reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Hakima, Onlyone śliczne maluszki :) Onlyone kolezanka tez miala okropny problem z piersiami byly nabrzmiale Mała malo sciagala pokarmu, tez przykładala kapuste, ale u niej tez wystapiła gorączka 40 stopni i dostala antybiotyk własnie na zapalenie tylko własnie ona jest w Polsce a tam to wogole szkoda gadac.. Sciągaj powoli nie za duzo to troche mniej powninno zacząc napływać. A jezeli wygodniej Ci karmic dzieci mm to wcale sie nie przejmuj i karm tak jak jest dla ciebie dobrze najwazniejsze ze dostały pierwsze mleko czyli siare w tym jest najwiecej wartosci odrzywczych. A tak wiem jak bardzo jestes osłabiona po cc i rob wszystko zeby sobie ułatwic wszystko bo z dwojką szkrabow jest zupełnie inaczej jak z jednym.Pozdrawiam cieplutko wszystkie mamuski przyszłe i juz rozpakowane :)

Hakima - wspaniałe Maluszki :) Jeszcze raz Ci serdecznie gratuluję :))))

Onlyone - współczuję Ci, mam nadzieję że nie dojdzie do zapalenia - słyszałam że jest to bardzo bolesne :/
A próbowałaś ściągać laktatorem elektrycznym mleko? Powinno CI się uregulować w ciągu paru dni chyba...Mieszkałam 5 lat w UK i wiem jak tam funkcjonuje służba zdrowia....co by się nie działo zawsze GP przepisze paracetamol....jak ci angole żyją nie mam pojęcia.... :)
Oby Maluszkom przeszła szybko żółtaczka. Trzymajcie się ciepło :)

Elala - dobrze że nie jestem jedyna z tymi ruchami....ja wczoraj już w rozpacz z tego powodu wpadłam - ale jak sobie popłakałam to mi się lepiej zrobiło :P Wiadomo że każda z nas jest inna i inaczej każda ciąża przebiega. Ja w środę idę na usg - doczekać się już nie mogę! Daj znać jak u Ciebie po wizycie :) A płeć maluchów już znasz? Bo nasze się odwracały i nie wiemy kto tam mieszka ;)

A ja cały dzień poświęciłam na sprzątanie/gotowanie. Przygotowałam już całą komodę na ciuszki i akcesoria dla Dzieci - póki co nic nie mamy, ale w tym m-cu zaczniemy zakupy :) Postanowienie było że do połówkowych czekamy - a to będzie 21.02 :))

Mam jeszcze pytanie - orientujcie się czy w Warszawie jest jakiś sklep z wózkami dla bliźniaków - tak żeby móc pojechać i zobaczyć na żywo konkretny model?

Hakima - cudne dzieciątka!!! Gratuluję!!! Rzeczywiście kawał facetów z nich :)))

Onlyone - współczuję problemów z karmieniem - tak jak piszą dziewczyny, nie przejmuj się tym i jeśli nie dajesz rady to karm mm. A i mam nadzieję, że położna coś Ci pomoże - w końcu powinna się znać i dać jakąś wskazówkę.
Trzymam kciuki!!!

My kupiliśmy wózek ABC Design Zoom ABC DESIGN ZOOM 2013 3w1 - Bliźniacze Szczęście - sklep/komis dla bliźniąt
Używany, ale praktycznie nie zużyty za 1100 PLN. Wydaje się bardzo fajny :) Dobrze się prowadził po wertepach i śniegu. Mam nadzieję, że się sprawdzi przy dzieciakach :)

HAKIMA ogromne gratulacje :-) Uściski dla chłopców-są przesłodcy. Widzisz, niepotrzebnie bałaś się tej cc. Ale z wagą Piotrusia to szok :szok:

Kretowinka a miałaś ważone dzieciaki podczas tego nieudanego usg ? Albo chociaż mówili jak ma się ich wielkość do tc ? A przytyłaś malutko.

Madmax masz termin na Walentynki ??

Onlyone trochę szkoda, że nie masz tam poradni laktacyjnej. A swoją drogą to ładnie Cie załatwili z tym środkiem przeczyszczającym :no:. Cieszę się, że mimo żółtaczki masz dzieciaki przy sobie w domku.

Pachnąca widzę, że zakupiłaś mój typ wózka :-) Co było w komplecie za to 1100 ? Jaki kolor ?

Tigla- wózek pełen zestaw- gondolki,foteliki,spacerowki. W komplecie ocieplacze na nózki,folia przeciwdeszczowa,torba na zakupy,dodatkowy wahacz do amortyzowanych kołek, adapter do wpinania fotelikow i gondolek. Chyba tylko parasolek brak,bo im sie polamaly. A kolor czarno-pomaranczowy. I podoba mi sie, ze mozna wszystkie siedziska wpinac dowolnie przodem albo tylem. Zapowiada sie naprawde niezle.:-)

Pachnąca to, że można ustawiać siedzenia dowolnie-zwłaszcza twarzami do siebie właśnie przechyliło szalę, że (jak na razie) jestem zdecydowana na ten wózek. A cena faktycznie super :-). Mi się trafiają tak ok 2 tyś.

Wiecie jaki to życie z cukrzyca jest męczące, takie z zegarkiem w ręku : o tej godz pomiar cukru, teraz nie mogę wyjść, bo muszę zjeść, teraz nie mogę się zdrzemnąć, bo za pół godz. podaję insulinę. I tak cały dzień. Momentami to mnie taki nerw łapie, że aż szkoda gadać. I mały element humorystyczny mogę zjeść pół dużej pizzy w pizzerii i mam rewelacyjne wyniki , a po pieczywie(które muszę zjeść) i małym jogurcie pitnym tak mi wariuje cukier, że aż żal.

reklama
Witam niedzielnie:)
Pachnąca właśnie czytałam,że zakupiłaś wózek-to super masz juz z głowy podstawowy zakup.Ja jeszcze cały czas poszukuję,ale zapewne jeden z dwóch moich typów kupie czyli ABC albo PEG PEREGO.Czyli mówisz,że ten abc ok?hmmmm,no mnie tylko te kubełkowe siedzenia przerażają,że dzieciakom nie za wygodnie będzie bo tak z podkulonymi nogami spać będą?:)
Czy jak kładziesz siedzenie to podnózek też się rozkłada?Ale jak byłam w sklepie to niesamowicie lekkie sa te siedzenia do spacerówek trzeba przyznać,jedną ręką na luzie sie trzyma,jak piórko dosłownie:)
Onlyone współczuję bo wiem co to znaczy zapalenie piersi.Miałam to nawet bez karmienia teraz w ciąży,co ciekawe powiedzieli:(takiego przypadku jeszcze nie mieli,gorączka nabrzmiały cycek i bół straszny i się śmiałam czy mam sobie odciagać-hehehe.No ale kapusta do zamrażarki potem rozklepać i okładzik,faktycznie super pomaga.U mnie niestety do tego był antybiotyk,ale z kolei jak z córka miałam to obeszło sie bez antybiotyku tylko trzeba przystawiać do piersi,okłady w między czasie i jeszcze ciepły prysznic na pierś i masaż,żeby te guzki z zaczopowanym pokarmem rozmasować.Nie boli wtedy jak sie masuje i pomaga.Dobrze będzie za 2-3 dni powinno minąc,tzw.nawał pokarmu to sie zdarza w pierwszych tygodniach:(Aha i jeszcze octeniseptem psikac,żeby żadnych bakterii nie było profilaktycznie!!!ufff ale się rozpisałam:)

A jak u Was weekend mija dziewczyny,bo u mnie chłopaki rozpychają się ile wlezie,ale czad jak któryś rękę albo nogę wystawi no po prostu mozna złapać bo taka górka wystaje:)słodkie maluchy!!!
Miłego dnia

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry