reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
margaret88 - a Twoja ciąża była jedno czy dwukosmówkowa?bo już się pogubiłam. Ja mocno zastanawiałam sie nad porodem naturalnym, ale lekarz na ostatniej wizycie dość stanowczo mi go odradził mówiąc, że bałby się, że po urodzeniu pierwszego maluszka zacznie odklejać się łożysko i wpakuję się w sn i cc jednocześnie+ kto tam wie jakie komplikacje... Ale u mnie jest jednokosmówkowa, dlatego pytam. Na razie i tak chłopaki leżą jeden główkowo a drugi pośladkowo, a w kółko zmieniają pozycje bo na każdym usg inaczej, więc nawet gdyby lekarz popierał mój plan porodu naturalnego, to nie wiadomo jak maluszki się jeszcze mogą obrócić.

Dziewczynki ja dziś wyrwałam się na zakupy i bardzo dziękuję Miss za podpowiedź odnośnie biustonoszy i koszulek z firmy Alles :) są naprawdę rewelacyjne w sklepie faktycznie troszkę drożej niż na necie ale poprzymierzałam sobie i teraz mogę zamówić pasujący rozmiar:). Z biustonoszy polecam jeszcze ten bo jest naprawdę mega wygodny bez fiszbin a biuścik trzyma pięknie i jedną ręką spokojnie się go odpina , trochę drogi ale u mnie już wygoda chyba bierze jednak górę nad ceną biustonosze dla mam karmiących .
Tigla - gratuluję zakupu fotelików i super wiadomości od lekarza:) oby tak dalej :biggrin2: Ja też mam wizytę u swojego ginka 10 :) ale bez tej przyjemnej pogawędki o terminie cc.
Lilonka - współczuję nocki :eek: pewnie się troszkę strachu najadłaś przez te skurcze. Dzieciaczki ładnie rosną więc teraz odpoczywaj ile możesz.
Dytko - ja też łykam ten Tardyferon :( choć moja hemoglobina 12,9 :no: i jakoś pierwsza tabletka mi nie weszła za dobrze cały wieczór spędziłam znów na wymiotach bleeee teraz już jest lepiej całe szczęście. A ty jak go tolerujesz?
Kretowinka - mój biuścik też jakoś mega nie wyskoczył do przodu i mam bardzo podobnie jak ty i Novamama no może 1 rozmiar na +:) Dziś przymierzałam ten biustonosz z linka powyżej roz. XL i zaraz go będę zamawiać bo leży idealnie i jest miejsce na więcej ciałka jeśli coś jeszcze przybędzie:)
Bojka - fajnie że już jesteście w domku:) no i pochwal się jeszcze najnowszą fotką dzieciaczków

maggi- hehe, jesli rozmiar xl jest na ciebie dobry, to jednak nie mamy tak samo z biustem :-D ja chyba raczej na M albo, przy dobrych wiatrach, na L sie zalapie. chlip, chlip. ale taki life.

Kretowinko- ja pod biustem mam 85 w porywach 90 bo inaczej ciśnie:) a z miseczka to różnie normalnie to B a teraz to w sumie juz sama nie wiem co mam ale wielkie to one nie są może c z tego by wyszło hihi. Ale i tak wole moje małe aniżeli duże bo jakoś mi tak niewygodnie z tym biustem hihi Małe jest piękne:-)

Lilonko- chyba każda z nas chciałaby już mieć swoje szkraby przy sobie a z drugiej strony jeszcze chwilkę poczekać:) to czekanie chyba jest najbardziej stresujące ale dobrze że w szpitalu mają cię cały czas na oku:)

Dokładnie cykora. Bo nie wiem jak będzie po drugiej stronie brzuszka. Mam milon myśli o tym co będzie potem i milon obaw. Ale damy radę :-) Ja w sumie typowo do karmienia nie mam żadnego stanika, kupi się już po. Ja normalnie miałam obwód 70, a teraz 75 są za ciasne. Więc poczekam po porodzie z takimi zakupami.

reklama
Witajcie czwartkowo :-)

Byliśmy wczoraj u lekarza...niestety ale ze stópkami u jednego z chłopców się potwierdza... Postanowiliśmy że mimo 500km odległości - do Poznania na konsultację z profesorem będziemy jeździli (nie wiem jak z 2-tygodniowym noworodkiem - a właściwie z dwoma bo przecież nie zostawie jednego, mamy jechać ponad 1000km w obie strony...chyba pociągiem będzie wygodniej bo w fotelikach nie mogą tak długo leżeć :eek: ).....ehhhh
Poza tym wszystko jest ok. Szaleją maluszki. Ważą po 750g i 900g :-) Lekarka mówi że duuże chłopaki są :)
Długość szynki - 52mm - czyli wszystko jest OK :-)
Jak skończę 28tc mam iść do szpitala na 2 dni na podanie sterydów na wszelki wypadek.

CO do tych biustonoszy - nie mam pojęcia jak mam rozmiar wybrać - jak obwód???? Zawsze brałam 70-75cm...teraz mam ponad 80cm - ale po porodzie chyba mi spadnie od razu, nie?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry