reklama

Ciąża bliźniacza

Też jestem bardzo wrażliwą osobą i martwię się,ale nie mogę przy mojej córce tego pokazywać.Ja też mam nadzieję,że każda z nas donosi ciążę do końca i urodzi zdrowe maluszki.Co do imion to moja Nikolka wybrała dla jednej siostrzyczki imię Lenka :-) a jak sie potwierdzi,że druga to też dziewczynka to tez wybrane przez moją córkę imię Zuzia.Daliśmy jej prawo wyboru :-) a jak chłopiec to pojęcia nie mam:rofl2:

reklama
a ja dla swoich-kornelia i igor a jakby jeszcze kornelii siusiak urosl to bedzie wiktor.
wrocilam z wizyty i bez przerwy mam jakies bakterie w pochwie.dopiero skonczylam brac jakiec jodowane tabsy dopochwowe a juz zaczynam nowe i plukanki z tantum rosa-juz jak nie urok to .....z niskim poziomem hemoglobiny na razie nie kazal sie za bardzo przejmowac,bo mowi,ze krew sie rozrzedza w tym okresie i tak moze byc,ze spada.za 3 tyg.mam wizyte to wtedy da mi skierowanie na badania i zobaczymy.

Witajcie :)
pisze dopiero teraz,bo własciwie dopiero przed chwileczka zdazylam pogonic Moich wiekszych Chlopaczków do domku :tak: hihi ;)
jesli chodzi o usg,to mam wpisane w karte,ale dopiero na jutro,takze jedna nocke musze jeszcze przeczekac ,ale damy rade:).
duzo wiecej niz Wam napisalam tak wlasciwie to niewiem.
Puls dzieciaczkow jak najbardziej ok ,z czego bardzo sie ciesze. wierca sie tak ze do ktg jestem podlaczana nawet na ponad 2 godziny:szok: ,i co najsmieszniejsze wiekszym wiercipietą jest mniejszy chlopczyk .

jutro zabieraja mnie i Meza na ogladniecie porodowki,no i neantologi. powiedzieli ze maja nadzieje ze jak sobie wszystko obejrzymy bedziemy choc troszke mniej sie martwic ;)
M rozmawial tez z poloznymi i powiedzialy mu ze napewno bedziemy lezec do rozwiazania,ale one niechce mowic kiedy to moze nastapic,bo potem jeszcze lekarz powie co innego,co bedzie sprzeczne z tym co powiedzialy one, i wtedy dopiero zobimy rabarban ,hehe poprostu niechca nas niepotrzebnie wpowadzac w blad.
pewne jest ze jesli uda nam sie przelezec to tak czy tak urodze w 36 tygodniu. mniejszy maluszek na sto procent zostanie w inkubatorku, ok 5 tygodni, wiekszego bedziemy mogli od razu zabrac do domku.
ale to sa tylko prognozy,jak bedzie naprawde okaze sie z czasem.
lekarze mowia zebysmy sie nie martwili ,bo zadne badania nie wskazaly na to by cos bylo nie tak z dzieciaczkami. sa zdrowiutkie i maja w sobie duuuzo uporu ,i napewno beda walczyc o kazdy nastepny dzien w brzuszku :)

mam swoja sale,nie musze patrzec jak inne dziewczyny sie mecza.. ,jak zaczynaja im sie porody, takze to tez jest plus.
co by nie bylo jestem spokojniejsza :tak:

jednak zabrali mnie dzisiaj na neantologie, MAz pojdzie tam jutro.
pielegniarka powiedziala ze musimy zobaczyc jak to wyglada, bo napewno nasze dzieciaczki tam trafia. u gory powiedziala ze przyszla ze mna zobaczyc sale, bo jestem w 28t6 ciazy blizniaczej,i najprawdopodobniej za tydzien albo dwa rozwiaza moja ciaze,i napewno dzieciaczki tam trafia.. niewiem co myslec..

ale chyba to pojscie tam mnie przerazilo.. widzialam te maluszki, byl dzieciaczek z 24 tygodnia ,ktory wazy aktualnie tyle co nasz mniejszy chlopczyk.. dziewczy nawet nie potrafie wam opisac, jaki on byl malutki .. te wszystkie rurki.. wokol niego :( strasznie smutne to jest..:( a polozna ktora opowiadala o tych malenstwach miala az lzy w oczach.. zreszta ja tez myslalam ze zaraz sie rozbecze..
nie zycze tego nikomu!! zaciskajmy nogi chocby niewiem co..

Asia wszystko bedzie dobrze jestes w dobrych rekach!
ehhh a mnie wyzywaja ze do lekarza mam isc z tym cisnieniem...powiedzcie mi ma ktoras tez takie niski??mam 84/48 wiem ze wyglada nisko ale nie jest zle tylko senna jestem powinno mnie to niepokoic??
a tak serio to niebardzo mi sie usmiecha bo wiem ze jak w 31 tyg sie pojawie z dolegliwosciami i nie daj boze cos z wynikami to na oddziale mnie zostawia...a ja nie mam zamiaru zostawac w szpitalu i juz!

no to wiem mati:) tylko chodzi mi o to czy to moze byc niebezpieczne?bo czytalam gdzies ze to moze byc normalne w ostatnim trymestrze ciazy tylko mojemu osiolkowi nie moge przemowic i chce mnie po lekarzach ciagac...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry