reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Tak wam sie wtrące w rozmowe, jestem mamą 7 miesiecznych blizniakow. i co do wozka mam jeden obok drugiego, to plus ze widze maluchy, wszedzie praktycznie wejde z nimi,ale maja mega wąsko, poki są małe to jeszcze ujdzie,spacerowki maja 34 cm mniej wiecej i jak sprawdzalam to kazdy wozek blizniaczy jeden obok drugiego ma takie wymiary tylko leviro jest szeroki. a pozatym moj niema opcji fotelikow wpinanych, co baaardzo załuje bo nie sadziłam ze bedziemy tyle jezdzic a to kontrole u roznych lekarzy a to rechabilitacje a maluchy coraz cięze i ciezko je nosic.Tak ze bierzcie dosłownie wszystko pod uwage, a jeszcze dodam ze moja siostra tez ma blizniaki i ma wozek EASWALKER DUO. wozio za 4 tysiace i małe gondole spacerowka tez mi nie bardzo sie podoba.Dlatego jezeli macie taką mozliwosc to obejrzyjcie modele ktore was interesuja.pozdrawiam

Mona pytanko odnosnie EASYWALKER DUO tez go ogladalam w necie i z tego co pisza na stronie producenta to gondole sa 35 cm szeroka kazda, a przeciez wozek pojedynczy tez ma wlasnie tej szerokosci gondole. Czy to znaczy ze producent klamie???
Ja juz teraz nic nie wiem po tym co napisalas, naprawde oszaleje i skonczy sie to tym ze nie bede miec wozka;-)

No, z tymi wozkami to masakra. Ja niestety musze kupic taki jeden za drugim, bo do domu nie wjade, a nawet do furtki przed domem... Marzy mi sie icandy, ale cholernie drogi... Ale bardzo praktyczny, bo foteliki samochodowe I cala reszta.... Cos wymysle, szukam uzywanego, ale tu sa tak zajechane, obrzydliwe, ze strach malucha wlozyc. Na razie tylko sprawdzam ebay'a, a z zakupem I tak chce poczekac, az bede miala maluchy.
Lozeczka - kojce zamowie w srode po wizycie :) Boje sie za wczesnie kupowac I tak zwlekam...

Ja wózek mam wybrany i nawet znalazłam w naszej okolicy taką uzywkę. Kupujemy Inglesinę, jedną za drugą. Ja dla odmiany nie brałam pod uwagę gondolek obok. Ten wózek ma te zalety, że gondolki można ułożyć w trzech pozycjach, pasują też do niego foteliki i spacerówki. No i waga niezła jak na bliźniaczy...

A mam pytanie jakie wybrałyście łóżeczka? Z tym mam prawdziwy galimatias...

Ja lozeczka mam zwykle drewniane - jedno ma wyjmowane szczebelki, a drugie nie (ale tez idzie wyjac :-D). Mam je po corce i bardzo mi sie sprawdzily. Iga w sierpniu skonczyla 3 lata a lipcu dopiero uznala ze jest lozeczko dla niej za male i zaczela spac na podlodze wiec musielismy kupic jej lozko. Lozeczka maja materac 60 na 120 cm, a corka jest duzym dzieckiem (kazdy mysli ze ma co najmniej 4 latka) wiec to lozeczko to byl dla mnie strzal w 10, bo posluzylo jej bardzo dlugo i spokojnie moglam sie przygotowac finansowo na kupno lozka. Kolezanka miala dla swojej corki lozeczko turystyczne i skonczylo sie to tym ze jak Mloda miala 1,5 roku to musieli kupic jej lozko bo zaczela wychodzic z lozeczka gora i niestety skonczylo sie to upadkiem na glowe.

Easywalker ma szerokosc gondolek 33cm, i sa naprawde wąskie, siosrta urodzila wczesniaki w 30 tyg to sie jej mieszcza bo sa dziewczynki małe ale jak ja włozyłam swoja corke bo synek wiekszy i to bylo w wakacje to miała ze 3, 4 miesiace to lezala scisnieta niemogła rączek podniesc, a potem wyciągnąc jej niemogłam a wazyła wtedy 6albo 7 kg. Myslałam ze taka kasa to i wozek super,ale nie podoba tez mi sie spacerowka tez tylko przodem do jazdy.No ale kazdy ma swoje upodobania. a waga mojego to 18 kg z dziecmi to juz 38 kg masakra . Wogole to jest tragedia z tymi wozeczkami, ja na wiosne kupie juz tylko spacerowke parasolke. dlatego radze wam obejrzec wszystkie opcje na wlsane oczy bo zdjecia to zupełnie cos innego.

reklama
A jeśli chodzi o wóze, to właśnie waga ma dla mnie znaczenia - ja 160 w kapeluszu i 50 kg wagi (przed ciążą):-), a do pokonania mam 2 pary schodów do windy. Też marzył mi się tkf twinner, ale sam wózek 22 kg - a gdzie dzieci:szok:
Niestety w sklepach nie ma za wielu wózków bliźniaczych na stanie, więc i oglądać nie bardzo jest jak :-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry