reklama

Ciąża bliźniacza

Dzieki za odp właśnie wczoraj szukając tych poduch w necie wpadłam na pomysł stworzenia samemu zanlałam firme która wycina gabkę na wymiar i kształt jaki się chce jestem szyjąca więc uszyje poszewkę znacznie mniejszy koszt to zamawiam ta gąbke:)

reklama
Miss dzięki za opis. Ja co prawda kupiłam kołderki, ale zamierzałam używać ich potem, ale jak patrzę przez okno na ten śnieg to zwątpiłam. A czym podwyższyłaś materac ? Tymi specjalnymi klinami ?

Kretowinka, Zenia, ja nie miałam takich badań, nie mam konfliktu, ale taką info znalazłam w necie:
Konflikt serologiczny | Porady Położnej

Zenia, to trochę jak u naszych mam, gdy jeszcze nie robiło się usg - totalny surprise na porodówce :) Nie martw się, na pewno się wyjaśni na następnym usg.

Elala, strasznie mi przykro... To bardzo trudny moment dla Was... Trzymajcie się, wspieraj męża jak możesz. Moja mama odeszła na miesiąc przed urodzeniem mojego synka i myślę, że przez to dłużej byłam w żałobie. Trudno pogodzić dwa tak sprzeczne uczucia jak radość i żal.... Trzymam za Was kciuki i ściskam mocno.&&&&&&&&&&
Lotem się nie przejmuj, bo krótki, ale jak masz spory brzuszek, to poproś gina o zaśw.o możliwości latania (ode mnie żądali już w 26tyg.ze wzgl.na duży brzuch), generalnie w pojedynczej ciąży można latać do 34-36tc(zależy od linii), ale z nami jest inaczej...

reklama
Tigla,popatrz na mojego posta (z wczoraj?) o poduszkach, tam jest info jak takową "zmajstrować". ;-)

Co do biustonosza do karmienia - nastawiłam się na kupno Medeli, ale po przymierzeniu 2 rozmiarów z serii Cindy jestem rozczarowana... Nijak nie pasuje opis wymiarów z opakowania do rozmiaru, miseczki (a raczej wypukłości w formie miseczki, bo biustonosz jest elastyczny) są bardzo blisko siebie, więc mamy z biustem skierowanym bardziej na zewn.klatki piersiowej będą miały problem z "upchnięciem" piersi w biustonoszu, a po bokach zostaje marszczący się materiał. Pod biustem też nie trzymają rozmiarówki. Ostrzegam przed zakupem wysyłkowym, koniecznie trzeba przymierzyć!
Zdecydowałam się na razie na dwupak z Mothercare (już używałam kilka modeli ich biustonoszy, dobrze się noszą i piorą) - jeden czarny w białe kropeczki, drugi biały, lekko wykończone miękką koronką, cena 149,90. Niestety nie dorobili się jeszcze PL sklepu online...:
Maternity Spot Black/White Non Wire Nursing Bra - 2pk
Jak będziecie kupować, to weźcie pod uwagę, że mają zawyżoną rozmiarówkę, również na ubranka dziecięce.
I dokupiłam sobie u nich 2 koszule/piżamy, które z powodzeniem mogą "robić" za sukieneczki letnie - cena 169,90, jedna z rękawkiem, druga bardziej na ramiączka. Ja się zmieściłam w rozmiar M (176cm wzrostu, pod biustem 93, a brzuch 120cm), więc może być i na pobyt w szpit.i na po porodzie i jeszcze później (mam 2 z Mothercare już od 5 lat...i szlafrok, dobra jakość):
Blooming Marvellous Maternity Colour Block Nightdress - 2 Pack - nightshirts - Mothercare
Ceny zdecydowanie lepsze w UK, ale cóż.... Moim zdaniem warto.

A na hemoroidy (zewnętrznie), krostki i zaognioną skórę np.po goleniu można sudokrem zastosować, zmiejsza pieczenie i swędzenie.

Spokojnej nocy!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry