reklama

Ciąża bliźniacza

pikka córka się z tobą "bawi" ;-) zobaczysz - jeszcze się "odkręci". ale przynajmniej masz pewność że jeszcze ma dużo miejsca i może się przekręcać więc napewno dobrze jej u ciebie w brzuchu. u mnie dzieciaczki sprawiają wrażenie jakby strasznie sie już gniotły- żal mi ich.

reklama
Hej Laski ja na wieczorowego cały dzień sie oprałam, oprasowałam ledwo żyje ide spać czuje że będe spała jak niemowlę.

Dziewczynki powiedzcie mi jedno bo mam takie bóle jakby jajników nie wiem czy to dzieciaki mi skatowały jajniki, bo wczoraj poczytałam że bywają takie bóle ale że to jakieś tam mięśnie po prostu są naciągnięte. Czy wy miewałyście takie bóle??
Magdziocha Witamy nową mamuśkę w trójpaku :rofl2:

Hehe:-)
Wiolka5 - super, znam szpital na Krasnickich bardzo dobrze:-)

Pikka - rzeczywiscie calkiem nas sporo... to swietnie bedziemy mogly wymieniac doswiadczenia.

Wspolczuje tym z Was ktore musza lezec - ale juz niedlugo bedziecie wynagrodzone 1000 krotnie.

Ja w pierwszej ciazy smigalam jak samolot mimo ze strasznie duzo przytylam i brzuch mialam ogromny do ostatniej chwily generalne porzadki uskutecznialam.
Tym razem jest inaczej - po poczatkach pelnych omdlewan i slabosci nadszedl dlugo oczekiwany II trymestr. No i jak narazie bez zmian, w dodatku od czasu plamienia jestem troche przewrazliwiana i bardzo sie ze soba 'pieszcze'. Wiem, ze to nie za zdrowe ale coz...
W dodatku brzuchal mi tak wywalilo, ze ostatnio znajoma pytala sie czy juz niedlugo rozwiazanie a ja sie tylko usmiechnelam...bo to nawet nie polowa, hehe

Magdzioha -witaj. My widze podobne doswiadczenia mamy. Ja jestem w 13 tyg i tez chwilowo na zwolnieniu we wtorek mialam krwawienia. Macica czysta nic w niej nie znalezliu procz dwojki dzieci.A krwawienie pierwszy raz mialam w 5 tygodniu potem 6 i 7. Przeszlo. Wtedy winilam czopki progesteronu. We wtorek znow zaczelam plamic. Nie bylo tego duzo, ale sie zmartwilam. Napisz prosze jak to u ciebie wygladalo.

dzidka to najprawdopodobniej więzadła się naciągają:tak: mnie w nocy i rano czasem tak bolą że aż mnie tam tak jakby szczypało...:eek: dosyć nieprzyjemne. Ale jak wstanę i się rozruszam to jest ok. W pierwszej ciaży nie miałam takich bóli bo i brzuch był mniejszy. Lekarka mówiła też że to raczej to.

ankos obyś miała racje :cool: bo się zdenerwowałam.... ;-) też mi się wydawało że mają ciasno a tu takie harce ! matka się martwi a tu taka wdzięczność:confused2:

dziewczyny jakby któraś chciała kupić wózek to koleżanka ma do sprzedania bliźniaczy
Herqules Twin Raptor Spin
dokładnie w tym kolorze. Kupiła za ok 3000 zł chce sprzedac za mniej więcej połowę. była bardzo zadowolona wręcz zachwycona:tak: w razie pytań dam namiary na priv ;-) Ja już zamówiłam więc u mnie trochę za późno...

Ostatnia edycja:
dzidka ja miałam takie kłucia z prawej strony - jakies 3 tyg temu. mówiono mi że to może być nacisk na wyrostek ale lekarka powiedziała że jak na jakieś przewody od pęcherza naciska mi dziecko to mogę odczuwać takie kłucie. i bolało mnie jak leżałam na tym właśnie boku, jak się przekręciłam na drugi to po chwili przechodziło. a wcześniej jeszcze miałam od naciągania ale to raz z jednej raz z drugiej str właśnie na wysokości jajników.

Ostatnia edycja:
wstawać spiochy!!!:-) ja już się męczę od 7 :-( jak się macie dziewczynki?? wszystkie w komplecie?? żadna głupich pomysłów w nocy nie miała ??;-)

mnie jakiś dziwny kaszel meczy juz z miesiąc i nie mogę się go pozbyć.W aptece dali mi tylko syrop prawoślazowy ale skutek marny:-( a nie uśmiecha mi się kaszleć z dziurą w brzuchu:wściekła/y: macie jakieś sposoby na pozbycie się ustrojstwa??

Hej Dziewczyny!
Mam nadzieje, ze nocka minela wam spokojnie:-)

Marcikuk- mamy wieciej wspolnego... tego samego dnia dowiedzialam sie ze jestem w ciazy co Ty:-)
U mnie to wygladalo tak w 13 tygodniu mialam lekkie krwawienie wiec pojechalam do szpitala, zbadali mnie i zrobili usg. wszystko bylo w porzadku:-)
Potem za tydzien mialam brazowe uplawy, akurat bylam u gp i jak mi zbadala mocz to stwierdzila, jest tam krew wiec znowu mnie wyslala do szpitala... po badaniu wszystko ok.
Mialam wielkiego stresa ale teraz widze, ze wiele dziewczyn ma brudzenia i jak nie ma duzo krwi i bolow to nie ma sie czym martwic.
Zawsze jednak lepiej sprawdzic niz pozniej zalowac.

Zapomnialam wczoraj dodac, szczegolnie dla tych z Mam
co przebywaja na Wyspach.
Jest stowarzyszenie TAMBA dla rodzicow/przyszlych blizniakow, trojaczkow...
Na stronie mozna sie zarejestrowac, nie trzeba nic placic a ma sie dostep do materialow i broszur na temat nas interesujacy.
Wczoraj dostalam od nich ksiazeczke z opisem przebiegu ciazy, porodu, karminia itd.
Oranizuja kursy dla przyslych rodzicow wieloraczkow wiec mysle, ze warto zerknac.

Pozdrawiam,

Witam i ja :)
U mnie głupich pomysłów nie ma ale moje Dziecie cos kombinuje :) tylko oby za wcześnie nie wykombinowal.

Co to uk stron to można troche poczytać na twins.co.uk

Witam nowa mamuske :) z jakiej części londka jestes?

reklama
czesc dziewczyny
nie jestem w stanie za wami nadązyc i wszystkiego doczytac
jakos malo siedze w domu a przed kompem to juz wogole.
duzo korzystam ze swiezego powietrza,relaksuje sie i ogolnie zbieram sily jak maluszki bedą juz w domu.
tak jak duzo wczesniej pisalam na poprawe humoru kupilam sobie pare nowych ciuszkow ,butów itd
MALUSZKI maja sie dobrze synus jest troszke slabszy od córeczki ale tak to juz jest ze baby sa silniejsze.
co do mojej wagi to zostalo mi jeszcze 4kg do zrzucenia.brzuszka prawie nie mam i gdyby nie ta rana po cc to pewnie wcisnelabym sie w swoje spodnie.ale juz na szczescie zaczela sie goic i jest ok.
rozstępow tez na szczescienie mam ale to moze dlatego ze urodzilam duzo wczesniej i brzuszek nie zdazyl urosnąc wiecej.
wczoraj minelo 2 tyg od porodu .boze jak ten czas leci.
trzymajcie sie laseczki jak najdluzej w trójpaku.
.:-):-)
pozdrawiam

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry