reklama

Ciąża bliźniacza

Cześć,

Czy są tu jakieś mamy z Warszawy? Mam mnóstwo ciuszków w super stanie do sprzedania "po taniości", można je obejrzeć u mnie, ewentualnie ja mogę podjechać - tylko że pudeł jest aż 4 :)

Pozdrawiam i nie martwcie się tak :)
Buziaki

reklama
lilonka - super te projekty :) szkoda, że mamy już gotowy pokój bo coś bym pozmieniała ;-) ale budżet też ograniczony to nie było co szaleć :)

Miss - co do krocza to trudno mi się wypowiadać, u mnie ból spojenia i pachwin to chleb powszedni, i też się bałam, że mi się spojenie zbytnio rozchodzi (ach ten wujek google) i że będzie masakra, ale lekarz zbadał i powiedział, że wszystko w normie. Zawsze możesz zapytać o to lekarza na wizycie. Dobrego dnia, ja się kładę bo niby dzisiaj tak dla odmiany pospałam, ale dalej bym spała, więc się kładę i wykorzystuję to, że mój organizm sam się domaga snu :)

Lilonka to pojechałaś z tym ładunkiem ;-)

Hakima i Onlyone jak ja Wam zazdroszczę !!!

A skoro poruszony został temat łóżeczek to powiedzcie czy opłaca się kupić łóżeczko z szufladą ? Dzieciaki będą z nami dzieliły pokój. Szaf za dużo nie mam, a każda szuflada się przyda chociaż nie wiem, czy akurat te przy łóżeczkach są praktyczne. jak Sądzicie, doradźcie coś, proszę.

Moja sis miała łóżeczko z szufladą a i tak nic tam nie chowała. Ja planuje kupić z szufladą i korzystać z niej na max. Nie mam nigdzie więcej miejsca. Myślę, że to kwestia podejścia.

Tigla typy mam. Niestety wchodzi w grę koszt i tu jest problem. Podoba mi się np coś takiego:
lozeczko.jpg
tylko z doświadczenia siostry wiem, że szuflada musi być z przykryciem to się rzeczy kurzyć nie będą.

Marcysiowa ja w miarę często buszuję po allegro, żeby sobie wyrobić pogląd na ceny tych wszystkich dziecięcych rzeczy, bo mieszkam w małym miasteczku i tu po prostu jest kiepsko z asortymentem.
Ale wracając do tematu to można kupić same łóżeczka, albo z gratisami ( materac, albo całe łóżeczkowe wyposażenie-teraz akurat jestem na etapie rozgryzania czy to się opłaca). Wklejam Ci 2 przykładowe linki PIĘKNE BIAŁE ŁÓŻECZKA Z SZUFLADĄ - REWELACJA ! (2919770350) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. CUDNE ŁÓŻECZKO BIAŁE Z SZUFLADĄ + GRATIS (2937151397) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Ja się waham między białymi (bo dziewczynki), a takimi wisniowo-burgundowymi, bo w tym kolorze mam meble w sypialni.

Lilonka, piękne te pokoiki! Widzę, że w większości króluje kolor biały jesli chodzi o łóżeczka i mebelki. Ja się trochę tego białego koloru boję. Mam w innym pokoju białe meble i wiem jak trudno je utrzymac w czystości - kurze ścieram co chwila. Ale zobaczymy. My nastawieni jesteśmy na zakup takich najzwyklejszych łóżeczek w kolorze brzozy - bez szuflad. Mam w domu ogrzewanie podłogowe i muszę tak meblowac dom by zostawić przestrzenie między podłoga a meblami.

Ja myślę, że kolor jest obojętny. To tylko kwestia gustu. W tych łóżeczkach co pokazałaś szuflady są bez przykrycia i kurz będzie się zbierał. Najlepiej wybrać z przykryciem np. Łóżeczko z szufladą
Co do kompletów to sama nie wiem czy warto. Powiedz mi jak możesz czy warto kupować baldachim? Czy to tylko zbędny gadżet. Jeśli kupować to czy moskitierę czy materiałowy?

reklama
Marcysiowa w tym jednym białym jest przykrycie szuflady. A co do baldachimu to Ci powiem, że ja podchodzę bardzo sceptycznie. Mam znajomą, która przy pierwszym dziecku kupiła taki podobny zestaw 17ele.Łóżeczko Szuflada Materac Posciel Haftowana (2931277750) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. . I potem połowy nawet nie użyła. Ja chcę kupić podstawowe wyposażenie, bez udziwnień. Także baldachim odpada. Jeżeli dojdę do wniosku, że osłona łóżeczka jest konieczne to narzucę jakąś firanę (jak wyczytałam w poradniku)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry