reklama

Ciąża bliźniacza

W najnowszym modelu są gondole miękkie i tylne koła pompowane,ciekawi mnie szerokość bo widziałam różne opisy i zgłupiałam jak to jest na prawdę,czy zmieści się w drzwi 80cm oto jest pytanie:-)

reklama
Lilonko, mi powiedziano ze po ostatniej dawce sterydu musi minąć 24 h by steryd w pełni zadziałał na plucka dzieci. A to ze masz jednojajowe bliźniaki to niezłe odkrycie :-))))

Dziś znów miałam badania. Internista stwierdził mi te cholestaze, ale niepelnoobjawowa. Nie mam świadu ani innych dolegliwości, tylko podwyższone próby watrobowe. Mam dostać na to leki i kontrolować wyniki co 5 dni.

Szew już założony, dziś czuje sie dobrze bo po zabiegu pobolewalo mnie podbrzusze. Jutro badania i decyzja co dalej. Liczę na wypis do domku.

Dzisiaj po kolejnym usg jednak wróciliśmy do wersji dwujajowej :-)Przepływy w normie. Ginekologicznego nie miałam, chyba żeby tam nie za bardzo ruszac.
Cieszę się Eevlee, ze od Ciebie same dobre wieści.

lilonko- hehe, no dobrze ze sie okazalo ze jednak dwujajowe ;) a plec zmienili czy zostala ta sama?

eevlee- wspolczuje cholestazy :/ przynajmniej nie jest pelnoobjawowa, bo z tego co czytalam to swiad jest nie do wytrzymania..

Kretowinka, nawet nie strasz tym swiadem, bo jak tylko pomyśle o tym to wmawiam sobie ze skóra mnie swedzi :-/
Nie pamietam już, ale czy któraś z rozpakowanych mam z tego forum nie miała tez cholestazy?

Eevlee współczuję cholestazy...

Lilonka no żeby jeszcze Ci trojaczków nie wmówili :-D to by było

ja po wizycie, więc szyjka długa 4,3 i zamknięta ufff prawek i lewek od dziś będą mieć imiona (tylko nie wiadomo jakie:baffled: ) mamy Lewka-dziewczynkę i Prawka -chlopczyka więc moje przeczucia się sprawdziły, choć nie wiem dlaczego na badaniu liczyłam na dwóch chłopaków....też by fajnie było....wszędzie razem...kumple do piłki i do zabaw....Lewka ma 221g a Prawek 208 :-)

bibiana- gratulacje!!! witaj w klubie!

eevlee- jak bylam w szpitalu to byly 2 dziewczyny z cholestaza, (jedna z nich miala cholestaze i cukrzyce naraz, a to sa dwie wykluczajace sie diety, no miala ciezko z jedzeniem ale za to schudla, bo przed ciaza bardzo duzo wazyla). dobra wiadomosc to taka, ze oprocz lekow, diety watrobowej i badania krwi nic im nie robili, ale zla to to ze trzymali je az do rozwiazania, ok 2 miesiace :/

Eevlee - ja mialam cholestoze ale juz ze swiadem. Cala noc sie drapalam zwlaszcza rece na drugi dzie zrobili mi badania a w sobotę juz odeszły mi wody tak wiec jak do mnie zadzwonili zebym przyjechala do szpitala ja juz bylam rozpakowana. Dobrze ze u ciebie jest szybkie rozpoznanie bo taka cholestoza tez prowadzi do wczesnego rozwiazania.
Lilonka - jakim cudem lekarze okreslili ze masz ciaze jednojajowa skoro masz mic parke? Przeciez z jednego jajeczka nie wyjdzie nigdy parka.
Bibiana - gratuluje Lewki i Prawka :-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry