg miałam połówkowe, 4 tyg temu lekarz tylko zerknął na serduszka na minutę i sama też się trochę stresuję przed wizytą w poniedziałek, bo u mnie na usg połówkowym wyszła dość spora różnica w wadze pomiędzy chłopcem (381g) a dziewczynką (320g). Mam nadzieję że w poniedziałek zrobi mi dokładne usg..
Nic tylko uzbroić się w cierpliwość i czekać :-)

Agata777 - ja nie zauważyłam czegoś takiego, ale jakoś za specjalnie też nie przyglądam się mojemu bębolowi ;-)

Do góry