reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
poddaje się :-(
mati dzieciaczki cudne
niuleczka wczoraj skurcze byly dziś nie ma. jutro na porannej wizycie dowiem się co dalej ze mna bedzie bo nikt tu bez potrzeby nie trzyma na oddziale choć pacjentek jest zaledwie kilka (a ja sama w sali 3 osobowej). choć wolałabym już tu spokojnie dotrwać do porodu - bo w domu pewnie zaczne wydziwiać że cos mnie zaczyna boleć a tu do tych częstych ktg już się zdążyłam przyzwyczaić i spokojnie obserwuję co z dziećmi i jakie skurcze.

poród będę mieć sn bo dzieciaki główkowo i nie ma jak dotąd przeciwwskazań żadnych. Mam nadzieję że pójdzie mi sprawnie ;-)

ankos mimo że to pierwszy poród to lekarze zelecali sn czy ty chciałaś??? i w jakim mieście będziesz rodzić??
to już kilka dni pewnie więc wytrzymasz :tak:

Ostatnia edycja:
Mati,ale cudne te Twoje kurczaczki:-) ja na moją mniejszą mówię kurczak mały bo taka drobinka jest:-)

Niuleczka,podobno w takiej sytuacji i tak wpisują jedną datę bo tak jakoś głupio by było,żeby bliźniaki w dwa różne dni miały urodzinki.Ja znam fajnych ludzi spod znaku bliźniąt,ale sie okaże...:-)

Mati- normalnie sama słodycz i jakie podobne- wyglądają tak samo aż dziw, że dwujajowe:-)
Mnie coraz bardziej rozczulają takie zdjęcie- takie malutkie dwa bąbelki razem leżą- napatrzeć się nie mogę!!!!!

Pikka- u nas jeżeli się potwierdzi to na 90% zostanie Adaś i Amelka- emek jakoś nie do końca widzę nie przekonany, ale już mu nawaliłam tyle argumentów,że tak coraz bardziej jest na tak:-) ty masz fajnę tą kombinację, mi też się bardzo Antonina podoba, ale emek zwątpił i jako,że mamy długie nazwisko to imiona będą krótkie....nad drugimi jeszcze się nie zastanawiałam jeszcze, ale Adaś chyba będzie miał po śp. ojcu Franciszek..

czesc dziewczyny.PIKKA-my wybralismy IGOR WOJCIECH i KORNELIA DANUTA.Wojciech i Danuta po naszych rodzicach,zeby bylo sprawiedliwie.
SYLHA-bardzo ladne imiona.ja chcialam dla chlopca Wiktor ale maz nie chce.
ANKOS-daj znac co tam ci wymyslili.mysle,ze lepiej byloby do porodu poczekac wq szpitalu.bo to zawsze spokojniej i bezpieczniej.

Sylha to w moje typy trafiłaś:tak: bo gdyby była druga dziewczynka to byłaby pewnie Amelka. A Adaś to mi sie straszliwie podoba ale tak na imię ma mój tata więc nie chciałam tak powielać;-)
A ty Wiolka to takie twarde imiona lubisz ;-):tak:

to miłego dzionka dziewczyny wam życzę :-)

mati - sliczne maluszki i faktycznie podobne do siebie, ciesze sie ze synus nabral szybko sil.
Co do imion to mamy Alicja dla dziewczynki, jak beda dwie to bedzie problem bo drugiego nie umiemy wymyslic, mysle nad Emilia, dla chlopca Filip - moj wybor i Brian - wybor emka. Ten Brian mi sie podoba ale mi nie pasuje do naszego polskiego nazwiska z drugiej strony w UK bardzo popularne imie. Jak bedzie dwoch chlopcow to nie bedzie problemu a jak jeden to bedziemy negocjowac :-) A drugie imiona dla dziewczynki po mnie dla chlopca po tatusiu. Mam jeszcze duzo czasu zeby myslec. Byle jakos donosic ta ciaze.
powiedzcie mi czy mialyscie jakies plamienia ale nie ze swiezej krwi. Ja od ostatniego krwawienia (2 tygodnie temu) mam take brazowawe nitki sluzu na papierze bardzo czesto. mocz czysty ale mnie to martwi. W piatek mam kolejna wizyte i podglądanie i chyba zmuszę lekarza żeby mi zajrzał miedzy nogi.

marcikuk ja miałam plamienia w pierwszej ciąży dwukrotnie w terminie miesiączek. Później jeszcze raz w 17 tc na dwa dni przed ślubem co zwaliłam z lekarką na stres bo niczego się nie doszukała złego. W tej ciąży nie miałam ani razu....

reklama
Marcikuk - ja dokladnie tak samo mialam w 14 tygodniu. Brazowa wydzieline albo cos w rodzaju tych twoich nitek. Sprawdz to oczywiscie jak bedziesz na wizycie.
Moja psiapsiolka jest polozna i mi powiedziala, ze w 14 tygodniu lozysko przejmuje juz calkowicie swoje funkcje i dlatego czesto w tym czasie zdarzaja sie plamienia/ lub brazowa wydzielina. Nalezy uwazac na siebie, nie dzwigac i bedzie ok. To takie oficjalne przejscie z 1 trymestru na 2. Sorki ale fachowej nazwy nie pamietam...:baffled:

Ja dzisiaj ma wizyte u lekarza rodzinnego bo wyglada na to, ze na zwolnieniu spedze reszte ciazy. Na szczescie nic sie nie dzieje zlego, tylko w mojej pracy wola mi placic za zwolnienie niz ryzykowac moj powrot do pracy.
Swoja droga to ja na to cool:cool2:

Co do imion dziewczyny to:
Jak dziewczynka to na 100% Alexandra - po mojej cudownej babci:-)
Druga dziewczynak to moze byc Klaudia
Chlopcy - narazie propozycje - Dominik i Nikolas

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry