reklama

Ciąża bliźniacza

Aaaaa, i jescze coś o biustnikach - ze względu na nie do końca wiadomy rozmiar biustu w czsie laktacji najlepiej kupić ze dwa tyg.przed porodem (co w naszym przypadku jest trudne) lub po unormowaniu się laktacji. Ja na podst.własnego doświadczenia założyłam sobie +5cm od obecnego rozmiaru, ale każda z nas jest inna.:-)

reklama
zenia ja też jednak zdecydowałam się na x lander x twin i już jest zamówiony,wyślą dopiero na początku kwietnia bo go teraz nie mają na stanie.Szukałam i przebierałam aż na ten trafiłam.Nie widziałam go na żywo ale mam nadzieję,że się nie rozczaruję:-)

Tigla - nie kupowaliśmy klinów, bo zastosowaliśmy babciną metodę - książki pod nogi łóżeczka. Robimy to w związku z ulewaniem i sapką Tadzia. Pomaga.

NovaMama
- święta racja z tymi biustonoszami i rozmiarem. Mój biust przy laktacji jest o rozmiar większy niż na finiszu ciąży i mam wrażenie, że to nie koniec.

Ja kupiłam dwa biustonosze - z Medeli i z Alles. Ten z Alles jest rewelacyjny, z Medeli średnio. Z Alles kupiłam też dwie koszule nocne i to był strzał w 10. Jedną ręką można zapiąć i odpiąć do karmienia, ładnie leży i nie czuję się w nich jak ciocia Klocia. Do szpitala nie chciałam żyrafek, bo nie dość, że nogi jak dęby, brzuch i piersi rozmiarów hipopotama to jeszcze koszula nocna jak po babci (tak na mnie leżą klasyczne żyrafki do karmienia). Na allegro kupiłam Alles i teraz mogłabym w nich chodzić codziennie. Zresztą jak nie muszę nigdzie wyjść i nikt do nas nie przychodzi to tak to właśnie wygląda. A są na tyle ładne, że nawet po karmieniu chętnie je będę nosić.

zenia ja też jednak zdecydowałam się na x lander x twin i już jest zamówiony,wyślą dopiero na początku kwietnia bo go teraz nie mają na stanie.Szukałam i przebierałam aż na ten trafiłam.Nie widziałam go na żywo ale mam nadzieję,że się nie rozczaruję:-)
Jak dla mnie świetny on jest, bo go probowalismy no ale tylko w sklepie, i ma 3 lata gwarancji, siedziska regulowane za pomocą takiego paska więc na jaką wysokość się chce się ustawia. Jak dla mnie jedyny mankament to brak przekładanej rączki (ale teraz większość wózków tak ma) no i torba nie jest w zestawie ale można dokupić osobno

Tigla u mnie w rodzinie też właśnie zamiast jakichś tam klinów daje sie książki pod nóżki łóżeczka z jednej strony :-)

Elala - współczuję Wam bardzo, trzymajcie się dzielnie &&&
Margaret - taki poród to można powiedzieć że to marzenie...Szkoda że nie u wszystkich tak to wygląda i że nie da się przewidzieć jak to będzie :eek::eek: Ja bardzo boję się porodu sn - tyle różnych historii jest dookoła o różnych komplikacjach przy porodach bliźniąt...tego się strasznie boję :/ Że pierwszego urodzę sn a drugi się owinie/przekręci i będzie cc - bardzo często tak się dzieje... Super że doszłaś do siebie - wrzucaj nam zdjęcia Twoich Księżniczek :))
Zenia - no to masz teraz zagwostkę z tą płcią.... :))))
Miss - widzę że chwalisz bieliznę z alles - a biustonosze do karmienia kupowałaś te klasyczne (biały i czarny) czy z tych koronkowych? Tak się zastanawiam nad nimi - ładną bieliznę mają choć dość drogą...

Nova ja już czytałam kiedyś w necie o zrobieniu tej poduchy. Może będziesz wiedziała, czy są staniki do karmienia zapinane z przodu ??

Mama290 tu masz linka z rysunkiem (oryginał pochodzi z blogu taty bliźniaczek
biggrin.gif
) http://forum.blizniaki.net/index.php?t=msg&goto=1732&

Dzięki Zenia i Miss za podpowiedź, sama jakoś na to nie wpadłam, a żeby było śmieszniej to mam wsadzone książki pod sofę
biggrin.gif
-zalecenie lekarza. Ogólnie to zaczyna mnie przerażać ta liczba gadżetów. Same pomyślcie : do spania do ciężarnej duży rogal, do karmienia im odbijania 2 fasolki (te z filmiku), do karmienia jednoczesnego poducha z gąbki
baffled5wh.gif
. I tak idzie ze wszystkim.

Dziś jadę na wizytę do gina na 15:45 i mąż sądzi, że już padną jakieś terminy (pójścia do szpitala, bo termin cc musi konsultować z diabetologami na podstawie aktualnych wyników). ja mam nadzieję, że ustali mi jeszcze jedna wizytę.

Ostatnia edycja:
Netka to jakie Ty masz te sposoby na sprawdzenie płci? ciekawa jestem... moja mama to obraczką sprawdza i jak po slubie mi "wróżyła" to pierwszy był chłopiec, a później bliźniaki, bo obrączka wahała się jak na chłopca a po chwili kręciła kółka :-D

Zenia ładny jest ten xlander :tak: my chyba tego zooma...myslałam jeszcze nad s twinnerem ale nie ma podnóżek w spacerówce...cięzki wybór w wózku jeden za drugim...bo w tych obok siebie to podoba mi się jeszcze ten co ma Lilonka.

Lilonka właśnie jak tam dzisiaj u Ciebie?

reklama
A tak w ogóle to sprawdziłam swoimi sposobami i wyszło mi, że nosisz pod serduszkiem dwóch chłopców. :happy::happy:
a jakie to sposoby jesli moge spytac? Jesli będzie dwóch chłopców to z tego co mi ta lekarka pokazała wczoraj minimum jeden będzie bardzo skromnie obdarzony przez naturę :eek:

Bibiana u nas są wysokie krawężniki wątpię żebym miała szansę wjechać z wózkiem jeden za drugim

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry