reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Malena- mi kiedyś sie śniło ze będę mieć blizniaki i to 2 chłopców :) moje sny są często prorocze ale bardzo bym chciała parke:) Jednak co będzie to będzie , ważne żeby zdrowe. A ty tez bierzesz luteine?
Kropeczka - a ile bierzesz tej luteiny ? Mnie właśnie zastanawia dlaczego Moj gin kazał mi odstawić luteine tym bardziej , ze miałam duży niedobór progesteronu na początku ciąży i brałam po 12 tabl dziennie :szok: ale jak dowiedział sie o blizniakach to stwierdził , ze poziom jest zazwyczaj o wiele wyższy w blizniaczej niż w pojedynczej i ze tylko do 10tc mam brać

Ostatnia edycja:
Lola - ja nei biorę luteiny, tylko duphaston 1 tabl. Mi znowu każdy wróży dwoch chłopcow-) :-) Heh, no zobaczymy, oby zdrowe były co tam, moje pytania były bardziej z ciekawości czy częściej się rodzą parki czy 2 dziewczynki czy dwóch chlopcow:-) Ale z tego co zaobserwowałam to te parki to nie jest taka rzadkość:-)
Kropeczka podjedż na gore tam masz po prawej stronie suwaczki co., wybierz jaki chcesz skopiuj kod i gotowe.

Kropeczka i Lola skąd jesteście? :rolleyes:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczynki ani sie obejzycie a juz bedzie końcówka. Mnie tez sie czas dluzyl a teraz to juz z górki :)

Co do płci to chyba idzie to prawie na równi. Choc u mnie w rodzince 4 pary blizniat i jedna parka, jeden komplet panienek i teraz ze mną to 2 komplety fececikow :)

A co do listy to jak dobrze pamietam to ja z Cailinka to tak łeb w łeb idziemy :)

witaj zabolek 12385:-) wielkie gratki dziewczyno takiego tygodniaw suwaczku! :-) Jak samopoczucie? Żadnych komplikacji? a jak na początku? Jakieś uciążliwości? U mnie nawet żadnych wymiotów nie było ani mdłości z czego się oczywiście bardzo cieszę:-) To wesoło macie w rodzinie tyle maluchów i to podwójnych!

Właśnie z pracy wróciłam sil brak. A co później będzie ?
Mam nadzieje ze nam szybko zleci ta ciąża. Tez juz bym chciała być przy koncu. Ale narazie jeszcze 2 tyg do II trymertru, moze w II trymestrze sie jakoś uspokoję bardziej.

Malena u mnie odpukac wszystko ok. Na początku tak do 13 tc lekko mnie mulilo a poza tym nic wiecej. Leków zero problemów zero badania ok tak więc nic tylko każdej życzyć takiej ciazy. Szczerze współczuje wszystkim dziewczyna które muszą leżeć i maja wszelakie problemy ale najwazniejsze zeby maluszki były zdrowe.

No u nas trzudka blizniacza spora. Choc ja to sie spodziewalam dwójki. Męża mam z bliźniaków Sis dwie ciążę blizniacze tak więc obciążenie sporawe.

reklama
Hej dziewczynki, widze, ze ja dzis pierwsza. Spac nie moge od 6 bo wszystko boli, wiec nie ma sie co meczyc, lepiej juz wstac, choc moze kimacza na kanapie strzele. Dzieki Bogu za internet bo o tych porankach umarlabym z nudow (poki Robaczki nie wyjda oczywiscie, pozniej to zajec bedzie az za tyle;-).
Mam dzis wizyte u fryzjera a potem w szpitalu. Ciekawe czy maluchy sie obrocily, bo ostatnio oba glowami w gore. Ale poki co jeszcze jest czas.
Malena, co do przytycia to ja mam 13kg na stanie, a zaczynalam z BMI 23,5.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry