• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża bliźniacza

Palam, ja kupiłam identyczny kojec w tej samej cenie tylko w innej kolorystyce. Ogólnie jestem zadowolona bo jest duży i ładnie sie prezentuje. Są dwa minusy: jest twardy i trzeba położyć pod ten materiał jakaś kołderke czy materac. I szczebelki trzeba jakoś usztywnic bo jest niestabilny.

reklama
eevlee podoba mi sie w nim to ze ma regulacje wysokosci no i naprawde ladnie wyglada. Jest tez w miare duzy bo 100x100:-) z tego co czytalam to do kazdego kojca trzeba cos wlozyc. jakis kocyk czy materacyk..
Kurcze ale mam dzis juz 4 godzine takie lumbago w brzuchu ze az mi lzy leca tak boli.. pochodzilabym ale krocze mnie boli z kolei no i badz madra.. Mozna na to krocze cos wziasc?

Ja już po wizycie. Dziewczyny ok, rosną jak na drożdżach. Ala ma 1250gr a Ewa 1280gr więc są duże i równe. Moje wyniki też niezłe. Co do bakterii w moczu to powiedział, że leukocyty są nisko więc pewnie to zafałszowanie próbki. Za to z podwoziem kiepsko. Jutro idę do szpitala. Coś czułam sprawę. Mam niby szyjkę na 2,5cm ale powstał "lejek" tzn powoli się rozwiera. Idę na sterydy na płucka. Nie denerwuje się ale nie chcę iść. Wolę w domku z mężem czas spędzać. Jak wyniki będę mieć dobre to puszczą mnie po 4-5dniach.

Marcysiowa wszystko będzie dobrze :-). Te szynki uwielbiają robić nam psikusy-niestety. Dobrze, że dostaniesz sterydy na płucka-to swego rodzaju zabezpieczenie. A córcie faktycznie ładnie Ci rosną :tak:.
Jestem ciekawa jak moje-awaryjnie pakuję właśnie torbę szpitalną.

Hej dziewczynki, melduje ze wrocilam w trojpaku. Poczytam co tam u Was ( mam nadzieje ze pierwotny plan dotrzymany i nikt sie nie rozpakowal) pozniej napisze jak tam my sie mamy.

Marcysiowa badzo się cieszę, że dziewczyny rosną i maja się dobrze i nie martw się - wszystko będzie dobrze, czas w szpitalu szybko minie :-)

Elala super,że już jesteś - koniecznie daj znać jak było i co u Ciebie słychać :-)

Huśtawka Fisher Price Las Tropikalny (3148837883) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
BRIGHT STARTS HUŚTAWKA ZABAWNE ZOO DO 11 KG+GRATIS (3134054506) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
ja kupiłam takie hustawki. Byłam dziś na wizycie moje chłopaki waża 640 g i 880 g nie mam oznak TTTS ale mam za to wszyskie inne patologie ciąży bliżniaczej za dwa tyg lekarz ma podjąć decyzję co dalej boję sie wcześniactwa aż tak skrajnego:crazy: oj

Nareszcie mam chwilke... Pisze z komórki i często mi "wcina" posty, więc wole czytać co tam u was niż pisać... Widzę, ze wszystko ładnie u was, trzymacie sie niezle dzielne kobitki.
U mnie po staremu ;) Chłopaki ciagle głodne, ale zdarza sie, ze potrafią przespac w nocy nawet 5 godin. Rzadko, ale sie zdarza ;)
Piszecie o bujakach - super sprawa. Ja mam jeden bujak i dwie huśtawki. Bujak ratował mnie zanim kupiłam huśtawki. Czasem chłopaki nie maja ochoty na bujanie a czasem w nich zasupiaja. Powiem wam, ze to duZa pomoc :) kupiłam używany Bujak z toys r us, a hustawki z fishera - jedna aquarium a druga rainforest. No i kojce mam z wibracjami - graco electra - jestem bardzo zadowolona. Wymiary bardzo mi odpowiadają (są szersze a krótsze- dzieciaki jeszcze śpią razem!), maja przewijak, wibracje i pare innych bajerow - światełko, melodyjki... No i regulacja wysokosci tez jest. Wibracje przydawaly sie jak moje szkraby malutkie były ;) teraz maja w nosie czy materac wibruje czy nie ( wlaczam sporadycznie).
U nas różnie - najważniejsze ze nic sie niepokojącego nie dzieje. Nikoś ma monitor oddechu więc trochę spokojniejsza jestem. Problem z kupami - ale to normalka. Jak jeden ma zatwierdzenie to drugi wali w pieluche 5 razy dziennie i odwrotnie ... Jaja sobie ze mnie robią ;) pierwsze szczepienia tez już za nami.
Trzymam za was kciuki i proszę trzymać sie listy - nie wpychac sie w kolejkę. Całuje was mocno. Postaram sie trochę wiecej i częściej pisać.

Onlyone - super że się odezwałaś. Ale ten czas leci - już 2 miesiące mają Twoje Maluchy!!!! Kurcze...a dopiero co się urodziły... Pozdrawiam Was serdecznie - a 5 godzin spania w nocy to niezły wynik!

Marcysiowa - powodzenia w szpitalu - daj znać jak tam u Ciebie - ja mam zapowiedziany pobyt w szpitalu na sterydy za 1,5tygodnia - profilaktycznie na 2 dni (oby tylko na dwa). Pozdrawiam

A ja znowu wstałam z podpuchniętymi łydkami....masakra tak źle mi się śpi....

reklama
Dzięki dziewczynki. Już zapakowałam się na krótki pobyt ale nie mogę się od męża odkleić. Normalnie uzależniona od niego jestem. Strasznie będę tęsknić...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry