reklama

Ciąża bliźniacza

ja biore luteine na skurcze i ogolnie na podtrzymanie ciazy
ostatnio bralam dopochwowo bo lekarka stwierdzila ze to bedzie lepiej dla szyjki ale niestety grzybica sie tylko po tej luteinie nawrocila i to tak ze mam brązowawe uplawy od wczoraj znowu biore doustnie a na grzybki nystatyna :-(

reklama
Dziewczynki wybaczcie ale nie doczytam.
Dzisiaj byłam z dziewczynami na ważeniu. Obie ze szpitala wyszły z wagą 2400 gr a teraz Hanka waży 3150 gr a Majson 3315 gr. Ja tez karmię modyfikowanym. Majson wsuwa już po 100 ml a Hanutkowi muszę wmuszać i ledwo 60 ml zje łaskawie i na raty. Na szczęście przybywają dobrze.
Dzisiaj zaliczyliśmy pierwszy półgodzinny spacerek, olałam werandowanie bi tak cieplutko było. Od jutra regularne spacery bo łachudry śpią na nich jak zabite.
A w domu to różnie bywa. Ostatnio tak się zsynchronizowały, że drą się na raz. I nie wiadomo za którą brać się w pierwszej kolejności.
Noce też różne, najgrsze jest to, że jestem nieprzytomna i przesypiam pory karmienia tj wyłączam budzik i w najlepsze śpię dalej....a przecież Hansona muszę wybudzac co 3 godz. I później beczę i wyrzucam sobie co ze mnie za matka.
Dziewczynki wszystko przed Wami. Powiem tak-lekko nie jest. Ale robaczki są słodkie, jak grzecznie śpią w łóżeczkach....hihihi:cool2:

Moniek jak zaczniecie wychodzić na dłuższe spacery to daj znać to się zgramy na wspólny spacer |:-) ja dziś ze swoimi byłam ponad 2 godziny - jeszcze psa wzięłam żeby się wyszalała bestia :-)
Moniek - zobaczysz jak Ci panny poślą pierwszy uśmiech i zaczna być bardziej kontaktowe :-)

Witajcie dziewczyny, juz sie u was meldowałam kilka tygodni temu jak sie dowiedzialam o bliźniakach. Ciężko za wami nadążyć:-) duzo piszecie. Będę Was podczytywać, a jak tylko bede miała cos do powiedzenia to sie odezwę. Gratuluje świeżym mamusiom

Tossa usmieszki już walą, wiem, że póki co to taka mimika ale i tak jestem wtedy w niebie.
Kasiu polecasz jakieś opakowania trzymające ciepło, zeby butle zabrać na spacer i żeby nie wystygły po 5 min?

Moniek termotorba aventu bardzo dobrze trzyma ciepło. Ale można tez wziąć wodę w termin druga zimna i mleko w pojemniczek i w minutę zrobić na ławeczce swierzutkie mleko -nie trwa długo a mleko swierze i nie trzeba wiele na zapas robic i pozniej wylewać gdyby maluszki nie zjadly.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry