reklama

Ciąża bliźniacza

Onlyone :szok: kochana ty masz jeszcze silę cokolwiek robić?? A jeszcze przy maszynie siedzieć? Teściowa powinna przynieśc już poszyte ciuszki;-)
Piękne macie z Hakimą wyniki na suwaczkach :-) dzielne z Was ciężarówki.
Ja właśnie sobie uświadomiłam, że to tylko 10 tygodni - 2,5 miesiąca. Niby sporo, ale tak naprawdę zleci,. Bo przecież tak niedawno czekałam z drżeniem serca na wyniki bety, a tu już leci 27 tydzień :szok:
Dziewczynki a jak u Was z siarą - mi już 3 albo 4 raz w nocy pociekła, ale tylko z jednej strony.

reklama
Witam Was Dziewczyny!
Ja właśnie wróciłam z II badania genetycznego i jestem bardzo szczęśliwa :-D Moje szkrabki miały wszystkie pomaiary i badanie echa serduszek. Wszystko jest idealnie!!! :tak::-D:-) Przy ostatnim genetycznym u jednego maleństwa był nieprawidłowy przepływ w przewodzie żylnym czym bardzo się martwiłam. Teraz jestem juz spokojna-badanie wykonywała poważana w środowisku za wiedze i umiejetności pani dr - specjalistka w zakresie pediatrii i i właśnie serduszek :-). Potwierdziło się na 100% że będa chłopcy. Jeden ma 427 g, drugi 463 g. Mam nagraną płytkę w 2D i pieknie na niej widać zarysy twarzyczek, noski itd. Nie mogę się już doczekac przyjścia chłopaczków na świat :-)

Kretowinka, w ciaży bliźniaczej rzadko kiedy wyniki są idealne. Dzieci ciągną z nas wszystko czego potrzebują. Ja też mam niskie żelazo - od miesiąca biorę tardyferon i wyniki skoczyły w górę z 10,7 na 11,7. Nadal mam go brać. Inne parametry krwi też lekko odbiegają od norm, ale lekarz twierdzi, że to normalne.

Jesli chodzi o białko całkowite też mam je obnizone. Mam wynik 62 a norma zaczyna się od 66. Lekarz kazał jeść produkty z białkiem 3 razy dziennie, głównie jajka i czerwone mięso. MI to czerwone mięso nie podchodzi, ale staram się jeść dużo twarogu, jogurtów itp.

Lilonko, czas rzeczywiście szybko leci. Jeszcze trochę i Ty będziesz na wylocie. A pamiętam jak z niecierpliwością śledziłam Twoje poczynania w starankach i potem z zaciśniętymi kciukami czekałam na wyniki bety.
Jeśli chodzi o siarę to ja takowej jeszcze nie mam. Kiedy można się jej spodziewać?

Bojka - leż, odpoczywaj i relaksuj sie ile możesz. Te niektóre szynki coś nie chcą nas słuchać i rozwierają się kiedy nie muszą. Wszytko będzie dobrze, byle do 35 tyg!

Jesli chodzi o wózki to ja juz mam jeden wielki mętlik w głowie. Na poczatku byłam zdecydowana na TFK a teraz widze że są inne fajne modele w niższych cenach. Póki co zacznę rozglądac się za uzywanymi. Jesli chodzi o lóżeczka, ja zakupie dwa zwykłe bez szuflad, bez baldachimów i tego typu udziwnień.

Eevlee- gratuluje dobrych wyników połówkowych:) teraz możesz odetchnąć z ulgą że wszystko z serduszkami i przepływami w porządku. Całkiem spore już maluszki w tym tyg i dość równa waga miedzy chłopakami:)

Dziewczynki ja mam pytanie , odebrałam dziś moje wyniki na tarczycę i niestety wychodzi mi nadczynność :/ czy któraś z was miała też złe wyniki i obeszło sie bez brania tablet?

Maggi - ja mam niedoczynność, ale bez tabletek ani rusz niestety.

Eevlee - gratuluję pomyślnych badań, pamiętam jakie one dla nas były ważne - wtedy dowiedzieliśmy się, że to chłopaki :) no i super, że wszystko jest ok.

Onlyone - jak Twoja dzisiejsza wizyta?

Lilonka - ja jeszcze w ogóle nie miałam siary także nie ma na to reguły.

Bojka - będzie dobrze, odpoczywaj, leż, patrz na TV, czytaj książki, czytaj i pisz na forum i jakoś przeleci.

Eevlee - dopiero jesteś w połowie - jeszcze trochę czekania przed Tobą:-) Ale piękna waga chłopaczków, no i świetnie że na badaniach same dobre wiadomości.
Mi się pierwsza plama pojawiła ze 2 tygodnie temu, myślałam, że czymś się wyciapałam (normalnie tak się ciapie w ciąży jak małe dziecko), a tu na następny dzień to samo. Chyba trzeba będzie kupić wkładki, chociaż ja nie bardzo lubię spać w staniku.

lilonka spac nie moge, to wszystko robie... Troche wolniej, ale idzie mi jakos :)
z ta siara, to 2-3 tyg temu u mnie tez zauwazylam mokre plamki, ale doslownie kropeczki. Teraz juz przestalo....

eevlee super, ze maluszki ok. 2 chlopakow!

Maggi niestety nie pomoge, bo nie wiem.... Moze Ktoras z dziewczyn? A co lekarz na to?

Ja wlasnie wrocilam od poloznej - wszystko w normie, tylko zelazo mi spadlo do 11 no i od dzis mam brac. Ale ie jest tak zle. Powiedziala, ze wyglada na to, ze pomecze sie do tego 28/01 :)
Strasznie zle dzis spalam - tylko. 3 godziny, wiec chyba pojde sie troche kimnac... Buziaki!

Eevlee- gratuluje dobrych wyników połówkowych:) teraz możesz odetchnąć z ulgą że wszystko z serduszkami i przepływami w porządku. Całkiem spore już maluszki w tym tyg i dość równa waga miedzy chłopakami:)

Dziewczynki ja mam pytanie , odebrałam dziś moje wyniki na tarczycę i niestety wychodzi mi nadczynność :/ czy któraś z was miała też złe wyniki i obeszło sie bez brania tablet?

Maggi - ja miałam tzw tarczycę ciężarnych. W pierwszym padaniu moje tsh to było 0,001, ft3 i ft4 reż podwyższone. Ale tuż przed ciążą miałam wszystkie wyniki oki. Teraz tsh wróciło do normy (kolo 20 tc wraca jeśli skoki związane są z ciążą) i ostatnie to 2,03. Ale cały czas jestem pod kontrolą endokrynologa.

Maggi - ja miałam kłopoty z tarczycy. Wszystko zależy od tego,jak bardzo wyniki odbiegają od normy. Idź do dobrego endokrynologa i sprawdź. Ale nawet jeśli będziesz musiała brać tabletki to są i takie,które nie wpływają na dziecko.

Bojka - lez,odpoczywaj. Już naprawdę mamy bliżej mety!Trzymam mocno za Ciebie,bo teraz tez mam wiecej odpoczywać i wiem czym to pachnie.

Eevlee - gratuluje wyników!!! I witam w gronie podwójnych chlopczykow:). Macie już imiona?

Dziewczyny,mnie już drugi dzień boli krocze. Aż dzwonilam dzisiaj do gina. W przyszły czwartek mam wizytę,a potem w przyszła sb w szpitalu pomiędzy mi chłopaków dokładnie-waga i parametry. A z tym bólem to mam dużo leżeć i odpoczywać. Może to byc od ciężaru lub zrobił mi sie zylak. No i tak miejsce poczęcia stało sie miejscem,gdzie mogę miec zylaki...

Mnie się zrobiły żylaki z drugiej strony - ale maść pomogła :-) Uroki ciąży;-)

Maggi - ja od razu za złymi wynikami popędziłam do endkrynologa. A ten zlecił mi usg tarczycy i wszystkie przeciwciała - ale tu wyniki były ładne, więc dlatego jestem tylko pod obserwacją bez tabletek.

reklama
Dziękuję dziewczynki za pomoc teraz już trochę jestem przynajmniej spokojniejsza:)widzę że może sie obejść bez kolejnych tablet uff. Wyniki mam moim zdaniem lekko poniżej normy ale do endokrynologa mam wizytę w trybie pilnym na poniedziałek, a jutro podglądam moje dzieciaczki:) jednego już od czasu do czasu czuję a drugi jest w takim miejscu że chyba jeszcze muszę poczekać na jego figle:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry