reklama

Ciąża bliźniacza

Cześć dziewczynki.

Ostatnio nie pisałam bo mam mega problemy z kręgosłupem i pachwinami.Boli jak cholera i nawet pisać mi sie nie chciało,ale Dziękuję za pamięć :-)

wiolka5 jak tam migdałki nadal pomagają na zgagę?

miki3274 ja jak najbardziej jestem za porodem sn.:tak:

do_ro_cik GRATULACJE ! :-) Buziaki dla Was

niuleczka cudny brzusio :tak:
anuśka bardzo mi przykro z powodu Twojej znajomej tym bardziej,że drugi raz jej się taka strata przytrafiła :-(

Pozdrawiam Was cieplutko :-)

reklama
lilly - dobrze, że Twoja nieobecnośc tylko od niechcenia:-), no może nie tylko ale wole te wersje. Jestes równiutko tydzień wcześniej niż ja, dociągniesz spokojnie, już tak niewiele zostało, a za 3 tyg bedziesz lekka jak piórko:-), kręgoslup odetchnie, pachwinki, opuchlizna zejdzie i inne dolegliwości zostanie jedna....bezsennośc:-D ale to juz z powodu naszych pociech.

Nie mam już sił Niuleczka,ale dam radę,bo wyjścia zbytnio innego nie mam :-) ja juz teraz mam bezsenne noce.Jak nie zgaga to kręgosłup albo inne cudo i tak spie po 4 godzinki.A może sie tak bedę kulała do 40 tygodnia hehe....
A jak Twoje samopoczucie?
W końcu mam pokoik gotowy dla maluchów.Zostały tylko jak to mój Andrzej mówi zabiegi kosmetyczne:-)

niuleczka powiem Ci że też sie bałam infekcji ale mąż mnie zmusztrował do pionu żeby nie panikować i dałam się przekonać przy wizycie musze poprosić gina o przegląd "podwozia" jak sam nie zaproponuje. W wodzie jest super lekko ale z każdym krokiem po schodkach czuć jak te kg wracają. Ten mój hemoroid jest właśnie jak Ty opisujesz nie boli mnie nie krwawi tylko wystaje tak ostatnio właśnie wyczułam i wnioskuje że to chyba to jest.

Co do chodzenia to czasem sie czuje jak taki napakowany koksu jak ide to tak sie bujam nogi szeroki rozstaw ręce też w rozstawie jak bym 2 telewizory niosła nikt nie podskoczy na takiego cwaniaka :-D

lilly trzymaj się tam już prawie finisz ;-)

dzidka - hahahah, upadłam z opisu:-) Ja tez wyglądam konkretnie, dzis mi pani w autobusie miejsca ustępowała, o dwoch kulach była, widać pomyslała, że mi ciężej niz jej hehe. Ja się czuję jak opisywałam jak z wielkim plecakiem na plecach, podnieśc sie z kuckow to nie lada wyczyn, nie wyobrażam sobie co czują kobiety ważące np. 100kg, moze ten ciężar sie inaczej rozkłada. ja z kolei siedzę jak chłop hahah, nogi musze na boki rozchylac zeby brzuch upchnąć, no a w autobusie czy u fryzjera nie wypada to siedzę jak cnotka, a ile mnie to sił kosztuje, nogi razem utzrymać :-)

lilly - super, ze pokik już czeka, ciuszki sobie popierz i poprasuj tylko pierwsza ture bo chyba wiecej nie dasz rady, dokończysz po rozwiązaniu, tym sie tak nie przejmuj. I jak widzisz po naszych opisach, żadna juz siły nie ma:-). Ciekawe jakby ktos wpadł na pomysł zrobienia sportowych zawodów ciężarnych ale by padały rekordy hahhah, ja nawet ubieram się teraz 3 razy wolniej. Podziwiam cie jednak z nastawieniem na sn, skoro tak źle sie czujesz fizycznie, a przeciez poród to ciężaka fizyczna praca, szczególnie bliźniaczy - widac, że naprawdę twarda sztuka z Ciebie:tak:

niuleczko no rzeczywiście fajnie wyszło z tymi datami:-) W torbie będę mieć środki higieniczne dla siebie typu podkłady i wklady poporodowe,chusteczki nawilżone(dzidziusiowe bo położna mówiła mi ostatnio że obmywają nimi kobietę zaraz po porodzie).a kosmetyki dla dzieci będą w torbie maleństw.

Lilly to dobrze że u Ciebie wszystko ok.a juz myślałam że masz nas dość:-p

Dziewczyny godzinę temu wzięlam fenoterol a brzuch i tak mi sie spina:szok:

hehe dzidka dokładnie tak samo się czuję:-) zastanawiam się jak wy dziewczyny w takim 34, 35 tc dajecie rade:szok: a o ludziach z otyłością to co chwilę myślę jak oni moga tak funkcjonować????:confused: wolałabym o suchym chlebie żyć i się tego balastu pozbyć... nie kumam jak tak można....

kurczę jak te dzieciaki mocno kopią jak są ułożone miednicowo:szok: nie wiedziałam że to aż taka różnica...

Ostatnia edycja:
Witam dziewczyny:) Ja jestem po wizycie w polskiej klinice . Zrobila mi badanie gin i wsio ok:)))
Wyglada na to, ze mniejsze dzieciatko, (ktore nie chcialo ujawnic plci) to nadgonilo i ma 79,4 mm a większe , które prawdopodobnie jest chlopczykiem ma 84,69mm. Ostatnio bylo az 15 mm roznicy. Dzieciaczki są ułożone jedno nad drugim. Juz druga gin mi powiedziała , ze jak jest różnica w rozmiarze to zazwyczaj jest parka a ile w tym prawdy to sie okaże :)

hej dziewczyny.ja wlasnie wrocilam od sasiadki,ktora urodzila chlopca 1 tydzien temu.wazy 3kg a wydaje sie taki malenki-to nie wyobrazam sobie mniejszych maluchow.a przeciez blizniaki sa przewaznie mniejsze.
LILLY-dobrze,ze sie odzywasz.juz masz wsystko gotowe na przyjecie malchow.teraz sobie spokojnie czekaj.pozdrawiam.
LOLA-tak moze byc z ta roznica.u mnie byla i jest i bedzie parka.:-):-)
ANKOS,ANUSKA-na razie sprobuje pic to zelazo.po kazdym wypiciu bede myc zeby a i sprobuje lykac tak,zeby jak najmniejszy byl kontakt.jak bede miala czarne zebicha to zastrzele mojego gina:wściekła/y:
a jesli chodzi o samopoczucie to caly czas jest mi niedobrze-widocznie dzieciatko siedzi mi na zoladku!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry