reklama

Ciąża bliźniacza

pachnaca, to dobre sa twoje wyniki. ja mialam hemoglobine 8,2 a krwinki 2,3, to juz bylo nisko. teraz jest 9,5 i 2,8, wiec poszlo do gory. a tez zawsze bylam miesozerna, ale w ciazy dostalam miesowstretu i do tego jestem chudzinka, teraz waze 58kg. ty na pewno nie masz sie co martwic!

reklama
Sodie- trzymam kciuki zebys jeszcze przynajmniej te 2tyg wytrzymała w trójpaku&&& a ciuszki zawsze może ci mąż dowieść jeśli będą potrzebne dla maluszków.

Dziewczyny czy któraś z was chodziła na szkołę rodzenia? Mówią tam cokolwiek o cesarce i jak po niej to wszystko wygląda?

Co do tych wszystkich akcesoriów to ja mam po siostrze prawie wszystko,ale jeśli miałabym kupować to wstrzymałabym sie chyba do czasu po porodzie bo szkoda wydawać kasę np na podgrzewacze czy laktatory jeśli uda sie karmić piersia:)czego wszystkim mam życzę. Zawsze w razie potrzeby można później kupić.

HAKIMA - GRATULUJE!!!!! WITAM NA SWIECIE CHLOPAKOW!!!!. Waga super zwlaszcza Piotrusia. Teraz szybkiego powrotu do formy zycze.

Dziewczynki nie bojcie sie cc. Nie taki diabel straszny. Dostaniecie leki przeciwbolowe i jest ok. Jak sylha pisze najgorsze pierwsze wstanie a pozniej juz leci. Mi polozna mowila zeby wstac dosc szybko bo im dluzej sie lezy tym gorzej pozniej dojsc do siebie. A wiadomo przy dwojca noworodkow nie polezycie dlugo

Lilonka - ja też mam zamiar za dwa tygodnie kompletować wyprawkę, to możemy to robić wspólnie;-). A tymczasem, na czas szpitalny - powodzenia!!!

Sodie - no to trzymaj tak, żeby te dwa tygodnie przeszły gładko!

Maggie - ja polecam szkołę rodzenia, o cc mniej niż sn, ale jak dopytasz to powiedzą wszystko. A dużo też jest o karmieniu, pielęgnacji i połogu.

Sylha, Marcikuk - dlatego potrzebujemy Was też na tym forum. Mity i fakty o cc są wszędzie, ale co nas nie zabije...:-)

No to teraz Madmax, Sodie, a potem...Anika?

Hakima ogromne gratulacje.Czekam na zdjęcia

a jednak jestem trzecia w kolejce ok poczekam cierpliwie :tak: ja przybliżony termin poznam 11.02 na wizycie - tak myślę

Hej Mamuśki:)
GRATULUJĘ HAKIMA-masz juz jeden etap z głowy:)Teraz już poleci.....:)Zdrówka i szybkiego wyjścia do domu no i pociechy z synków,czekamy na zdjęcia i opowieści!!!
SYLHA-tak dokładnie jak napisałas najgorsze jest pierwsze wstanie po cc,patrzyłam się na położna że chyba sobie zartuje,że mam wstawać i iść pod prysznic.No ale faktycznie dałam rade,chociaż było nie powiem cięzko.Wszystko jest do przeżycia jednak.
EEVLEE,KRETOWINKA i PALAM- dziewczyny ja jestem w 32 tygodniu więc spore skrzaty są,moga dobic do 3kg jak nic.No ale róznie z tymi pomiarami na USG bywa.A ja podobnie kretowinka miałam,tez 3d nie chciało sie zrobić bo maluchy ściśniete to raz a dwa ,że Kostek wypięty i głowa do środka,a Marcel głową w dół i tyle go widzieli,rękę sobie położył na policzku:)
Niech siedzą jak najdłużej,żeby było jeszcze lepiej niz jest.
PALAM- a chłopem sie nie przejmuj,raz sa a raz ich nie ma.Musicie sobie wszystko ułozyć i trzeba na to troche czasu i bardzo dobrze,że pobędziesz teraz u mamy.Poza tym pokaz mu,że jak cos to sobie poradzisz i mu wtedy gul stanie i jak to,ze jestes taka dzielna!!!Oczywiście jak wykaze zainteresowanie to chętnie dasz mu przyzwolenie,na widzenie swojego pieknego brzuszka-hehehe.Nie wczuwaj sie teraz i nie rób awantur,po prostu do mamy i tyle Cię widział.Aha no i nie wydzwaniaj,niech on troche sie zainteresuje.Kropka!!!
To tymczasem dziewczyny trzymajcie sie jak najlepiej i do.....

reklama
Pachnąca i Maggie - pocieszyłyście mnie.... Martwię się trochę - jak słyszę jak dziewczyny w ciążach pojedyńczych czuja już Maluszki - a ja mam dwójkę i nie bardzo.... No ale widać cierpliwa muszę być.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry