reklama

Ciąża bliźniacza

czesc dziewczynki, ale paskudna pogoda :/

wczoraj bylismy na usg, ale nie udalo sie zrobic 3d, bo moje maluchy, tak jak podejrzewalam, sa ustawione pleckami do sciany brzucha i glowkami do srodka. ginka przelaczyla na 3d ale zobaczylismy tylko ucho Wiki i nozke Antosia. mowi ze sprobujemy przy nastepnej wizycie za 3 tygd.
co do szpitala, mowila zeby nie bac sie przetoczenia krwi, gdyby byla taka potrzeba, nie szkodzi to dzieciom a wyniki bardzo szybko sie poprawiaja. ale prawdopodobnie w szpitalu znowu beda zastrzyki z zelaza i epo. pocieszyla nas tez ze to jest ten okres kiedy najbardziej rozrzedza sie krew (22-28tydzien) a od 29tyg krew ma zaczac sie zageszczac, wiec juz niedlugo powinno byc lepiej. waga moja +6,5kg, tym razem zostalam pochwalona.

sade- gratuluje kluseczek, oj, rzeczywiscie, masz co dzwigac! no i wow! jaka dluga szynka! tak trzymaj!

lilonka- w szpitalu sie bardzo odpoczywa, oprocz pojedynczych stresikow, takich jak warunki sanitarne, czy niewygodne lozka, to jednak caly dzien w lozeczku, po drugim dniu juz sie przyzwyczajasz do szpitalnej rutyny i zaczynasz wiecej spac w ciagu dnia, w nocy tez, mimo ze wiem ze jestes bardzo aktywna, to jednak wydaje mi sie ze docenisz ten odpoczynek. bo w domu to zawsze sie cos robi, chocby kurze powyciera albo rozladuje zmywarke. tam masz tylko jesc, spac i chodzic na badania.

w kwestii laktatora, ja rowniez chce nabyc, tylko najpierw musze wiedziec ze mam pokarm, i bedzie to laktator elektryczny. tak mi polecaja wszystkie kolezanki, ktore wyprobowaly juz rozne rodzaje, po prostu jest najszybszy. mowily ze strasznie dlugo schodzi na recznym, a w tym czasie mozna zrobic wiele innych rzeczy. no i nie jest to tez czas odpoczynku- kiedy sie odciaga- bo to dosyc absorbujace jest i stresujace, ze tak wolniutko a ty masz tyle rzeczy na glowie. a propos sterylizatora, wszystkie znane mi mamy odradzaja zakup mowiac, ze stoi pozniej i sie go nie uzywa.

reklama
Za Hakimę dziś wszystkie kciuki zaciśnięte!!!!! Czekamy na wieści, zdjęcia, a przede wszystkich za kolejne cudne istoty na świecie.

Sade - jaka piękna waga!!!! Nawet jeśli jest trochę zaniżona lub zawyżona to jest super:tak:

Palam - nie mam prawa pisać nic o Twoim emku, bo go nawet nie znam, ale walcz! Nie może tak być, że jesteś zdana tylko na siebie! Dzieci są wspólne, a okres ciąży to czas kiedy powinnaś być wspierana i czuć się dobrze. Bądź silna, a u nas mas wsparcie!

Kretowinka - bywa, bywa, że dzieci mają "niemedilany dzień";-). I wtedy bye bye paparazzi! Na moim ostatnim usg już ogólnie niewiele było widać, bo chłopcy są duzi. Także moja kolejna sesja to już pewnie po porodzie.

Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa:) Może też ja się wkurzam bo te hormony, no a ogólnie ja też lubię mieć porządek, a faceci jakoś tak mają, że nie zwracają na to szczególnej uwagi. Zobaczy, że coś się dzieje nie tak jak mu przykładowych, czystych gaci w szafie zabraknie;)
Po porodzie przeprowadzam się na jakiś czas do rodziców, mama mi pomoże bo u męża zaczyna się okres letni w pracy i będzie w robocie codziennie od 6 do ok 20. Wczoraj mama dzwoniła do mnie, że nakupowała pieluszek, czapeczek, kaftaników, pajacyków, bluzeczek i bodów.. ehh tak się jej ta rola babci podoba;) W niedzielę się do nich wybieram to zobaczę co tak powybierała:) Mam w niej ogromne wsparcie i dlatego też potrafię sobie z problemami z mężem dobrze radzić.
Kurcze przez ostatnich kilka dni maluszki bardzo się ruszały, kopały, kręciły, a od wczoraj taka jakaś cisza.. czasem coś się poruszy, ale rzadko.. to normalne? No i te twardnienia brzucha zwłaszcza wieczorami.. dostałam od lekarza przykaz brania 3x dziennie nospy i magnezu, ale od dwóch tygodni nic się nie zmieniło. Może powinnam do niego zadzwonić?

Oczywiście Hakima trzymam kciuki za dzisiaj:)

Jeśli chodzi o sterylizator to wydaje mi się, że jak po porodzie uznam, że jest mi potrzebny to kupię, narazie się wstrzymam. Laktator kupię elektryczny pewnie nie długo, tylko jakaś kasę zarobię:)

Sade dużuchne te Twoje maluszki, jak ja bym chciała byc na tym etapie.. nie stresowałabym się tak bardzo czy wszystko jest ok:)

Kretowianka oby wyniki Ci się poprawiły, trzymam kciuki:)

Ogólnie za Was wszystkie trzymam kciuki i czytam Was codziennie.. baa nawet kilka razy dziennie:) Buziaki i dzięki, że jesteście:)

fajnie palam ze masz wsparcie w mamie, nie jestes sama, bo jak przeczytalam twoj wczesniejszy wpis to mialam wrazenie ze jestes calkiem sama w tej ciazy. jak sie przeniesiesz z dzidziusiami do mamy, to maz szybko zrozumie czy jemu was brak, czy nie. ty chyba tez to bedziesz wiedziala. z perspektywy lepiej widac. a z ruchami w tym okresie ciazy, w ktorym jestes, tak to jest- kilka dni intensywnie, potem kilka ciszy. ale to napinanie brzuszka jest niepokojace, jesli mozesz dzwonic do swojego gina, to zadzwon i spytaj.

Hakima kciuki nadal zaciśnięte &&&

Dziewczyny widze że temat butelek,sterylizatorów...u mnie najbardziej sprawdziły się buteleczki Aventu,na początek zaproponowałabym dwie małe do mleczka i po jednej butelce do picia:tak: po dwie do mleka ponieważ ja nieraz nie nadążałam myć a na zapas była kolejna,na poczatku dzieci nie mają wyregulowanego jedzenia- jedza w cały świat,potrafią nawet co 15 lub 30 min,oczywiście później się wszystko normuje.Sterylizator zupełnie nie użyteczny ja wyparzałam butelki gorącą wodą.

Ja za Hakimę też moooocnoooo trzymam kciuki!!!!!!

Dziewczyny tak jak anuśka pisze- sterylizarot jest niepotrzebny.....ja mam pogrzewacz z wersją sterylizatora i tej opcji nie używam wcale. Mam dużą michę do niej nawrzucam wszystkie graty i zalewam wrzątkiem:-) kilka minut i wyciągam......z początku robiłam to raz dziennie- jak mi rzekli w szpitalu a teraz to tak raz na tydzień:baffled: i dziecka żyją;-).

Co do pokarmu- jego się ma zawsze, ale kwestia czy się utrzyma?!?!?!Częste przykładanie (szczególnie jak są skoki rozwojowe) pomaga- moje smyki mają 3,5miesiąca i ciągle jadą tylko na moim mleczku:-)

UWAGA UWAGA! O godzinie 9,25, a potem 9.27 na świat przyszły chłopcy Hakimy - Piotruś (3200) i Dawidek (2400) :-)
Nowi, silni mężczyźni na świecie i forum:tak:
A z relacji Hakimy cc nie takie złe:-). Także mamy tu zdrowych chłopaków i dzielną mamusię!

Hakima- Gratulacje!!!!!!!!!!!Niech Ci się chłopaki zdrowo rosną!!!!!Waga obu piękna!!!!

A co do CC- jeszcze ją pewnie znieczulenie trzyma..

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry