reklama

Ciąża bliźniacza

Czesc dziewczyny
U mnie cc jutro tak jak bylo to w planie, bo nie ma potrzeby wcześniej kroic, wiec czekam na swoją kolej na jutro. A ja... No cóż, przerazona jestem ale co tam, jakoś damy rade.... Po prostu mam juz wenflon bo mam antybiotyk dozylnie więc aż się boję jak to beddie że znieczuleniem i cewnikiem bo wenflon mnie boli a co dopiero dalej...

reklama
elala- ale masz fajnie z ta mama swoja! to juz mozesz spac spokojnie :-D

pachnaca- gratuluje dwoch dziewczynek! niech tatus szaleje, w koncu obojgu wam sie nalezy :) nie przejmuj sie gorszym samopoczuciem, przeciez to normalne, ze jak masz duzo spraw na glowie i cos cie kluje i ciagnie, to nie bedziesz sie czula jak miss lekkiej atletyki zaraz po wygraniu zawodow.

hakima- nie boj sie, jak bylam w szpitalu to znajoma tuz przed cc byla przerazona, ale jak ja odwiedzilam na poporodowej to mowila ze nie ma sie czego bac i ze bylo super! nie mogla spac tylko, ale to wynik emocji, nie ma sie co dziwic. dasz rade a juz jutro zobaczysz swoje maluchy na zywo :-D

Jeszcze nie nadrobilam :(
Hakima - kciuki wielgachne za jutro! Cudowne przezycie jak wyciagaja, a potem slyszysz placz ....
Elala - dzwon po name jak nic. Ja tez glowe na dol i juz gadalam z tesciowa - jak nie bedzie za bardzo pracy to codziennie bedzie u mnie.

Wczoraj myslalam, ze odjade... Lezec za duzo nie leze, bo jak zwykle szkoda mi czasu. A poza tym musZe miec chlopakow na oku ;)
Ale zoladek tak mnie bolal, do tego dostalam takiej biegunki, ze myslalam ze zemdleje na kibelku... Moj M pojechal wieczorem z malym na krew to pytal czy po ktoryms z lekow, powiedzialy ze nie... A rano mi daly plyn na przeczyszczenie, zebym nie miala problemu z zaparciami .... !!! Masakra. DZis troche lepiej, ale nocka tragiczna. Moj M bujal maluchow, bo daly czadu :))))
DZis znowu zabral Samuela na krew - nie wiem czy wroca razem, bo moga chciec go zostawic. Oby nie...
Dziewczyny jeszcze szybko z torba do szpitala- ja przez 3 dni zuzylam: 1 moja koszule (bo Dali mi tez szpitalna). Majtki I wlladki szpitalne (swoje 2 wkladki), pieluchy, bo musialam miec swoje, a ubranka - tylko jak sie przybrudzilo - srednio 1 dziennie... Prawie wdzystko jak mialam poskladane tak przywiozlam. Dobra uciekam. Dam znac pozniej. Buziaki

Aha zobaczcie jakie lobuzy :)
Sam w bialej czapeczce, Nikos w niebieskiej. :)

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    25,4 KB · Wyświetleń: 75
Onlyone śliczne te Twoje chłopaki!!

Dziewczynki mam pytanie. Spotkała się któraś z was z łóżeczkiem turystycznym dla bliźniaków? Chodzi mi o to, żeby kupić jedno a mogły spać w tym dwa. Z tego co wiem to nie ma takich. Spotkała się któraś z was?

Onlyone - śliczne chłopaczki oby teraz zdrowiutko rosły:biggrin2: A Tobie życzę szybkiego powrotu do formy i również dużo zdrówka:)
Hakima - jutro trzymamy w takim razie kciuki za ciebie i twoje dzieciaczki. cc masz mieć z rana czy po południu?
Kretowinka - ty obeznana jesteś w tym kinesiotapingu, więc mam pytanie czy te tapy można również stosować przy bólach kręgosłupa?? ja niestety już drugą nockę męczę się z mega bólami :( a lekarz zabronił mi kompletnie ćwiczyć :( aaa szukam pomocy bo to dopiero połowa ciąży a drugie tyle z bólem chyba nie wytrzymam:(

Bibiana dzięki za te szczegóły w związku z urlopami. Co do liczenia tego rodzicielskiego to musimy się wstrzymać póki nie przyklepią, czyli na pewno mamy 31+8, tak ?

Eevlee u mnie są 2 szkoły rodzenia : szpitalna bezpłatna i prywatna. Zamierzam chodzić do tej bezpłatnej, bo i tak za dużo rzeczy mnie nie będzie dotyczyć : rodzić będę gdzie indziej, wiadomo cc i ćwiczyć mi nie będzie wolno. Jedynie chodzi mi o naukę opieki nad maluchami.

Kretowinka to jesteśmy też podobnie na zwolnieniu, bo ja jestem od 8.IX. Mam wtyki u głównej księgowej, więc za jakiś czas poproszę o wyliczenia ile na zwykłym macierzyńskim + zaległe urlopy mam wolnego, żeby móc się zastanowić co dalej robić. Bo w moi przypadku to lepiej opłaca się ten zdrowotny (trochę się sypię od jakiegoś czasu). Dam Ci znak jak to mniej więcej wyjdzie.

Onlyone po prostu brak mi słów z zachwytu:tak: A jeszcze ta piąstka Nikosa na nosie Samiego :-D. Ja też już chcę mieć moje gwiazdeczki !! Gratulacje mamusiu. Onlyone a jak było z pierwszym karmieniem ? miałaś od razu mleko, kiedy Ci małych przystawili ?

Sade obie ciąże to in vitro. Lekarze nie mogli wyjść z szoku, a ja z przerażenia, jakim cudem zachodzę w jednojajowe. Byłam i jestem jedynym takim przypadkiem w klinice.

Marcikuk brałaś insulinę ??

Hakima pomyśl, już tylko jeden dzień (nawet niecały) i będziesz mogła wyściskać swoje skarby. Będzie dobrze :-). Daj nam jutro szybko znak, bo nas tez nerwy zjadają.

Zenia
powodzenia na wizycie. Daj znak jak małe smoki rosną :-)

Anika dlaczego trzymają Ciebie w szpitalu ? Sory, ale tyle dziewczyn przez nasze forum się przewija, że nieraz tracę wątek-a ciąża to jeszcze utrudnia ;-).

OOO Pachnąca martwiłam się co u Ciebie, że sie nie odzywasz. Cieszę się, że u dzieciaków wszystko ok. Tak jak ja czekasz na dziewczynki :-). A długości szynki zazdroszczę.

Marcysiowa są takie kojce, bardzo podobne do łóżeczek turystycznych. Wymiary 100 na 100. Ja taki chcę kupić. MUMMY LOVE Kojec / łóżeczko do zabawy i na podróż! (2966149395) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Coś w tym stylu. Sa wersje z kolorowymi bokami, z odpinanymi, zasłanianymi itp.

ONLYONE -wielgachne gratulacje, dzieciaczki masz superowe, czy one już się biją:-D:-D:-D. Ty to jesteś mistrzyni tak szybko w domu po cesarce jestem w szoku, no ale w domciu na pewno będzie Ci lepiej. Wracaj szybciutko do formy i prześlij najlepsze życzonka również mężulkowi. Trzymajcie się rodzinko:-)

Hakima - trzymam &&& za jutrzejszą cesarkę, wszystko będzie na pewno dobrze i już jutro o tej porze będziesz miała maluchy przy sobie.

Dziewczyny pisałyście o tym urlopie nowym jak się nie mylę to BIBIana ładnie wszystko wytłumaczyła;-)
Mamy się nie napalać ale ja już sobie poobliczałam ile czasu bedę więcej mogła być z dzieciaczkami:-D

A tak na marginesie po Hakimci jestem JA...:szok:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry