malena oczywiście skurcze od dawna :-( od 15 tc luteina i magnez, w 27 tc pojawiło się rozwarcie zewnętrzne na 1 cm więc doszedł fenoterol i isoptin
od 30 tc doszło rozwarcie wewnętrzne szyjki tez na 1 cm i trochę zwiększyłam dawkę fenka bo powoli się do niego przyzwyczajam i efektywność spada. Brzuchol opadł więc poród szykuje się nieco wcześniej
w środę mam wizytę u gina i mam nadzieję że zdążę jeszcze sterydy wziąść 
A co do ruchów to czułam je na skórze po jakiś 2 tyg od poczucia w środku... albo nawet wcześniej....bynajmniej długo nie czekałam, ale ja kiepską izolację tłuszczową mam więc to pewnie też przez to ;-)
lilly jak będziesz miała chwilkę to napisz coś o porodzie sn bo po cichu liczę na taki choć słyszę tylko komentarze za plecami że wyrodna matka jestem i tak maluchy narażam
:-( ile trwał i jak to się udało że druga córeczka urodziła się tak szybko.... Dają po pierwszym bliżniaku oxy??? Długo wtedy czekałaś na skurcze ??? nacinali Cię???
aaaa no a toże naczyniami połączone małe były znaczy że co?? że łozysko jedno ?? a wcześniej nie wiedziałaś???
od 30 tc doszło rozwarcie wewnętrzne szyjki tez na 1 cm i trochę zwiększyłam dawkę fenka bo powoli się do niego przyzwyczajam i efektywność spada. Brzuchol opadł więc poród szykuje się nieco wcześniej
w środę mam wizytę u gina i mam nadzieję że zdążę jeszcze sterydy wziąść 
A co do ruchów to czułam je na skórze po jakiś 2 tyg od poczucia w środku... albo nawet wcześniej....bynajmniej długo nie czekałam, ale ja kiepską izolację tłuszczową mam więc to pewnie też przez to ;-)
lilly jak będziesz miała chwilkę to napisz coś o porodzie sn bo po cichu liczę na taki choć słyszę tylko komentarze za plecami że wyrodna matka jestem i tak maluchy narażam
:-( ile trwał i jak to się udało że druga córeczka urodziła się tak szybko.... Dają po pierwszym bliżniaku oxy??? Długo wtedy czekałaś na skurcze ??? nacinali Cię??? aaaa no a toże naczyniami połączone małe były znaczy że co?? że łozysko jedno ?? a wcześniej nie wiedziałaś???
Ostatnia edycja:
Niech dziewczynki szybko nabieraja na wadze i nie mają problemów serduszkowych;-)Widziałaś moje szkraby jak nadrabiałas posty? Lilly u mnie jeszcze synek jest na cycu,jest takim małym przytulańcem że szok
Także ogólnie ładnie przybierają.no i zapomniałam
no i Jasia mojego w domu utrzymać nie mogę jak taka pogoda a ja tu leżeć powinnam i znowu skurczowe rewolucje:-(
i faktycznie dzieci tez jakieś niespokojne i tak się rozpychają właśnie