reklama

Ciąża bliźniacza

My dalej 3 w1 :-) leżymy właśnie pod ktg. Maluchy szaleją.

Miss - cudownie że jesteście w domku. I szacun że cycujesz obu naraz. Korzystasz z tej poduszki czy kładziesz chłopców jakoś inaczej?

reklama
Nova Mama jesteś wielka (nie chodzi tylko o ciążę):-). Dzięki za tak szczegółowe informacje o fotelikach. Ostatnio nie bardzo miałam kiedy zgłębić ten temat. Myślałam, że skoro fotelik ma ten europejski certyfikat to jest to jednoznaczne z tym, że jest w miarę bezpieczny. Nie wiedziałam też, że nie wszyscy poddają foteliki testom :no::no:.
Ja mam wózek abc zoom, ale nie kupię do niego fotelików ze względu na koszty (muszą to być maxi cosi, romer, risus). A co do używanych fotelików to mamy takie same zdanie. Wymyśliłam sobie, że kupię tańsze, bo naprawdę niewiele będziemy z nich korzystać.Linki przejrzałam i chyba zdecyduję się na Fisher Prica. Może wpadną Ci w oko jeszcze jakieś foteliki.
Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję za pomoc. Wiedziałam, że warto na tym forum zadawać pytania :tak:

Miss to super, że tak szybko Was wypuścili. lekarze mają rację : psychika to połowa sukcesu. Zobaczysz jak szybko uporasz się teraz z ta anemią i rana ślicznie się zagoi. Ogromnie Ci zazdroszczę tego karmienia piersią, no a już szczególnie w dwupaku :-D.

Lilonka wkroczyłaś juz w 36 tc-gratuluję. Walcz teraz dalej o każdy kolejny dzień :tak:

Dziękuje Wam wszystkim!
Co do karmienia to używam tej poduchy,która kiedys linkowala Lilonka i jestem mega zadowolona. W dzien karmie obu spod pachay,a w nocy na leżąco. Skorzystalam z porad w poradni laktacyjnej przy szpitalu i tam pokazali mi jak karmić dwóch w łóżku. Ogólnie, jesli tylko ma sie pokarm, to nie jest to trudne. A jakbyscie potrzebowały/chciały sie czegos wiecej dowiedzieć to ja mogę zawsze powiedziec jak to jest u mnie:)
Lilonka - tak trzymaj! Święta już blisko!!!!!
Gotadora - ja tez sledzilam będąc w ciazy co tam sie dzieje. Po porodzie niewiele sie zmienia,czytasz o noworodkach:)

Ostatnia edycja:
Witam!
Nova Mama również dziękuję za wszystkie rady odnośnie fotelików, jeszcze ich nie kupujemy ale się rozglądamy i szukamy, patrzę również za wózkiem bo skłaniam się ku temu jeden bok drugiego i szukam takiego który max będzie miał 80 cm szerokości żeby wlazł w drzwi:) jakby któraś z Was mogła jakiś doradzić to byłabym wdzięczna

Lilonka trzymaj sie w trópaku jak najdłużej!!!

Miss super że już jesteś w domku i że karmisz piersią i to na raz dwójkę:) rewelacja!!! jak czytam o tym to też już bym chciała mieć dzieciaczki przy sobie,ale u mnie jeszcze tyle czasu do rozwiązania że ho ho.
Ja po wcześniejszym porodzie też miałam straszną anemię, ale jak mnie wypuścili do domu to było od razu lepiej i szybko doszłam do siebie.

miss- ale fajnie ze juz w domku! tak ci zazdroszcze karmienia dwojki na raz, mam nadzieje ze tak jak mowisz- nie bedzie to trudne i ze bede miala pokarm! a w miedzyczasie kuruj sie z anemii, brr, niech cie juz nie meczy. a brzuszek? jest juz mniejszy? w jakich ubraniach wyszlas ze szpitala?

lilonka- grzeczna dziewczynka, czekaj do swiat, czekaj :)

novamama- ale ty jestes dziewczyna konkret! dobrze ze mamy taka ciebie na forum!

zaczelam juz pranie, wczoraj skrecilismy komode na ciuszki dla dzieci i juz mam dwa prania za soba, uff, zeby sie wyrobic do szpitala...

Tigla to była taka specjalna.do karmienia bliźniaków. Niestety w komórce nie jestem za bardzo biegła w necie. To był jakiś sklep z artykułami dla bliZniakow i poducha kosztowała ponad 200.Trochę dużo

reklama
Witam Was niedzielnie!
Miss, ciesze sie ze jestes juz w domku. Na pewno po porodzie bede u Ciebie zasiegac porady co do karmienia. Moim marzeniem jest karmienie maluszkow jednoczesnie.

NovaMama pelen szacun za profesjonalne przedstawienie sprawy fotelikow :-)

Lilonka, trzymaj trzymaj! Jeszcze troszke :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry