reklama

Ciąża bliźniacza

Dziewczyny ja sie wcale nie dziwie ze ma zal do lekarza, jego zaniedbanie ze nie sprawdzil. Ja zadzwonilam tylko ze to chyba wody i kazali mi przyjechac i sprawdzali czy to wody, okazalo sie ze tak. Zaniedbanie lekarza i tyle z tego co dee dee napisala. Biedna dziewczyna. Miejmy nadzieje ze coreczka dojdzie do siebie.

Tigla - pytasz czy nie mieli obiekcji by mnie szczepic, mnie wrecz zmusili bo ja nie chcialam. Nigdy sie nie szczepilam. Emek kiedys mial taki wymog w pracy ze ma sie zaszczepic bo bez tego jak zachoruje to mu l4 nie zaplaca. Zaszczepil sie i go dopadlo grypsko ze przez miesiac lerzal. Ja sie tegpo tez balam ale kazano mi sie zaszczepic na grype i krztusiec

Elala - u nas dzisiaj tez bielutko o 5 rano zaczelo pieknie sypac ale w ciagu dnia zaczelo topniec. Od dawna snieg tylko na szczytach mamy

reklama
marcikuk - ja też się nie dziwię, też bym miała żal, mi chodziło tylko o etap ciąży....
ja sama bym się z chęcią zaszczepiła nawet teraz... tyle się słyszy o tej grypie i powikłaniach... ale u nas to pewnie niemożliwe

rozyczka - ja tak se juz kilka razy ogladalam rozne wozki i ten abc zoom to moj typ :-). Spotkalam znajomych ktorzy go maja i bardzo sobie chwalili.
Mi podoba sie ze sa gondolki, maxicosi i spacerowki. Wyglada solidnie, nie jest . Jednak do 30 tygodnia nic nie kupuje maluszkom tak wiec i wybor wozka pozostawie na kwiecien.

No wlasnie jak to jest z tymi szczepionkami??? ostatnio polozna wciskala mi szczepionke na grype ale juz zapowiedziala ze na ksztusca bedzie mnie zapisywac. Probowalam poczytac co nie co i zdania sa podzielone:baffled::baffled:
Jak to wyglada u was???

Elala - w uk wrecz nalegaja by kobiety w ciazy sie szczepily na grype i krztusca. Oczywiscie jesli sie nie zdecydujesz to cie nie zaszczepia ale nalegaja. Na krztusiec chcialam szczepionke bo ogladalam program naten temat i wiele noworodkow umarlo z tego powody na grype nie bylam pewna. Aczkolwiek w koncu sie zdecydowalam. No i moze to dobrze. Ja juz jedno przeziebienia mam za soba. Przeszlam raczej lagodnie a chlopaki odpukac nic nie zlapali. Mam nadzieje ze i tym razem tak bedzie. Ja tam moge sobie miec katar byle chlopaki nic nie zlapali

Anika a czemu masz brać te sterydy na płucka to zalecenie czy każda z nas tak musi brać?
Pytam bo ja za chwilke tez zaczynam 30 tc.
Masz dobre podjeście,trzeba wierzyć w to,ze będzie ok bo inaczej się nie da.
Dobrze może ,że ja nie znam tych dwóch historii (Katki i Tekli) o których piszecie bo pewnie miałabym kolejne paranoje:(Ehhh ciagle coś......

Elala mi tez wciskali, ale nie zrobilam. Nigdy sie nie szczepilam, a poza tym jesli jestes troszke nawet podziebiona, to grypa murowana. Mam znajoma w pl oddzialowa, powiedziala ze bron boze... Jesli jest wirus to za pozno na szczepienia. Z ta szczepionka na ksztusiec - mi tez mowili miesiac temu, ze 16 dzieci w UK zmarlo, ale poczytalam, to nowa szczepionka, ktora wlasnie zostala wprowadzona miesiac i kilka dni temu, wiec jakiekolwiek komplikacje, czy skutki uboczne, nie ryzykuje... Ja w ogole jestem przeciwnikiem szczepionek na grype. Moja kolezanka sie szczepila, a tak ja potem rozwalilo, ze szok...

Tez witam z rana:). Już sama nie wiem czy jestem wyspana czy nie...
Mnie od wczoraj boli krocze. Przy chodzeniu,wstawaniu i innym ruchu. Oczywiscie był wujek Google,ale to tylko mi stracha narobilo. Może to przez ucisk jednego?

reklama
Miss ból krocza może być spowodowany naciskiem dzieciaczków jednak jest co dźwigać

Sade mój lekarz powiedził ,że to zapobiegawczo

ostatnio oglądałm programm w którym mówili ,że kobiety w ciąży nie powinny szczepić się przeciwko grypie ale widać ,że co kraj to obyczaj

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry