reklama

Ciąża bliźniacza

Mam zle przyczepiona pępowine ,złe przepływy u mniejszego dziecka i zachamowanie jego wzrostu ze zwgledu na złe przepływy za 2 tyg lekarz ma podjać decyzje czy juz zrobić cc czy czekać jeszcze :baffled:

reklama
no chyba nie dam rady nadrobic ponad tygodniowych zaleglosci. Ale z tego co zdazylam sie zorietaowac to wszysztkie na swoich pozycjach pozostaly. Dzielne dziewczyny.
Widze rowniez kilka nowych blizniakowych mam:-) pozdrawiam.
Pobyt w kraju ze wzgledu na okolicznosci nie byl przyjemny no ale przezylismy to wszystko jakos. Ciesze sie bardzo ze pojechalam z mezem bo w dniu smierci mamy jego ojciec wyladowal w szpitalu, wiec wszystko bylo na jego glowie. Tak naprawde to okazalo sie ze wszyscy mieli juz swoje swiatecgzne plany takze mielismy chociaz siebie nawzajem w tym trudnym okresie.
Korzystajac z okazji zrobilam sobie krzywa cukrowa i wynikin wyszly w normie :-) do tego wybralam sie do ginekologa, i pani doktor zbadala szynke (38 mm, zwarta, zamknieta, twarda):tak: Maluszki na swoim miejscu. Corcia 1280g a synus 1320g (ale to bylo ponad tydz temu takze do tego czasu urosly pewnie bo i brzuchol porzadnie mi wydelo).
Ponad to zaczely bardzo puchnac mi nogi a zwlaszcza stopy, sa ciezkie jak z olowiu a wygladaja jak balony.
Kretowinka kiedys myslalam ze jak przyjade w rodzinne strony meza to sie spotkamy no ale w tych okolicznosciach nie bylo okazji. Moze kolejnym razem juz z blizniakami.
marcysiowa - wyobrazam sobie ze nie latwo jest pojsc do szpitala i zostawic mezusia ale to dla dobra dzieciaczkow. Lekarze obadaja cie i dziewczynki szybko i wysla do domciu.
Lilonka - twoj suwaczek mi tak juz piekny - plam minimum masz zaliczony a kazdy oklejny dzien jest dodatkowym atutem dla maluchow.
gotadora -maz byl na swieta???
asiek- moja mama pracowala na noworodkach cale zycie i ona wlasnie poleca takie body pod pajacyka jako najlepsza metode ubierania maluszkow.

Elala dziękuje, mam męża jeszcze do jutra, musi już jechać, żeby szybciej do mnie przyjechać - chyba koniec czerwca, lipiec ... no cóż już dziś się popłakałam, więc jutro będzie cieżko :-(

Mama290 oj faktycznie nie za dobrze u Ciebie. Ale skoro lekarze na tą chwilę nie zadecydowali o rozwiązaniu ciąży to jest nadzieja, że coś wymyślą na ta trudną sytuację. Trzymam kciuki za Ciebie i maluszki i życzę dużo spokoju. Wiem, że to utarty slogan, ale musisz być dobrej myśli.

rozyczko- tu masz link: Tunika dla mam karmiących Dobranocka 3046 grey melange :: Pizamka.pl: piżamy i koszule nocne, szlafroki, bielizna nocna.

asiek- twoja koszula jest przepiekna, tylko troche droga, jak dla mnie..

mama- ojej :-( ale nie martw sie na zapas, skoro lekarze moga poczekac jeszcze dwa tygodnie, to moze jakies leki, ktore przyjmujesz, zadzialaja i jeszcze cie troche przetrzymaja. &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

elala- no fajnie byloby sie spotkac :) jak bedziesz w lodzi to daj znac!

bibiana- a co z toba?

tigla- no wlasnie, moze jeszcze lilonka nas przeczeka :-D

kurczę, mama290, trzymam kciuki żeby udało się jeszcze trochę dociągnąć bliżej 30tc i żeby mniejszy maluszek rósł!!! rozumiem, że jesteś w szpitalu (z góry przepraszam jeśli czegoś nie doczytałam bo czasem nie jestem w stanie nadrobic wszystkich postów) czy może w domu? &&&&&&&&!!!!

kretowinka - no, drogawa, ale mam zamiar używać jej również już po ciąży i karmieniu więc traktuję jako dłuższą inwestycję i trochę luksusu na trudne dni

o! a taką tunikę mam tylko fioletową i z dłuższym rękawkiem, też jest super

Ostatnia edycja:
No, no bez takich :-) kolejka obowiązuje ;-) Muszę nacieszyć się prowadzeniem.
Kurczę przez ten szpital jakoś osłabły moje przygotowania.Net w komórce na niewiele pozwala.

Mama290 trzymam mocno kciuki za twoje maluszki.

Asiek - i u Ciebie już 3 z przodu. Pięknie :-)

przeszłam juz faze płaczu i zamartwiania się tak na maxa :crazy: teraz poprostu przyjmuje to co mi mówia nie mam innego wyjścia, nie ma na to żadnych leków tylko takie czeakanie co dwa tyg mam robione usg i wizyta u lekarza i tyle, ogolnie leże tzn odpoczywam ,nie leże w szpitalu jak narazie ale chyba mnie położą podłączą pod ktg dla pewności jeszcze jakis czas temu martwiłam sie o rodzaj fotelików a teraz licze ruchy dzieci jak jakis maniak wszystko zeszło na drugi plan przestało mnie cieszyć

reklama
Coś dla Was co dawno było obiecane:-)
IMG_8819.jpgIMG_8803.jpgIMG_8817.jpg

Załączniki

• IMG_8819.jpg
    IMG_8819.jpg
    18,6 KB · Wyświetleń: 64
  • IMG_8803.jpg
    IMG_8803.jpg
    22,3 KB · Wyświetleń: 67
  • IMG_8817.jpg
    IMG_8817.jpg