reklama

Ciąża bliźniacza

Magdzioha - mnie nawet nie badali ginekologicznie tylko kazali sie obserwować.
Co do marchewki i ziemniaków to mam jeść. Nie za duzo marchewki, ale np 1 dziennie a ziemniaki podobno wskazane, ale i tak nie jem codziennie. Nie wiem nic na temat buraczków.

reklama
ja od diabetologa mam nakazane zjadać 6-8 kromek nie więcej. a ziemniaki, marchew i buraki normalnie jem. nawet mnie namawiała żeby zjadać jak najwięcej warzyw.
5 Kg !!! :szok: no to zaszalałaś. Ale pisałaś że miałaś cukrzycę ciążową - więc jeśli nie kontrolowałaś cukru to możliwe że dlatego tak urósł.

palu_nr1 brzuchol najbardziej po cc boli przez pierwszy tydzien( wsumie to obkurczanie macicy bardzo mnie bolalo) pozniej juz jest coraz lepiej u mnie tez troszke inaczej bo zaczelo sie babrac zamiast goic
wsumie cc to bardzo powazna operacja.
ale nie zapomne chyba tego bólu
dziewczyny wczoraj rozmawialam z lekarką i powiedziala ze ogolnie stan dzieci jest dobry.dzieki bogu.wiedzialam ze sa silne po rodzicach:-):-)

Ostatnia edycja:
Hej laski No i w ten piękny dzien pełen słońca a ostatnio go w londku nie było moj synek stwierdził ze czas najwyższy wylez. Właśnie mi do wody sacza. Czekamy na znajoma zeby nam młoda wzięła i jedziemy rodzic. Tak więc prosze o kciuki zeby porod był szybki i łatwy i maluchy zdrowe. Odezwę sie juz po wszystkim. Buska i miłej niedzieli.

Zabolek - Trzymam Kciuki!!! :-)Wszystko bedzie dobrze!!! Cudowny dzien na przywitanie Maluchow!!!

Palu - ja tez mialam cesarke i pierwsze 3 doby bolalo a potem nic nawet przeciwbolowego nie bralam. Mysle, ze to zalezy od organizmu, regoly nie ma a to dosc powazna operacja. A blizne mam tak cieniutka, ze nikt by sie nie domyslil gdyby nie wiedzial, ze mialam cc.

Jakie plany na dzisiaj Dziewczyny macie?

Ja sie szykuje do farbowania wlosow, ale sie waham bo mam wazne spotkanie jutro w pracy i nie chce wyskoczyc z czerwonymi wlosami:confused:

mati cudowna wiadomość !!!:-):-) niech maluszki rosna zdrowo i do domku się zbierać:tak: dużo juz przybrały???Odciagasz im mleczko mati???? A tak w ogóle to czemu Ci tak nagle to cc zrobili bo nie wiem czy mi umknęło czy nie pisałaś???

zabolek 3mamy kciukasy!!!!:-):-) oby było łatwo szybko i zdrowo:tak:

u mnie dzisiaj piękna pogoda się zapowiada:-) i jak tu leżeć w domu... ;-) maż mnie wyciąga żeby pojechac jakieś samochody pooglądać bo troszku małe nasze na piątke ;-) obym tylko po tej wycieczce zabolkowi nie pozazdrościła ;-):confused:

Ostatnia edycja:
zabolek to już!!!!! :szok: o matko!!! trzymam kciuki!!!!oby wszystko przebiegło szybko, bez komplikacji i dzieciaczki urodziły się duże i zdrowe! Powodzenia,
to teraz ja następna w kolejce!!! (jestem 1 dzień po zabolku):szok:
cailina ty zaraz po mnie - ale my poczekajmy jeszcze troche!

mati cieszę się że dzieci dobrze się mają. oby jak najprędzej doszły do takiej kondycji byś mogła im wkoncu pokazać ich dom i pokoik bo przecież gotowy cały czas czeka na nich:-) dołączam się do pytania pikki - chyba wkońcu nie napisałaś nam dlaczego tak nagle wyskoczyli u ciebie z tym cc.
pikka nas też czeka kupno samochodu bo mamy niestety 3 drzwiowe. jeszcze z czasów kawalerstwa męża - większe nam nie było potrzebne a to spisuje się świetnie i żal nam się z nim rozstać. nawet do bagażnika mieści się nasz wózek no ale niewygodnie z fotelikami tak się wpychać na tylne siedzenie. męczące by to było na dłuższą mete. ;-) i szukamy innego ale nawet nie mamy kiedy oglądać. ja leżę a mąż za granicą więc dupa - chyba trochę pojeździmy jeszcze tym.

magdzioha ja planów żadnych nie mam... dzień jak co dzień. dawniej w niedz jeszcze do kościoła obeszłam a teraz nawet tego nie mogę więc tv, książka, internet. jeszcze przed 30 tc na grille jeździłam, na "piwko" ze znajomymi:-) a teraz dom ... już nawet nie miałabym siły bo kręgosłup mnie boli jak pochodzę za dużo.
Pamiętam jak w święta bożego narodzenia ogłosiliśmy znajomym że jestem w ciąży to jeden kolega aż podskoczył z radości i wykrzyknął- "Ale zajebiście , będziesz naszym kierowcą przez 9 miesięcy" . :-D

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry