Tigla,popatrz na mojego posta (z wczoraj?) o poduszkach, tam jest info jak takową "zmajstrować". ;-)
Co do biustonosza do karmienia - nastawiłam się na kupno Medeli, ale po przymierzeniu 2 rozmiarów z serii Cindy jestem rozczarowana... Nijak nie pasuje opis wymiarów z opakowania do rozmiaru, miseczki (a raczej wypukłości w formie miseczki, bo biustonosz jest elastyczny) są bardzo blisko siebie, więc mamy z biustem skierowanym bardziej na zewn.klatki piersiowej będą miały problem z "upchnięciem" piersi w biustonoszu, a po bokach zostaje marszczący się materiał. Pod biustem też nie trzymają rozmiarówki. Ostrzegam przed zakupem wysyłkowym, koniecznie trzeba przymierzyć!
Zdecydowałam się na razie na dwupak z Mothercare (już używałam kilka modeli ich biustonoszy, dobrze się noszą i piorą) - jeden czarny w białe kropeczki, drugi biały, lekko wykończone miękką koronką, cena 149,90. Niestety nie dorobili się jeszcze PL sklepu online...:
Maternity Spot Black/White Non Wire Nursing Bra - 2pk
Jak będziecie kupować, to weźcie pod uwagę, że mają zawyżoną rozmiarówkę, również na ubranka dziecięce.
I dokupiłam sobie u nich 2 koszule/piżamy, które z powodzeniem mogą "robić" za sukieneczki letnie - cena 169,90, jedna z rękawkiem, druga bardziej na ramiączka. Ja się zmieściłam w rozmiar M (176cm wzrostu, pod biustem 93, a brzuch 120cm), więc może być i na pobyt w szpit.i na po porodzie i jeszcze później (mam 2 z Mothercare już od 5 lat...i szlafrok, dobra jakość):
Blooming Marvellous Maternity Colour Block Nightdress - 2 Pack - nightshirts - Mothercare
Ceny zdecydowanie lepsze w UK, ale cóż.... Moim zdaniem warto.
A na hemoroidy (zewnętrznie), krostki i zaognioną skórę np.po goleniu można sudokrem zastosować, zmiejsza pieczenie i swędzenie.
Spokojnej nocy!