reklama

Ciąża bliźniacza

Ja planuje kupić zestaw pościeli: poduszka/kołdra/ochraniacz/prześcieradło. Rożek kupię oddzielnie. O baldachimie myślałam pod tym względem, że urodzę latem i okno będę otwierać i: 1. muchy nie będą przeszkadzać dzieciom, 2. nie będą bezpośrednio na podmuchy z okna. Klimy w mieszkaniu nie mam a latem robi się gorąco.

reklama
Dziewczyny a powiedzcie kiedy zamierzacie kupić mebelki i wózek dla maluchów? Ja bym już chciała bo mnie korci żeby urządzać pokoik:) mi właśnie bardzo podobają się białe łóżeczka ATB VX_ŁÓŻECZKO DZIECIĘCE Z SZUFLADĄ 'VX' (2926572706) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. np takie u nas też niestety jak na razie mało miejsca dlatego jestem nastawiona na łóżeczko z szufladą:) zawsze coś tam można jednak trzymać.

Baldachim to chyba tylko ładnie ma wyglądać, moskitiera juz jest bardziej potrzebna jeśli np nie ma sie w oknach siatek ale to chyba też tylko w lecie i jak dzieciaczki malutkie.

Marcysiowa tez o takim zestawie myślę. A co do baldachimu to ja na pewno się nie zdecyduję. Ponadto po zamontowaniu optycznie dużo miejsca z przestrzeni zabiera, a co dopiero dwa :no:, a będziemy dzielić pokój w czwórkę. Zostaje przy ewentualnej opcji z firanką ;-).
A zastanawiałaś się nad rodzajem materaca ? Pianka, kokos/gryka czy k/p/g ?

Maggi ja na razie wszystko wybieram. Wózki, łóżeczka, pościele itd. Kupować będę na przełomie kwietnia i maja. Termin mam na 21 czerwca ale wszystkie wiemy, że bliźniaki często rodzą się przed terminem. Na wypadek gdyby lekarz kazał mi leżeć wszystko spisuję na kartkę i mąż będzie chodził kupować to czego przez net nie zamówię. Macie już wybrane wózki? Bo dla mnie to najtrudniejszy wybór.

Maggi ja nie planuje kupić żadnych mebelków dla dzieci. Jedynie większą komodę do przewijania, bo aktualne są za wąskie. A co do wózka to prawdopodobnie kupi siostra na allegro jak będę już po porodzie. Nie mogę się zdecydować jeszcze na jakiś konkretny model. Jestem na etapie wybierania.

Tigna tym drugim jeździłam po sklepie. Nawet był fioletowy. :-) Powiem Ci, że rewelka. Jakbym nie potrzebowała terenowego wózka to bym ten kupiła. Ładny, zwrotny wbrew pozorom. Ale nawet facet w sklepie przyznał, że jak chcę po wsi czy lesie jeździć to lepiej kupić jeden obok drugiego. I na taki się zdecyduje:
Tako duo jumper

Polecam zorientować się w sklepach bo ja się dowiedziałam, że zamawiając w sklepie na specjalne zamówienie zrobią mi dużą torbę zamiast 2 plecaków i ogromna paleta kolorów do wyboru. Czas oczekiwania do 6 tygodni więc polecam za wózkiem się szybciej zakręcić.

Marcysiowa a widziałaś ten wózek Tako na żywo? Ja byłam nim zachwycona dopóki go oglądałam w internecie i bardzo go chciałam. Był w jednym sklepie w regionie, więc pojechaliśmy go zobaczyć i... tak jak do wykonania na pierwszy rzut oka nie ma się do przyczepić (rzeczywiście wygląda na solidnie zrobiony) to jego gabaryty mnie przeraziły. Co innego czytać ile waży czy mierzy, a co innego zobaczyć... Z tego co pamiętam on ma niecały 1m szerokości, no i waga - choć na stronach nie umiem znaleźć (bo są rozbieżności z tą wagą), to pamiętam że w katalogu było napisane 32 kg (w wersji z gondolami) i jak się nim przejechałam po sklepie to się załamałam bo okazał się rzeczywiście być "ciężki" a co dopiero włożyć do niego dzieci. Ale to też zależy gdzie będziesz chciała nim jeździć, bo jeżeli mieszkasz na wsi to raczej nie będziesz go wnosiła na 3 piętro jak ja ;-) i wąskie drzwi w sklepach/budynku mieszkalnym/aptekach itp w mieście nie będą Ci straszne. Dla mnie ten wózek ma jedynie te dwa minusy - waga i gabaryty, niestety musieliśmy go odrzucić przez to. Ale tak jak piszę - wygląd i wykonanie - bardzo duży plus :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry