reklama

Ciąża bliźniacza

maggi- w tym linku ktory wkleilam wczesniej (dla przypomnienia RehaBABY - KINESIOTAPING czyli zwalczanie obrzęków u kobiet w ciąży ) jest ostatnie zdjecie, ktore wlasnie dotyczy bolow kregoslupa. tylko nie wolno samemu sobie tejpow przyklejac, musisz sie znac na anatomii, tejpy przykleja sie w rozna strone rozciagliwosci tasmy, zaleznie jaki efekt chce sie uzyskac, itd. musi to robic fizjoterapeuta lub ortopeda.

tigla- super, niech ksiegowa ci wyliczy, to u mnie bedzie tak samo :))) koniecznie daj znac!

reklama
Onlyone - przeurocze są Twoje chłopaki :))))))) Po prostu rozbrajają!! :))

Hakima - nie martw się porodem, podczas cesarki to raczej bezpiecznie będzie, a już za chwilę będziesz się cieszyła maleństwami :))) Mi też koleżanka opowiadała, że cesarka to najprzyjemniejsza rzecz jaka mogła ją spotkać i że niepotrzebnie się stresowała :)

Co do kojców/ łóżeczek turystycznych to też zamierzam kupić właśnie takie kwadratowe - widziałam gdzieś nawet wielkości 110 x 110 cm :)

Tigla - super, że będziesz miała dziewczynki :) Ale z tymi jednojajowymi to szok :-D

Kretowinka - fajnie, że Ty w domku i stabilnie :)) trzymam za Ciebie kciuki mocno &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

kretowinka - dziękuję za pomoc już się umówiłam do ortopedy po skierowanie do fizjoterapeuty, szkoda tylko że aż 2 tyg muszę czekać:( jeszcze w pon dopytam mojego ginka czy nie ma w tym temacie jakiś zastrzeżeń. Oby nie bo zwariuję.

Pachnąca - normalnie mi stracha narobiłaś tą nieobecnością!!! Burę masz od naszej trójki! Ale ulżyło, że wszystko w miarę ok. Ból krocza znam, ale w sumie po paru tygodniach to się można przyzwyczaić:-)

Marcysiowa - ja kupiłam na razie pojedynczy kojec na allegro, ważne było dla mnie, żeby miał regulowany poziom materaca i był lekki. Jak już będą mocno ruchliwi dokupimy drugi. Z tymi większymi jest taki kłopot u mnie, że łatwiej mi ułożyć dwa mniejsze niż jedno większe łóżeczko. A poza tym na początku i tak będą spać razem.

Onlyone - cudowne te chłopaki!!! Mam nadzieję, że żołądkowe sprawy szybko miną i będziesz mogła robić wszystko sama:-)

Hakima - jak chcesz zobaczyć foto to podeślij mi swój nr telefonu. A póki co kciuki trzymam zaciśnięte do odpływu krwi:-)

Madmax - plan zacny! W takim razie wierzę, że będziesz własnie wtedy rodzić. Ja chciałabym poczatkiem kwietnia.

Taki kojec. Mam na myśli jak długo dzieci będą z niego korzystać. Generalnie kojce są do 15kg więc i nas do 7,5kg na dziecko. Warto na ten czas kupować? Bo ja chciałam kupić takie co z nami do rodziców pojedzie. Ale chyba zostane przy gondolkach w razie potrzeby.

Onlyone, rozpływam się z zachwytu jak patrzę na Twoje dwa małe cudowne szkrabki :-) Jeszcze raz gratuluję Ci zdrowych chłopaczków i powrotu do domu.

Hakima, wszystkie forumowe kciuki teraz będa zaciśnięte za Ciebie :-)

I bardzo pchwalam tą naszą dyscyplinę trzymania się kolejki :-) I niech żadnej nie przyjdzie do głowy wciskać sie w nie swoją kolej :-)

Marcysiowa, ja tez ostatnio myślałam o zakupie kojca. Oprócz łożeczek, chcę mieć taki dodatkowy a to ze względu na warunki lokalowe panujące w naszym domu. Pokój maluszków bedzie na piętrze i tam będą łózeczka. A na parterze, gdzie będę spędzać czas w ciągu dnia chcę mieć kojec, do którego wejda dwa malce. Parę dni temu zakupiłam więc taki: Roba Rock Star Baby KOJEC OWALNY OKAZJA (2950488640) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Mąż go właśnie złożyl i wydaje się być ogromny. Można regulować wysokość materacyka. Chcę jeszcze kupić taki kojec turystyczny dla rodziców, ale tu mimo iż są one obszerne, rzadko kiedy da się reulować wysokość materacyka.

Marcysiowa ja o tym kojcu to myślę w ten sposób. Od początku chce dzieci do kojca przyzwyczaić. Będę je tam kładła do zabawy i do spania (jak będę coś w kuchni robić, czy sprzątać). Latem chcę go zabierać w teren : jakiś całodzienny pobyt na działce itp. Na przyszłą zimę wymienię turystyczny na drewniany, bo nie wyobrażam sobie zostawienia dzieci samych-mamy kominek.

reklama
Świetne te chłopaki Onlyone.. aż się swoich maluchów doczekać nie mogę.. Może na wizycie za tydzień dowiem się jakiej płci jest drugi szkrab, może będzie parka..

Evelee faktycznie super ten kojec, ale kurcze trochę kasy trzeba za niego dać

Hakima mam nadzieję, że u Ciebie pójdzie równie bezproblemowo jak u Onlyone i też szybko będziesz w domku, trzymam kciuki:)

Madmax faktycznie następna:) zazdroszczę, że to praktycznie JUŻ!!

Pachnąca mamy podobne terminy:) mi na ostatnim USG wyszło, że maluchy mniej więcej tydzień starsze niż wg @ nie wiem jak to możliwe;)

Maggi mnie też bolą plecy, jeszcze przed ciążą bolały bo mam bardzo duży biust.. za tydzień będę u lekarza to zapytam czy jakoś można temu zaradzić..

Tigla to magiczna dziewczyna:)

Dzisiaj byłam w ZUSie rozliczyć moją działalność.. jeszcze miesiąc i L4, wtedy będę spokojna o moje finanse po porodzie. Narazie tyle ile mogę to pracuję, na szczęście w domu i z nikim nie muszę się użerać. Pomimo prowadzenia własnej działalności pracuję w zespole ludzi, którzy też mają działalności i tu niestety jak nie będę pracowała to nie będę miała środków do życia.. to tak na pocieszenie dla Gloriane - zawsze może być gorzej;) A zasiłek chorobowy mi nie przysługuje...
Mąż bardzo mnie denerwuje.. siedzi praktycznie całymi dniami i gra.. rozlał wczoraj kawę na jasne płytki i roztarł po całej kuchni, dopiero dziś po wielkim krzyku powycierał.. Nie mam już siły na niego ;( Z autem też mnie wkurza. On ma swój samochód na który chucha i dmucha, a moim jeździ na codzień. Dziś mi powiedział, że coś w nim stuka i muszę zrobić remont zawieszenia. Gdy zaproponowałam, że może zapłacimy pół na pół za naprawę, stwierdził że to mój samochód.. Mówię Wam jakaś masakra.. Pół roku temu chciałam od niego odejść to zarzekał się, że już będzie dobrze, że będzie mi pomagał itp. itd. głupia uwierzyłam...

Pozdrowionka dla Was dziewuszki:)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry