reklama

Ciąża bliźniacza

Marcysiowa - dasz radę. Teraz musisz zadbać o podwozie :-) U mnie dziś 21 dzień w szpitalu. Najlepsze że teraz maluchom wcale się nie śpieszy - chociaż patrząc za okno, wcale im się nie dziwię.
Aleście nadyskutowały o fotelikach :-) Ja w sumie nie myślałam o dwóch różnych, ale przyznaje że to dobry pomysł ;-)
Onlyone - maluchy już 2 miesiące mają - nawet nie wiem kiedy. Pamiętam jak spoglądałam z zazdrością na Twój suwak, a teraz sama mam taki :-)
NovaMama - niestety w szpitalu nie bardzo mam możliwość zrobienia innego usg. Co prawda moja lekarka prowadząca w zeszłym tygodniu wysłała mnie na dodatkowe usg i tam było wszystko oki. Ale teraz poszła na inny oddział i już niestety nie da rady.Czekamy więc na wielkie wyjście i wtedy już wszystko będzie jasne.

reklama
Po wczorajszej wizycie u dzieciaków wszystko ok : serduszka, wody prawidłowe, TTTs brak. A to , że torbę spakowałam to nie zaszkodzi :-D.
Elala świetnie, że u Was też dobrze i trójpak nienaruszony:-)

Onlyone to stara prawda, że upływający czas widać po dzieciach. Pamiętam jak byłaś na forum na końcówie, a ja lekki świeżak zastanawiałam się kiedy w końcu ja będę miała taki suwak. A teraz jesteś już zaprawioną w bojach mamuśką.

Marcysiowa w szpitalu naprawdę nie jest tak źle. Ja za tydzień na wizycie jak nie będzie chciał mnie jeszcze położyć do szpitala to będę go prosić, że ja chcę do szpitala. A ile ty jesteś ze swoim, że jeszcze taki przylepny etap macie ?

Lilonka a o co dokładnie chodzi z tym usg, że tak się denerwujesz ?

Pachnąca i Wiosanka co z Wami ?? W ogóle się nie odzywacie ?

Tigla - to dobrze że po wizycie w porządku

Co do szpitala, to ja na sterydy też miałam być tylko 2-3 dni, a przytrzymali mnie ponad tydzień, bo im ciśnienie nie pasowało, więc lepiej się nie nastawiać, bo potem smutno jak nie puszczają:happy:

Dzisiaj w nocy chłopaki nie kopały i dały mi się wyspać, o matko! jak dobrze!!!

Zastanawiałam się nad bujaczkami/leżaczkami, ale jako że na początek dla malców będę mieć kołyski, to na razie postanowiłam się wstrzymać i nie kupować dodatkowych rzeczy.

Torbę do szpitala zaczęłam powoli pakować, a raczej zastanawiać się, co zabrać. Czy dla niemowlaczka body z krótkim rękawkiem a na to pajacyk to dobre rozwiązanie? jak myślicie?

Asiek ja do szpitala na pierwszy rzut biorę tylko rzeczy dla siebie. Dla maluchów na wyjście mi dowiozą. Planuję body (tez nie wiem czy krótkie, czy długie), pajac i ewentualnie sweterek. Zabieram też rożek i kocyk.

tigla- ty normalnie do 40 tyg pociagniesz :-D pewnie gdybys poszla na wizyte kontrolna bez tej swojej torby-straszajki to wtedy by cie zatrzymali :-D super ze wszystko dobrze, oby tak dalej.

elala- grzeczne dzieci, wiedza ze to jeszcze nie ich pora i czekaja na swoja kolej! oby dalej tez byly takie posluszne :-)

mama- nie denerwuj sie, na pewno nie bedzie tak zle, lekarze zrobia co tylko sie da zeby was tak wczesnie nie rozpakowac, musisz im troche zaufac &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

lilonka- ty to chyba ksiazke w tym szpitalu napiszesz- poradnik dla mamy w ciazy- jak nie oglupiec podczas dlugiego pobytu w szpitalu- techniki i strategie :-D dobrze, dobrze, moze do tego 22 kwietnia dotrwacie? ale by byl numer :-D

asiek- ja jeszcze nie wiem jak z tymi ubrankami, na pewno kocyki, a co z reczniczkami? nie wiem? ile tych bodziakow brac?

onlyone- calusy dla twoich maluchow, wrzuc jakies aktualne zdjecie :-) zaraz i my bedziemy rozprawiac o konsystencji kupek :-D

przyszly moje pizamki, jedna jest bardzo fajna, ale druga to jakas straszna rynkowa taniocha sprzedana na allegro za 50zl.... rozmiar olbrzymi (chociaz wizielam M to jest na mnie LUZNA, wyobrazacie sobie?, material bardzo cienki i smierdzi farbowaniem i octem :/ juz mi sie nie chce walczyc ze zwrotem, podaruje chyba komus potrzebujacemu...). czekam teraz na staniczki, mam nadzieje ze beda lepsze (jeden z alles a drugi od tego samego sprzedawcy, wiec chyba nie bedzie lipy...)
ja dzis wizyta o 21.15 i decyzja o terminie szpitala. poziom paniki :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: itd, itd.

U mnie trzeba dla maluchow tylki pieluchy i chusteczki. Reszte zapewnia.szpital. Chociaż dziewczyny podpowiadały żeby krem do pupy wziąć. I kilka pieluszek tetrowych i kaftaników, bo jak jest dużo porodów to bywają braki.

Kretowinko - chyba tego 22 nie doczekam bo.w przyszłym tygodniu mają decydować o terminie cc. Maciek leży poprzecznie więc sn jest wykluczone. Więc chyba max mi 8 dni w trójpaku zostało.
Na mojej stronie oddziału jest nas 3 z bliźniakami, dziewczyny też są już ponad 2 tygodnie. Jedna czeka na akcje sn, bo dziewuszki.ma główkowo.

Ostatnia edycja:
Kretowinka do 40-go to bym zgłupiała, chociaż dla dziewczynek byłoby dobrze. Ja biorę ciuchy tylko na wyjście dla bąbli. Co prawda w szpitalu można ubierać w swoje, ale sądzę, że te szpitalne będą prawidłowo wyprane i nie chcę dodatkowego zamieszania robić. Zabiorę na pewno rożki i kocyki. Położna mówiła żeby wziąć pampersy i chusteczki nawilżane i ewentualnie po 2 pieluszki tetrowe lub ręczniczki, bo zdarza się, że brakuje.
Lilonka może się jeszcze zdarzyć, e będą nas w podobnych terminach rozpakowywać :-)

Mama290 a co tam się dokładnie u Ciebie dzieje ??

A tak w ogóle to do mnie nie dociera, że jestem na końcówce:baffled::sorry:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry