reklama

Ciąża bliźniacza

Eevlee - super że do domu Was wypuścili - dbajcie o siebie i trzymajcie się dzielnie w trójpaczku parę tygodni jeszcze.
Sade i Margaret - już niedługo będziecie miały swoje Maleństwa przy sobie. Już końcóweczka Wam została - korzystajcie z ostatnich "chwil wolności i spokoju" :-D

reklama
onlyone - pewnie maluch spac ci nie daja bo tak w srodku nocy piszesz. Mi udalo sie znalesc torbe ktora moze pasowac na szerokie wozki takie dlablizniakow jeden obok drugiego Skip Hop Duo Double Changing Bag: Amazon.co.uk: Baby. Nie jest bardzo tania ale w zasiegu mozliwosci. Pisza ze torba ma 75ch szerokosci wiec powinna dac sie dobrze zaczepic na blizniaczy wozek.
Marcysiowa wg mnie sa 2 rozwiazania - mozesz caly ekwipunek nosic w koszyku wozka albo sprawic sobie jakis placaczek lub torbe. Wszystko zalezy od waszego trybu zycia. Ja z reguly wloczega jestem to i pewnie dzieci ciagac bede ze soba wszedzie takze porzadna torba na wozek i do tego pewnie jeszcze jakis plecaczek beda mi niezbedne. A przy bliznikach wiadomo ze tego wszystkiego wiecej ze soba trzeba wziac.

Dzień dobry dziewczynki :-) Mi w końcu udało się trochę pospać. Hura!!! Jak na razie jestem bezobjawowa więc badania będę mieć dopiero w poniedzialek. Może lepiej niech tam nie grzebią za często. Oczywiście ktg codziennie i do tego jeszcza 4x dziennie badanie tętna.
Margaret - mam nadzieje ze seksik przyspieszy sprawe.Swoją drogą zazdroszcze.

Eevelee - gratulujd powrotu do domu. Dbaj o siebie i maluchy i gadaj z szynką co by grzeczna była.

Kurcze dziewczyny jak ten czas szybko leci...
Tak patrze na te nasze suwaczki - u mnie już 25tc ciąży idzie (a dopiero co test robiłam...), ile jest dziewczyn po 35-36tc...
Kolejka do porodu się zagęszcza - niedługo kolejne bliźniaki na świecie będą - i to nie jedne :-)
Tak myślę że będzie mi brakowało forum po porodzie - a pewnie nie będę miała już tyle czasu na czytanie i pisanie...

Lilonka fajnie ze narazie bezobjawowo. Jesteś więc przykładem na to ze od rozwarcia może trochę czasu do porodu upłynąć :-)

Rozyczko czas faktycznie szybko leci choć dla niektórych jest to pojęcie względne. Ja chciałabym by leciał jeszcze szybciej, co by moje maluchy podrosly. Odliczam czas przynajmniej do 34 tc. Póki co leze jak kłoda by nie prowokować szynki :-)

Lilonka ale pospałaś :-)

Miss przecież nie mogłaś tak zwyczajnie urodzić, chciałaś być zapamietana :-D

a co do torb do wózka to na pewno są takie z zapięciami które można zapiąć jak się chce...zaraz poszukam o co mi chodzi

A jak któraś szuka ABC wózek to wklejam link wózek bliźniaczy abc design zoom komplet (3105645827) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. http://tablica.pl/oferta/abc-zoom-w...ratisy-ID2sqJH.html#377c625368;promoted;r:;s:

Ostatnia edycja:
Elala ja też włóczęga. W domu mi ciężko usiedzieć. No chyba, że mam taki piękny widok jak teraz - śnieg... Bardzo często pewnie będę jeździć do rodziców czyli cały dzień poza domem. Dlatego też planuje kupić terenowy wózek i myślę o takim przenośnym zestawie do opieki :-)

Nie długo nie nadążymy z gratulacjami jak nam dziewczynki szturmem na porodówki ruszą... :-D

Hej Kobitki:)
Do mnie wczoraj dotarł wózio Babyactive Twinni i jestem zachwycona. Gondolki nie wyglądają na takie małe, a zapakowany i wypchany prowadzi się jedną ręką. Naprawdę rewelacja. Nawet moi rodzice są zachwyceni. Kupiłam używany, ale wygląda jak nowy. Jestem bardzo zadowolona i serdecznie polecam :-)
Tak jak Elala też jeszcze pracuję.. muszę bo nie mam prawa do zasiłku chorobowego.. Jedyne udogodnienie to to, że jestem w domu i zawsze jak coś zaboli czy zakuje to mogę się położyć. Najgorsze to załatwianie uzgodnień w urzędach, ale zawsze można kogoś poprosić o pomoc:happy: Teraz to bez problemu bo wszyscy rzucają się do pomocy, nawet w kolejkach w sklepach jestem przepuszczana :szok: mam taki wieeeeeeelki brzusio, że ludzie myślą, że zaraz urodzę;-) Fakt w pasie mam 108cm;-) Na wadze 11kg na plus.. nie wiem czy dobrze czy źle, ale czuję się jak małe słoniątko.. Ostatnio hormony zadziałały i o 5 rano poryczałam się mężusiowi, że nie jestem już taka jak kiedyś i że czuję się jak babcia.. tu boli tu strzyka i że nawet skarpetki i buty musi mi zakładać. Bo ja to zawsze sama ze wszystkim sobie radziłam, a teraz potrzebuje pomocy od innych i jest to dla mnie tragedia:zawstydzona/y: Dobrze, że potrafią pocieszyć, że to nie będzie trwało wiecznie:happy2:
Jutro mam wizytę u mojego lekarza. Będziemy podglądywać maleństwa. Swoją drogą to całymi dniami mi się kręcą i wypinają. Np. wczoraj to nie było chwili spokoju, żeby jakaś noga czy rączka nie poleciała w brzucha, pęcherz, nereczkę no i żeby jelit nie blokowały.. taka napompowana się czułam.. Może któraś z Was miała tak, że po nocy bolały lub bolą stawy palców u rąk i taki jest dyskomfort przy ich zginaniu? Mnie dopadło.. podobno to od nadmiaru wody jest ucisk w nadgarstkach na nerwy i ma to co 4 ciężarna.. swoją drogą widzę lekki obrzęk ciała, taka kulka jestem, ale żeby aż nerwy uciskało..:angry: Podpytam jutro mojego gina..

Eevlee
super, że do domciu Cię wypuścili, w domu zawsze raźniej i najmilej bezczynnie leżeć przed tv, no i nie trzeba płacić 2zł za oglądanie przez 1h;-) chyba że u Ciebie za darmo..

Margaret jesteś wielka!! czekam na wieści z jutrzejszego dnia od Ciebie i Sade:happy2:

Onlyone, Hakima, Marcikuk, Anika i pozostałe rozpakowane, dziękujemy, że jesteście z nami:)

Różyczko jeszcze trochę i nas na porodówki zabiorą:tak:

Lilonko Ty też już masz bardzo ładny tydzień, no i jeszcze wsio w najlepszym porządku:happy: tylko pogratulować:tak:

A jeszcze co do wózka to napiszę Wam, że adapter do stelarza podwójnego jest regulowany i można zamieniać czy dziecko z przodu ma być wyżej czy niżej od tego za nim. Dzięki temu w gondolkach widzę obydwoje znakomicie, a w spacerówkach będą miały możliwość oglądać świat bez zasłaniania sobie. Jedynie torba mi się nie podoba. Kupię sobie większą. To akurat szczegół ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
miss- ale fajnie ze piszesz, jak dlugo was beda trzymali? jak sie czuejcie? karmisz tylko swoim pokarmem czy mm?

margaret, sade- nadal &&&&&&&&&&

mialam dzis sprawdzane przeplywy, wszystko jest ok, Wika nadal brzuszek ma mniejszy o 2 tyg ale konsekwentnie rosnie.
u was tez sypie snieg za oknem :rofl2:?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry