reklama

Ciąża bliźniacza

Marcikuk ma racje, ja od poczatku zaczelam wiele rzeczy wprowadzac np, za zadne skarby niebrac na ręce bez potrzeby i szczegolnie w nocy, jedzenie o tych samych porach dwojki a nie kazde z osobna bo w nocy wiecej spalam spanie tez razem o tych samych porach i najlepiej bo musialam isc ze starszym synkiem do szpitala a maluchy mialy wtedy chyba z 5 miesiecy i Milenka spi w lozeczku a Maksik ze mną bo jest bardziej wymagajacy w nocy jak siostra i tak ich nauczylam ze jak sie Maksio obudzi to trzeba dac mu pic albo smoczka i dalej spi ale zadnego lulania, no i tatus musial z nimi zostac jedna noc to myslalm ze sie wykoncze w tym szpitalu bo dzwonil co godzine ze nie daje rady ze ciągle placza. A on ich tarmosil na rekach wkladal do bujakow tak ze one wogole niechcialy spac hehe a jak mu powiedzilam ze niewolno ich ruszac z lozek to dopiero usnely czyli o 5 rano i na szczescie babcia o 6 juz byla z pomocą ale noc tragiczna i dla mnie i dla dzieci i męza hehehe Wszystko jest do opanowania, a moje juz raczkuja po calym mieszkaniu i dopiero sie zrobiło wesoło :D Raz mnie tez nastraszyla mam blizniakow 1,5 rocznych na placu zabaw ze jak zaczną chodzic to sama napewno nie wyjde , co za brednie ja jestem sama z dziecmi i napewno cos wymysle na wszystko jest sposob :D A najlepsze jest to ze i tak nie da sie wytłumaczyc co bedzie jak sie dzieci urodzą i ta nieswiadomosc jest wspaniała :D a ja tez ostatnio odwiedzam dentyste i wlasnie tak siedzialam w poczekalni i myslalam ze porody dwa przezylam a tu tak sie stresuje heh pozdrawiam

reklama
Marcikuk - potrzebujemy Cię na tym forum:-). Chłopcy śliczni, ale rosną w zastraszającym tempie!!!!! Mam nadzieję, że już weszłaś do tego dentystowego! Co do obozu pracy to już się wyłączyłam na takie. Co będzie to będzie, Jak okazało się, że jestem w ciąży z bliźniakami to opowiadali jaka to ciężka ciąża, a do dzisiaj jakoś jest ok. Zwinna jak gazela to może nie jestem i bóle mam w bardzo dziwnych miejscach, ale to ogólne uroki ciąży.
Onlyone - trzymam za Ciebie! Jeszcze trochę i się unormuje! Jak dałaś rady w ciąży to dasz i z dziećmi!
Lilonka - odpoczywaj teraz po tych badaniach! Ale z tego co widzę wieści ok:-). Trzymam, żeby tak dalej!
Tigla - ja mam ręczniczki z kapturkiem z allegro za jakieś 25 zł i są super. Kupiliśmy cztery, żeby było
Pachnąca - ja do dzisiaj mam 10 kg więcej, ale ucieknie samo po porodzie, A jak nie to zmuszę te kg do odejścia. Ze mną nie ma przebacz;-)
Zenia - dasz radę z obroną!!! Nie ma mocnych, przy bliźniakach obrona będzie pestką;-)

My, poza kosmetykami, oficjalnie zakończyliśmy podstawowe zakupy dla dzieci, pokoik prawie gotowy, zostały jakieś szczegóły. Ja mam koszule do szpitala i chyba inne niezbędniki też. Czas na kilka dni nicnierobienia:-)

Mona - to świetnie sobie radzisz :)))) Super!! Ja się moich dzieciaczków już doczekać nie mogę i też uważam, że wszystko jest do ogarnięcia, tylko trzeba znaleźć własny sposób i samemu wypracować model, a nie jak się babcie nazjezdżają i każda ma inne wizje :-D

Ja jakoś dentysty przestałam się bać odkąd zaczęłam chodzić do jednego prywatnie i daje mi znieczulenie - w ogóle nie boli, więc nie ma się czego bać. Ale jak sobie przypomnę wizyty z dzieciństwa to ciary mnie przechodzą..brrr

mona, marcikuk- to bardzo pocieszajace jest, co piszecie. to moja kolezanka tak napisala, ale macie racje, kazde dziecko jest inne i nie ma co na zapas porownywac.

margaret- ojojoj, ale cie nastraszyli. ale moze niepotrzebnie, norwegia to taki kraj, w ktorym strasznie sie trzesa chyba nad zdrowiem i jakoscia sluzby zdrowia, tak przynajmniej jest w szwecji, wiec mysle ze tam u was jest podobnie. jezeli to tylko 10% roznicy to nie jest duzo. a tak jak pisza dziewczyny- blizniaki w ogole jest trudno zmierzyc, szczegolnie jak juz sa wieksze, bo ciasno jest juz i na usg lekarz musi sie dopatrywac czyja to raczka, nozka a dzieci nie siedza grzecznie bez ruchu.

lilonko- to dobrze ze cie przyjeli, mam nadzieje ze jutro dla mnie tez sie znajdzie miejsce. oby, bo tak zrywac sie rano za kazdym razem zeby sobie posiedziec w izbie przyjec to srednio mi sie usmiecha.

zamowilam sobie w miesnym poledwice wolowa, podobno ma bardzo dobrze wchlanialne zelazo. lepsze to niz ta piekielna watrobka, ktora mnie tesciowa raczy codziennie od ponad tygodnia...

juz nie pamietam ktora z was mowila o babyactive twinni, mnie tez podoba sie ten wozek, ale bardziej abc zoom. jesli mam kupic zooma, to tylko uzywanego, bo po prostu szkoda mi kasy, 4000zl kosztuje bez fotelikow (foteliki mam), a twinni wyniesie mnie ponizej 2000zl bo wlasnie nie wliczam juz fotelikow. zobaczymy czy uda mi sie upolowac zooma w dobrej cenie.

Margaret - nie martw się. Wyobrażam sobie, że Cię nastraszyli, ale wydaje mi się że jeśli lekarz nie robi opisu usg natychmiast tylko później to może bardzo łatwo coś pomieszać. Mój np. dosłał mi kiedyś opisy usg z których wynikało, że moje dzieciaczki były większe w 12 t.c. niż w 16 t.c. a to nie prawda - pomieszało mu się po prostu bo pamiętam dokładnie ile mierzyły, i źle powpisywał -daty zamienił. Ale jakby spojrzał ktoś z boku to mógłby nie skumać.

Trzymam kciuki&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Tigla, te ręczniczki po kąpieli które kupiłam są z kapturkiem. Trafiłam na fajną wyprzedaż w 5 10 15. Były przecenione z 89 zł na 29 zł. Jestem mega zadowolona z tak okazyjnego zakupu. A te wyniki z krzywej cukrowej to może i dziwne, ale nie wiem w jakich jednostkach były podane. Najważniejsze, ze są w normie :-)

Margaret to musiałaś się zdenerwować tym badaniem. Ale na szczęscie wszystko dobrze wyszło i oby tak dalej.

Marcikuk ja tak jak Pachnąca znalazłam prywtnego dentystę z super podejściem do takich psychopatek jak ja i już tak bardzo się nie boję. On mi nawet smaruje dziąsła żelikiem przeciwbólowym dla dzieci (najlepszy truskawkowy :-)).

Miss i Eevlee dzięki za info o ręczniczkach. Jutro jadę do diabetyczki i gina to wpadne do 5-10-15 i tezmoże coś upoluję:tak:

Kretowinka trzymam kciuki, żeby jutro Cię przyjęli i zrobili w końcu porządek z tą hemoglobiną !

Odebrałam wyniki i morfologia dobra, a białko całkowite nadal poniżej normy :no:.

Tigla - truskawkowy powiadasz hmmm :-D:-D:-D sie usmialam. Ja jak siadam na fotel to pierwsze co prosze o znieczulenie. Dzisiaj dostalam ale troche bolalo :-( W UK w czasie ciazy i rok po dentyste mam darmowego. Lekarka przyjemna tylko chyba dziecko jeszcze :D

mona - no te chlopy tak juz maja moj tez ich buja nosi a oni jak sie maja drzec to beda bo nauczeni ze jak zemczeni to do lozeczka :)))
Serio dziewczynki to jest zwykly lek przed nieznanym ja tez sie balam ze nie dam sobie rady ze dwojki nie ogarne co zrobie jak beda plakac obaj itp ale wszystko idzie ogarnac. Owszem czasem czlwiek ma dosc ale nikt nie mowil ze bedzie lekko. Moja tesciowa ma mnie za swieta bo sobie tak doskonale daje rade a prawda jest taka ze nie wie czy mam posprzatane i czy jej kochany synus ma obiad na czas (zazwyczaj nie ma bo jak wraca z pracy to akurat karmienie dzieci jest), ja sobie tlumacze ze i tak jest duzo lepiej niz wieki temu. Za czasow gotowania, prania i prasowania pieluch, gotowania mleka dla dzieci itp a kobiety sobie jakos dawaly rade. Moja babcia miala blizniaki (moj tata i wujek) i wujka 2 lata starszego i jakos musiala sobie dac rade nie miala pampersow ani pralki automat, my mamy juz takie dogodnienia.
Ja tez wam tu moge napisac jak jest strasznie byc mama blizniat ale po nco was stresowac poza tym musialabym sklamac bo ogolnie fajnie jest byc mama blizniat. Pozegnajcie sie raczej z rzeczami typu: wylegiwanie na kanapie, spokojne obejrzenie filmu, przeczytanie ksiazki, czy nie przerywana rozmowa ze znajomymi.
Ja nawewt przestalam sie malowac co wczesniej bez makijazu z domu nie wyszlam a teraz zwiaze wlosy sprawdzam czy nie jestem oblana mlekiem, czy nie jestem usliniona i ide na spacerek. Czasem zrobie makijaz ale taki lekki (zreszta nigdy sie mocno nie malowalam) czyli pomaluje oczy. Ostatnio za przykladem kolezanki z forum o niemowlaczkach pomalaowalam sobie paznokcie. Wczesniej nie bylo owy bo co chwila ktres dziecie trzeba bylo sprawdzic, teraz spia cala noc.

reklama
Witajcie dziewczyny:)
Czytałam , czytałam i juz wszystko zapomniałam:)
Sodie ja też 20kg na plusie tylko zaczynam 33 tydzień,to podobnie idziemy z wagą,ale nie ma co sie dziwić.Ja to wysoka jestem ,mam 180,więc do malutkich nie należe od zawsze.
Pachnąca ja mam tak samo jesli chodzi o zgagę i bekanie-hehehe.Jak nigdy do tej pory nie bekałam chyba,że po gazowanej coli:)a teraz jak wariatka jak nie bekne to zgaga i prawie mi sie ulewa kwas żołądkowy-ble.
Tak jak czytam o waszych przejściach insulinach,dietach tudzież innych jakiś atrakcjach anemiach itp to sobie myślę,że mi tak naprawde nic nie jest i nie moge narzekać a Wy jesteście super dzielne!!!Tak trzymać!!!Świetne mamy z Was będą:)TWARDZIELKI:)
Już cholera zapomniałam co miałam napisać dalej ale jak sobie przypomne to sie zgłoszę jeszcze........TYmczasem

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry