reklama

Ciąża bliźniacza

Rozyczka - glowa do gory. Ja moja dwoje poczulam gdzies miedzy 17-18 tyg a takie powazniejsze ruchy to gdzies kolo 22.
Nie martw sie. W pierwszej ciazy mozna pozniej czuc ruchy bo nie wiesz jak to ma wygladac i troche minie czasu nim sie oswoisz ze to TO. Nie jest to zalezne od klosci dzieci w brzuszku bo wciaz sa bardzo male. No a duzo zalezy tez od ulozenia dzieciaczkow

reklama
Mężczyźni Hakimy:).
Dawidus od lewej a Piotrus od prawej. Pozdrowienia od mamusi dla cioc.

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    27,4 KB · Wyświetleń: 105
No jeszcze raz gratuluje Hakimie. Roznica jest, ale nie taka duza jak sadzilam. Oby zdrowo rosli:)
Czy to sa bliznieta jednojajowe? Przepraszam,ale tyle nas na tym forum,ze czasem nie ogarniam wszystkiego:zawstydzona/y:

Hakima gratulacje!
palam ja bym na twoim miejscu zadzwoniła

Ja od wczoraj rana biorę nospe i naprawdę czuję już sporą różnicę, brzuch nadal boli ale juz nie tak bardzo i już mogę usiąść prosto także jest poprawa :-)

Ale fajne klocki Hakimy:-) różnicę widać gołym okiem,ale najważniejsze,że zdrowe i wszystko OK!!!!

Dziewczyny, powiem Wam jeszcze odnośnie laktatora- jak macie możliwość to sobie najwyżej pożyczcie- ja już go używałam drugiego dnia po porodzie żeby wywołać laktację (po cc mleko jest później) i też syn leżał mi na patologii to mu nosiłam mleczko:-), a małej w tym czasie jak oddawałam na noworodki żeby małego odwiedzić to dawałam troszkę do butelki, żeby mi jej nie karmiły sztucznym, bo raz mi tak zrobiły... Koleżanka z łóżka obok też używała laktatora, bo jej się znów robił zator, bo miała z kolei nawał pokarmu i choć małego wykarmiała to musiała resztę odciągać....Także laktator się Wam z pewnością przyda!!!!Ja np. teraz jak mi dziecka przesypiają 8 h w nocy to zaraz przed spanie sobie odciągnę, bo inaczej mi cyce rozwali do rana:baffled:

Super maluchy. Juz zapomnialam jak dzieci fajnie wygladaja w duzych pampersach :)))) Super jeszcze raz buziaki dla dzielnej mamy i dla chlopakow od cioci marcik

Ja napisze szybko odnosnie laktatora. Ja np przy elektrycznym sie nie odnalazlam w szpitalu taki uzywalam i powoli strasznie to szlo na recznym szybciej sie wydoilam :))))

hakima jupiiiiiii!!!!! GRATULACJE!!!! Cudowne maluchy!!!! Odpoczywaj teraz jak sie da i ile sie da!!!!

ja tak szybciutko- slabo sie czuje. Chlopaki maja zoltaczke, ale sporo ponizej wykresu wiec juz nie musimy jezdzic do szpitala. Maluchy ok ale jeden podczas jedzenia "chrapie", slychac jakby mial drogi oddechowe zawalone. DZis przychodzi polozna to zobaczymy. Ja pierwszy dzien bez biegunki - okazalo sie, ze w szpitalu mi dali srodek przeczyszcz. Nie wiem czemu - chyba najpierw powinni zapytac czy mam problem z zaparciami, a nie mialam. Tak wiec jestem odwodniona, oslabiona, od czwatku karmie maluchy mm. Laktatorem sciaganie mi nie idzie, malo, wiec cycki mam juz tragiczne. Wczoraj bylam w szpitalu - teraz albo na sile, albo zasuszac. Nie daje rady wykarmic dwojki, wiec zasuszam. A ze mieszkam w tym cholernym uk - wiec nie ma nic zeby pomoc. A nie - paracetamol i czekac 10 dni. Jeszcze ze 2 I exploduje albo wyladuje w szpitalu z zapaleniem. Jestem zalamana. Pije szalwie, oklady z kapusty, na razie nic...

trzymajcie sie dziewczyny. MusZe nadrobic co napisalyscie, ale musZe do kompa usiasc bo w kom nie chce mi otworzyc strony

buziaki

Zaczne od Hakimy - maluszki urocze slodziaki i mam nadzieje ze i ty dobrze sie czujesz ;-). Jak juz sie ogarniesz Napisz jak po cc.
Onlyone - przykro ze tak cierpisz. Moze sprobujesz polska klinike??? Fajnie ze chlopcy w domu. Jak potrzebujesz pomocy albo kogos do wygadania to wal - w koncu dzieli nas pewnie tylko kilka ulic.
Rozyczka - uff fajnie ze podjelas temat ruchow dzieciatek, bo ja tez przerazona bylam i ciagle jestem ze je tak malo czuje a juz 21 tc mi idzie. Brzdace powoli sie rozkrecaja ale ciagle nie mam pewnosci ile z moich odczuc to rewolucje jelitowe a ile podskakujace maluchy. Teraz jestem troszke spokojniejsza. We wtorek podgladanko wiec zobacze co tam sie dzieje.

Ostatnia edycja:
reklama
hakima- sliczni chlopcy! a jacy zmeczeni, ze nawet nie maja ochoty pogadac sobie o tym co sie wydarzylo, tylko pleckami do siebie odwroceni poszliw 'w powazne spanie' hihi. zdrowka wam zycze i szybkiego powrotu do domu!

onlyone- ajajaj, mam nadzieje ze ci sie wyreguluje z tym pokarmem... moze ta polozna cos ci jutro pomoze, trzymam kciuki!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry