reklama

Ciąża bliźniacza

dziewczynki ja juz po!!!!!
jedno wazy559g a drugie454g
na 100% jeden chłopczyk
i na 80 % dziewczynka
ginka mowila ze dziewczynke ciezej jest rozpoznac ale na jej oko to dziewuszka bo ogólnie mniejsza jest
uciekam bo tesciowa wpadla

Gratuluje parki a kiedy nadstępna wizyta?

Ciekawe co z magdą

Ja powoli zmykam do juterka dziewczynki miłej nocki :-)

reklama
niuleczka ja miałam gacie siatkowe bawełniane - kupowałam na allegro marki hartman - polecam ! niby położne kręciły nosem ale jak był obchód albo co to ściągałam gacie lekko w dół żeby odsłonić szew i wsio...zresztą często tak robiłam żeby wietrzyć ranę no i psiakać octeniseptem i myć bialym jeleniem
no niuleczka tak mówię z ubrankami bo jak coś to mąż ci dowiezie - widzisz mi mąż przywiózł torbę dla maluchów a okazało się że im pampersy tylko na początek się przydadzą i pieluszki tetrowe/flanelowe, chusteczki, płyn do kąpieli i oliwka

zrobila zdjecie i mówila ze na jej oko to widzi wargi sromowe ale nie chce mnie wprowadzic w bład bo dzidzia za bardzo nie chciala sie pokazac
nastepna wizyta 17 04
dziewczyny a kiedy robi sie nastepne usg czy to juz zalezy od ginekologa?
hehe malo tegp jedno polozone posladkowo a drugie poprzecznie
ale mam piekne zdjecia buzi jednego i drugiego w 3D

Ostatnia edycja:
o nieee to ja sie dopiero dowiem w 30 tyg jakiej płci jest drugie malenstwo?
tak mysle ze moze zapisac sie na usg do tej ginki co chodzilam przed ciazą zeby sprawdzic

Mati gratulacje udanej wizyty :-) U mnie właśnie dziewcze jest większe a druga dzidzia która płeć ma określoną na 90% jest mniejsze.Ja nie wiem czy Wy macie tak rzadko te wizyty i usg czy ja tak czesto bo ja mam co 2 tyg wizytę z usg.Może dlatego,że czesto jakieś problemy się pojawiały.

Dobrej nocki Wam życzę :-)

Mati ja mialam usg połowkowe, a teraz tez mam czekac do 30tc bo mój gin jakoś nie jest chętny wczesniej ale jak sie uprzesz i zapąłcisz to musza Ci zrobić jak nie twój gin to inny.

Tossa = pamiętasz ile Twoje Maluchy miały 30tc? ciekawa jestem czy maja juz po kilogramku:-)
Zamówiłam sobie też te gacie z hartmana wielorazowe i też będe sie starała przemycac a i w domu pewnie mi sie przydadzą żeby swojej bielizny nie upaprać. Apropo bielizny dzis sobie kupiłam na ryneczku od rosjanki mega obciskajace gacie na po porodzie heheh jak stare baby noszą:-)

reklama
Kochana a podpowiesz ile tych ubranek brać?, bo jakby się chiało wszytsko to chyba plecak ze stelażem trzeba brać hihi
ile pampersów? ile pieluch? rożek do szpitala chyba też i kocyk, nie?
tez będe rodzić w ICZMP, wolę wiedzieć co zapewniaja a co nie:-)

Twoje Królewny słodkie i urocze:)
weź na początek po 2 zmiany ciuszków, jak bedzie potrzeba to mąż dowiezie kolejne, tylko mu naszykuj w domku, bo mój był tak zamotany, że sąsiadka musiała mu pomagać;-)
Weź też czapeczki kąpielowe dla maluszków i smoczki do ssania.
Kocyki też po sztuce, ja rożków nie brałam. Rożki przydają mi się w domku.
W ICMP na Perinatologii ja nie przebierałam maluchów. Jak do nich chodziłam co 3 godz to już były przewiniete i czekały na mamunię z butlą. A panie położne mówiły jakie ewentualnie ciuszki i co w ogóle jeszcze donieść. Zeby było im cieplutko to owijały je w ubrankach we flanelki i jeszcze przykrywały kocykiem.
Pieluch wzięłam paczkę na początek, u nas sprawdzają się pampersy newborny i tak jak pisze Tossa weź paczkę chusteczek .

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry