reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Nowe łóżeczko w Stanach 199 dolców;-)

Miss - ja też chciałabym na początku kwietnia. Wielkanoc chciałabym jeszcze świętować w 3paczku.
Zenia - leżakuj, odpoczywaj i bierz no-spę jak trza. Ja co prawda od początku ciąży zużyłam tylko
1/2 opakowania - ale jak trza brać stale to trza.
Za to teraz zaczynają mi stopy puchnąć, pachwiny boleć, biodra ;-)A było tak różowo:-)

Bibiana - wniosek o dodatkowy urlop macierzyński trzeba złożyć 7 dni przed końcem podstawowego. Więc żeby skorzystać z 8 tygodni, trzeba 2 stycznia być w przedostatnim tygodniu. Czyli trzeba urodzić maluchy po 7 czerwca (zakończenie podstawowego urlopu macierzyńskiego 9 stycznia). Ale doczytałam jeszcze że jeśli się jest już na dodatkowym w mniejszym wymiarze, to można wnioskować o te dodatkowe 2 tygodnie - na 3 dni przed końcem;-) czyli moje maluchy musiałyby wytrzymać do 40 tc:-D

onlyone- do schrupania twoi chlopcy :) Sam wrocil do domku?

pachnaca- dzieki, kochana, za kciuki, ale ja juz w poniedzialek wracam do szpitala :/ dzis ide do mojej prywatnej ginki na wizyte poszpitalna. zobaczymy co nam powie. no i moze zrobimy dzis usg 3D.

maggi- gin nie powinien robic problemow z tejpami, bo jak teraz bylam w szpitalu na oddziale ciazy powiklanej, to dziewczynom zlecali wlasnie takie terapie i przychodzila fizjoterapeutka i je oklejala. a skoro tak bardzo cie boli, moze rozejrzyj sie w miedzyczasie za prywatnym dostepem, u nas w lodzi to jest 'po taniosci', ok. 20-30zl i starcza na kilka dni. kapiesz sie w tym i normalnie funkcjonujesz.

palam- wspolczuje ze masz takie problemy z mezem, jakby malo bylo stresow zwiazanych z ciaza blizniacza... trzymaj sie kochana, jednak my-baby zawsze musimy miec twardy tylek :/

zenia- oszczedzaj sie i sluchaj lekarza, nawet jak nie lubisz lekow, to teraz lepiej zacznij.

ide na 21.30 do gina, jak bede miala zdjecie 3d to wkleje :)

Kretowinko - czekamy na fotki 3d. Ja do szpitala idę we wtorek. Chyba muszę sobie na komórkę jakieś książki ściągnąć, bo na prasę finansowo nie wyrobię;-) W życiu tylko raz byłam w szpitalu 3 dni i nie wspominam tego najlepiej. Ale czego nie robi się dla maluchów. Ciekawe czy mogę zabrać ze soba rogala?

Lilonka zapomniałam o tym, że trzeba tydzień wcześniej wnioskować....niby 2 tyg. ale przydałoby się....a do szpitala to chyba mozna brac co sie chce....więc bierz rogala jak ma być Ci wygodniej.

Kretowinka to czekamy na zdjęcia :tak:

Marcysiowa,a nie chcesz drewnianego bliźniaczego?

Bibiana ja w domu będę mieć dwa drewniane łóżeczka. Takie zwykłe 120x60. Dużo czasu pewnie będziemy spędzać u rodziców. Stąd pomyślałam, że może dzieciom będzie wygodniej w takim turystycznym niż w gondolkach. Tylko, że jak mam wydać kilkaset złotych na takie łóżeczko (a nie daj boziu kupować 2szt. żeby na dłużej służyło) to chyba zostanę przy wyrku. Taki typowy drewniany kojec planuję kupić jak smerfy będą takie siedzące/czołgające.

Hakima - trzymam kciuki za jutrzejszy dzień, jestem z Tobą myślami, powodzenia

palam -współczuję Ci sytuacji z mężulkiem,jakiś taki dziwnawy jest - może też przeżywa Twoją ciąże i takie ma zachowanie:no:

anika- nie wiem czy jeszcze w kolejce nie jest sade???Chyba, że mi się coś pozajączkowało:zawstydzona/y:

zenia -ja też nie lubię brać leków ale jak trza to nic nie poradzisz, czasami to lepsze rozwiązanie niż jakbyś nic nie wzięła. Odpoczywaj i trzymaj się.

Dziewczyny czy macie zakupione laktatory? Ja już mam wybrany medela swing ale nie wiem czy już kupić czy wstrzymać się bo nie wiem jak będzie z pokarmem.

A tak wogóle jestem po wizycie u gina z moimi wynikami, i stwierdził, że nie jest źle i nie muszę jutro iść do szpitala uff. Nogi spuchnięte ale gestozy nie mam wiec muszę jeszcze 2 tyg. wytrzymać.:tak:

reklama
Madmax - ja mam pożyczony ręczny z Aventu (z resztą od Sylhy :-)) - jeśli z pokarmem będzie wszystko oki to czym prędzej zamówię na allegro taki elektroniczny z Medeli. Kilka dni poćwiczę mięśnie;-) Z resztą sterylizatory do butelek też mam dostać pożyczone od kuzyna.

Bibiana - każde dodatkowe dni by się przydały. Chociaż ja teoretycznie z dniem porodu będę bezrobotna:-( Ale zobaczymy cóż szef wymyśli:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry