reklama

Ciąża bliźniacza

Onlyone cudowne słodziki,niech zdrowo rosną,bardzo podobni do siebie,no i już ze sobą walczą haha :-) a dlaczego maluchy płakały?takie kruszynki przez pierwszy miesiąc powinny tylko jeść i spać:dry: a karmisz je piersią czy mm?Ja z córką najstarsza tak miałam że od chwili porodu bardzo mi płakała,miałam ją na piersi,okazało się że po prostu nie wartościowy pokarm i była głodna przez to ale po przerzuceniu na mm jak ręką odjął, a bliźniaki od początku tylko jadły i spały dopiero za jakiś czas problemy brzuszkowe ale to już inna historia

Hakima za jutrzejszy dzień &&&

reklama
Tigla jeżeleli na macierzyńskim będziesz jeszcze w styczniu to załapujesz się na 8 tyg dodatkowego dlatego, że od 2014 tyle przysługuje, no ale na pewno się załapiesz:tak:

Ja tylko jak sie dowiedziałam, jak jestem w ciąży wyczytałam wszystko o tym dodatkowym rodzicielskim....i też już się napaliłam że bedę mogła tak długo siedzieć z nimi w domku, niby mąż chce żebym na wychowawczy poszła....ale....może głupio zabrzmi, tak bardzo chce kupić domek (a mamy już jeden kredyt) że chce wrócić do pracy aby jak najwięcej uzbierać na jakiś remoncik, bo po sprzedaży mieszkania za wiele nie zostanie....

Onlyone chłopcy sliczni, oni są jednojajowi?

Palam00 no to masz nieciekawą sytuację...współczuję ale mam nadzieje, ze jakoś wam się ułoży

Hej dziewczyny :)
Dzieciaczki rosną ładnie, macica też rośnie lekarka wyliczyła że podwójnie co najmniej bo już jest jak przy 16tyg ciąży pojedynczej.
A tak po za tym to nie za różowo ;/ Od kilku dni boli mnie mocno macica(co sobie tłumacze tym, że własnie powinnam miec okres), lekarka zbadała powiedziała, że za twarda i opierniczyła mnie czemu nospy nie biorę (a ja nie cierpie leków brrr) no i teraz mam nospe i magnez przymusowo 3xdziennie jak nie przejdzie w ciągu tyg to do szpitala na obserwacje bo to może być niebezpieczne dla dzieci:S

Bibiana no zdarzało sie czasami, w sumie ostatnio tak ze przez dwa dni to nawet siedziec nie mogłam, ale twierdziłam ze to normalne że macica siee rozciąga :/ No nic teraz będę regularnie brała nospe i mam nadzieje że przejdzie :(

Hakima - mocno zaciskam kciuki za jutro, daj znac jak poszlo jak tylko bedziesz mogla.
Onlyone - jak tam Sam wrócił do domku??? Mam nadzieje ze zoltaczka szybko minie
Pachnaca - gratuluje dziewczynek
Madmax, anika222 - no teraz wy sie szykujcie

Ktoras pytala o lozeczka turystyczne dla blizniakow. Chyba nie ma takich sa tylko kojce. Szczerze nie wiem czy to dobre rozwiazanie. Moje chlopaki sa na tyle ruchliwi ze pomimo tego ze bez problemu pomiescili by sie jeszcze w jednym lozeczku musialam ich rozdzielic. Niemal od poczatku urzadzaja sobie wycieczki po lozeczku i niestety trzeba bylo chlopakow rozdzielic

reklama
Zenia dobrze będzie, zobaczysz, ja w pierwszej ciązy miałam takie bóle...nawet w szpitalu lądowałam, bo już do skurczy się zaliczało, ale nospa pomagała :tak:

A co do tych łóżeczek turystycznych bliźniaczych to ja ostatnio widziałam, ale nie wiem na jakiej stronce, poszukam jak znajde to wrzuce linka

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry