reklama

Ciąża bliźniacza

Lilonka dzisiaj tak rozmawialiśmy z M, że jednak mogłam zostać w szpitalu-lekarz pytał parokrotnie, czy napewno chcę wyjść. Tylko, że ten szpital jest 70 km od domu, a ja nie zdążyłam przygotować wszystkiego dla dzieci. Robię pranie i pakuję torbę dla siebie na wszelki wypadek. Jeżeli zdarzy się coś, że znów wyląduję w szpitalu to biorę pod uwagę tylko opcję wyjścia razem z dziećmi.
No właśnie do cc wieksza ekipa i ja dodatkowo ta cukrzyca :baffled: (mają mi podłączyć pompę insulinową).

A co do łóżeczek to ja jednak wzięłam bez szuflad. Jedno skręcał M, a drugie tata i żaden nie zgłaszał usterek. Łóżeczka wyglądają naprawdę porządnie.

Kupiłam zooma i właśnie czekam na niego.

Lilonka ile masz pieluch tetrowych, a ile flanelowych ?? Bo chcę dziś zamówić, a nie mam pojęcia ile ?

Ostatnia edycja:
reklama
czesc dziewczynki, ale dzisiaj pogoda u nas, lampa i zero chmur :)

tigla- ja mam 10 tetrowych i 6 flanelowych, w razie co bede dokupywac.

glukoze pilam tez w 24tyg i pozwolili mi wcisnac cytrynke.

polka- witaj na forum i gratulacje podwojnego szczescia :)

novamama- zycze zdrowka! no i jak szalec to szalec- niech ci sie spelni ten plan 40tyg :)

margaret- gotujecie juz wrzatek? ;)

lilonka- siedz w szpitalu i nie daj sie do domu odeslac. masz tam opieke najlepsza z mozliwych i pokoj dwuosobowy, wiec nie jest zle.

nie moge sie zabrac za pakowanie tej torby... wierzyc mi sie nie chce ze juz za tydzien swieta a po swietach juz kwiecien..................... kiedy to minelo??

Tigla - mam 33 szt tetry białej, 10 kolorowej i 10 flanelowych. W razie co mam pepco pod nosem a tam ceny sa podobne~ to dokupię. Cały czas myślę co mi jeszcze trzeba.
Chyba kupię jeszcze 2 bety albo otulaczki[

Dzieki dziewczyny za pomoc. Chyba kupie ok 20 tetry i z 6 flaneli. ja niestety nie mam pepco :-(. Ja mam 2 beciki i na razie sie wstrzymuje z dokupywaniem, bo nie wiem, czy faktycznie będę korzystac. Kocyki na razie mam po 2 cieńsze polarowe (jeden do wózka, drugi do łóżeczka ewentualnie bo becika).

Kretowinka mnie też przerażają te daty. W środe mam wizytę u mojego prowadzącego i już teraz mam duże oczy, a po drodze jescze ktg i usg.

Lilonka - aż tyle pieluch masz??????? Strasznie dużo- chociaż lepiej mieć za dużo niż za mało :)
Bibiana - ja na glukozę idę w tym tygodniu -w poniedziałek chyba :) Z cytryną oczywiście. Nie słodzę niczego i dla mnie wypicie takiego czegoś to nie lada wyzwanie...

My mamy 20 pieluch białych tetrowych i 2 flanelki. Dokupie jeszcze ze 2-4 flanelki i tyle chyba...
Dziewczyny - też macie zaostrzony apetyt? Ja co chwila do lodówki zaglądam....

Różyczka82 ja już długo nie mam jakiś zachcianek, a nawet takiego normalnego apetytu. Jedynie śniadanie i obiad zjadam ze smakiem (ale tez nie zawsze). Reszta to dramat, a mam diete ustawioną aż na 8 posilków. Zamieniam stałe pokarmy na odpowiednie soki, bo nie dałabym rady.

Lilonka duzo tych pieluch :szok: ale one lubią się gubić :-D więc lepiej mieć trochę więcej.

Różyczko ja od jakiegoś czssu bym tylko jadła i jadła, wczesniej nie mogłam na jedzenie patrzeć, a teraz zjem i nadal głodna jestem, ale przynajmniej znów 2 kg przytyłam :tak:

Tigla czekam na relacje odnośnie wózka....a ja zmieniłam zdanie i chciałabym jeden obok drugiego, ale mój mąż twierdzi że za szeroki i nigdzie nim nie wjadę....ale przynajmniej dwójkę na oku bym miała :tak: juz sama nie wiem jaki lepszy, chyba kupie dwa :-D:-D

A propos pieluch gadałam z Sylhą - jakoże mieszkamy zupełnie niedaleko od siebie. Wykorzystuje rady doświadczonej mamusi :-) Kacper i Amelka mają już 5 miesięcy. Widziałam ich w środę bo byli na.konsultacjach w tym szpitalu gdzie leżę. Cudne maluchy :-)
A pieluch wcale nie jest tak dużo - zużywa się od 2-4 dziennie na malucha, a jak sie ulewa to i więcej. A flanelki do kąpania czy na spacer. Nie zawsze jest siła na pranie.i prasowanie więc.lepiej jest mieć zapas. A jeszcze coś się zniszczy, poplami.
A kupowałyście kapturki sutki?

reklama
Bibiana przy wyborze wózka musialam kierowac sie względami praktycznymi. Tym jeden za drugim wszedzie sie wjedzie, a ja muszę być w miarę samodzielna (zakupy czy lekarz), bo mąż w drugiej połowie roku musi wyjechać na 3 miesiące.
Zoomem raz już jeździłam w sklepie, żadnych uwag nie mam, bo też skala porównawcza słaba:-D. Zastanawiałam sie też nad Twinni-znacznie korzystniejszy cenowo, ale zniechęciły mnie małe gondolki.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry