reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
maggi - zgadza się, dobrze przeszukać sobie allegro czy inne strony, na których można kupić używane wózki, my kupiliśmy nasz za połowę ceny, na gwarancji do końca 2013 a co ktokolwiek ogląda ten nasz wózek to twierdzi, że wygląda jak nówka nieśmigana, opony jak nowe, budki czy spacerówka też... :) mimo że był używany prawie pół roku zanim go kupiliśmy.

Kretowianka- Hakima ma racje ja też mam cały czas poniżej albo powyżej normy niektóre wyniki i według lekarza jest ok bo to taki okres w naszym życiu że normy są inne:) A najgorsze co można zrobić to szukać w googlu informacji zawsze znajdzie sie te najgorsze historie i opisy. Zadzwoń do swojego ginka a jeśli bardzo sie martwisz to idź na wizytę:) wizytę zalecają z powodu hemoglobiny i hematokrytu bo tu faktycznie masz bardzo niskie wyniki, na to tableteczki z żelazem i bedzie juz dobrze:)

Hakima no właśnie wiem ze używane to nie koniecznie poniszczone i graty:) moja przyjaciółka prowadzi sklep z używanymi wózkami sprowadzanymi z Holandii. Wszystko sama czyści, mąż doprowadza koła do porządku i wszystko wygląda jak nowe. Tylko nie mają jeszcze nic dla bliźniaków:)może teraz to zmieni hihi i wtedy coś wybiorę dla moich maluchów

Bojka - kochana leż i zaciskaj nóżki. Duże są już Twoje maluchy:-)
Tigla - widzę, że jak my będziecie mieszkać z maluchami. Mi najbardziej szkoda wywalać łóżka, ale inaczej nie da rady wstawić lóżeczek:-) Ciasno ale własno;-) My też chcemy łóżeczka z szufladą, ale nie białe Łóżeczko KAMIL z szufladą + MIŚ Promocja (2930087356) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. coś w tym typie, a do tego materac lateksowy.

Maggi - gdyby koleżanka coś sprowadziła bliźniaczego, to i ja chętnie przejadę się do Wro:-)

Oj Kretowinka te Twoje wyniki to szału nie robią. Ale tak jak dziewczyny mówią, że nie ma co panikować, tylko czekać co lekarz powie. A kiedy masz wizytę ? Ja jutro jadę i do ginekologa i do diabetologa. Ja tez coraz bardziej skłaniam się do Twinni-tylko muszę go sprawdzić na żywo. A co do koloru to zaczynam myśleć o beżowym (łagodny, akurat na lato i neutralny). Kupujesz laktator ?? Ja nie wiem, bo pewności nie mam czy uda się karmić piersią. A z tą szyba to pech, współczuję.

Bojka to dobrze, że dzieciaczki tak ładnie Ci rosną :-), mniej fajnie z Twoja szynką. Współczuje leżenia, ale jak mus to mus. Trochę się zestrachałam, bo jestem tylko 3 tygodnie za tobą, a ostatnimi czasy dopadła mnie nadaktywność. Z tego co wiem to do łóżeczek można dokupić szuflady.

Lilonka
ja na razie nie muszę rezygnować z łóżka małżeńskiego, bo łóżeczka się mieszczą, ale jak dziewczynki troszkę podrosną to będziemy musieli wynieść się do salonu.

Bojka - leż i odpoczywaj - oby wytrwać do 34-35 tc chociaż. Trzymam kciuki za Was.

Dziewczyny - widze że dyskusja o wózkach rozgorzała. U nas ponieważ mieszkamy w bloku i jesteśmy skazani na windę - w grę wchodzi tylko wózek 'jeden za drugim'. Poza tym wydaje mi się że sa bardziej zwrotne a maluchy mają dla siebie więcej miejsca. Mamy 2 typy - może coś doradzicie:
Wielofunkcyjny wózek bliźniaczy Baby Active TWINNI (2898885712) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i drugi:
Wózek bliźniaczy DUETTE Peg-Perego ~WYPRZEDAŻ~ (2930093639) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

I mam jeszcze jedno pytanie - miała któraś z Was taki mocno kłujący ból po lewej stronie powiedzmy na wysokości pępka? Przy oddychaniu bardziej bolała...wracałam dzisiaj z pracy i tak mnie rozbolało....z godzinę trzymało.
Nospe wzięłam, poleżałam i przeszło. Ale już się przestraszyłam :/ dzwoniłam do mojej lekarki ale się dodzwonić nie mogłam...
Ale ból był taki że myślałam czy na pogotowie nie jechać.
Coś a'la kolka ale mocniejszy.
Wiecie co to może być?

reklama
hakima, maggi- dzieki, ide do lekarza w czwartek, wiec zobaczymy co powie, ale te wyniki hemoglobiny sa takie pomimo brania przez ostatni miesiac zelaza w tabletkach... zeby tylko na zastrzykach sie nie skonczylo, podobno sa bardzo bolesne :szok:

tigla, no jeszcze nie kupuje laktatora, ale juz mam decyzje, ze to bedzie elektryczny, bo oszczedza czas. mam nadzieje ze bede mogla karmic, nawet wiecej- nie przyjmuje do wiadomosci ze tak byc nie bedzie. (ale jeszcze nie kupuje, i chyba jak juz bede miala sie ku kupieniu to poszukam uzywanki na allegro). wizyte mam w czwartek, u panstwowej ginki, zobaczymy co powie.

bojka- :szok: dźizes, trzymaj sie mocno tego planu z 35tym tygodniem! trzymam kciuki!

lilonka, u nas tez maluchy beda z nami w sypialni, ale na poczatek raze w jednym lozeczku (dwa by nie weszly- eh. te bloki...)

szybe jade zrobic jutro, kolega policjant dal mi namiar na swojego znajomego, ktory mi wstawi 'po kosztach', czyli 320-400zl, zaleznie od modelu samochodu (zgaduje, ze moj, chociaz stary juz, na pewno bedzie tym drozszym modelem...). fajnie tak wydac kaske na samochod, kiedy sa inne potrzeby..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry