• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża bliźniacza

Lilonka cudnie, ze juz nakarmiłaś bąbelki....najważniejsze, że wszystko jest dobrze. juz nie moge doczekac się zdjęć kruszynek :tak:

Onlyone no to szybko te ząbki, oby szybko wychodziły....i bezboleśnie....

Tigla obrączka kłamie :-D nadal wychodzi że Lewek to dziewczynka....hihii

A i obaj główkowo ułożeni, pani doktor powiedziała, że przez ten brak białka chłopcy bedą malutcy, do 3 kg nie dobiją, mam się cieszyć ja przekroczą 2.5 kg... teraz mają 332 i 324 no i powiedziała, ze na 20% mogą być tacy sami mimo tego, ze dwujajowi....że tak się zdarza, ale już teraz widać różnice w wyglądzie jeden ma inną brodę :-D

Rózyczka to prosimy zdjęcie brzuszka :tak: mi póki co chłopaki pozwalają spać:tak:

reklama
A ja dzisiaj miałam parszywą noc :-( Żebra prawie wyszły mi bokami, nie wiem co te moje dzieci wyprawiają, ale zupełnie przestaja się mieścić w brzuchu i tak go naciągają i rozkopują, że nie umiem sobie znaleźć miejsca. Jakby traktor mnie rozjechał. Całą noc się przewierciłam i przechodziłam, aż mnie głowa łupie z niewyspania, a co sie położę to zaczynają się harce i tak w kółko...

Lilonka gratulacje wielkie :-) super, że masz pokarm :tak:

Miss chłopcy cudni i super, że tacy grzeczni :-)
Sade Twoi także cudowni :-) a buciczki jakie śliczne mają :-D
Bibiana grunt, że zdrowe :tak: no ale widzisz... nie ma co wierzyć obrączce ;-)

Jak robiłam ten test pappa to wyszło, ze mam niedobór białka A jest on odpowiedzialny za budowe łozyska, norma to do 0.5, a ja mam 0,09 i niby przez to dzieci nie otrzymują wszystkich potrzebnych składników, a łożysko może szybko się zwapnić, póki co cały czas rosną i to idealnie, ale powiedziała mi ze urodzą się mali...no ale zobaczymy co będzie, bo lekarze gadają gadaja, a potem jest całkiem inaczej... Mój pierwszy syn też miał być mały, a urodził się 3600

Tigla u mnie bardziej ząbkowanie....na kolke są fajne leki niemieckie np sab simplex albo lefax które działają cuda, a ząbkowanie...ech jak se przypomne jak mój synuś cierpiał przy ząbkowaniu....

Asiek współczuję złej nocki....

Bibiana :szok:czego to człowiek się nie dowie będąc w ciąży bliźniaczej. Ja na kolki kupiłam na razie butelki dr Brownsa i mam nadzieję, że mnie przed nimi ustrzegą. Mąż korzystając z okazji,że słoneczko się pojawiło szybko wyprał pieluchy (nie mógł się tego doczekać :-)). Jutro planujemy jazdę testową z fotelikami, żeby mieć pewność, że potrafimy je prawidłowo zamontować.

lilonka- wrzuc fotki! ale cudownie ze masz pokarm i moglas nakarmic :-):-):-) napisz wiecej jak bedziesz miala czas

gotadora- oj, ciaza to taki szczegolny czas u kobietki, ze jeszcze wiecej potrzebuje wsparcia i ciepla i milosci, wspolczuje ze twojej drugiej polowki nie ma przy tobie, jemu zreszta tez wspolczuje, bo pewnie jemu tez jest ciezko...

sade- ale sliczne maluszki :)))

bibiana- a to ci checa z tymi dwoma siusiorkami :))) i masz tu babo placek, a jak jeszcze raz ci zmienia zdanie w czasie ciazy ;) trzymam kciuki za to, zeby jak zwykle nie sprawdzila sie przepowiednia lekarska mowiaca ze twoje chlopaki beda male- co oni tam wiedza... ;)

asiek- ja tez ostatnio nienajlepiej spie, bo dzieciaki naprawde juz malo miejsca maja i nijak nie moge sie ulozyc zeby sie nie napinaly... ciesze sie ze do szpitala ide, bo tam jednak powiedza mi czy to jest normalne czy cos z tym robimy..

tigla- ja tez jestem uzbrojona w butelki dr browna, oby dzialaly... popieram wasz upor zeby jednak juz cie polozyc, z tych samych wzgledow co u mnie- lepiej zeby dzieci byly codziennie na ktg i zebys juz nie musiala znosic trudow podrozy, nawet jesli juz nie prowadzisz samochodu (ja juz od 2 tygodni nie) to i tak jazda jako pasazer z takim bebnem z przodu jest bardzo niewygodna. a nie ma sie co oszukiwac, drogi u nas nie sa jak stol...

eevlee- nie martw sie, unormuja ci te wyniki. dobrze ze jestes w szpitalu. cierpliwa badz :)

marcikuk- to juz 5 miesiecy??? dżizes, ale ten czas leci! jak magia polaczenia blizniakowego dziala? zajmuja sie soba czy caly czas musza byc przy mamusi?

onlyone- eh, szybko te zeby, moze beda sie teraz po prostu dlugo slinic a zeby rusza za 2 miesiace? a placza przy tym?

Kretowinka dziękuje Ci za ciepłe słowa. Ciężko, ale sama wybrałam, aby zostać w PL, jakoś bardziej ufam naszym lekarzom niż tym w UK, gdybym miała trafić w szpitalu na jakiegoś hindusa, to mnie to przeraża. Zanim nie poznałam na własnej skórze jak potrafi taki lekarz doradzać to nie bałabym się, a zdarzyło mi się i w UK jest po prostu ogrom ludzi z tamtych rejonów. Mam nawet wrażenie,że jeśli poszukuje się pracy to ich traktują na pierwszym miejscu, bo są wszędzie w państwowych instytucjach i to nieważne,że jest problem, aby zrozumieć ich wymowę ( mówią tak jakby mieli ziemniaka w buzi), no ale dość o nich. Drugim powodem jest to,że wolę aby dzieci były w naszym własnym domu, a taki mamy w Polsce, w Anglii nic jeszcze nie kupiliśmy, więc musielibyśmy wynajmować. A wynajmu niecierpię, bo mieszkania pod wynajem są robione ( remontowane) bardzo niedobrze. Ale jeśli mój mąż po przyjeździe tutaj do mnie na dłużej nie będzie potrafił się odnaleźć to wyjedziemy i jakoś zmierzę się wtedy z angielką służbą zdrowia ;-) ... póki co nic mi nie dolega, a dzidziulki zdrowo rosną, no ale dr zakazał długich podróży

Lilonka i ja nie mogę doczekać się fotek Twoich maluszków!

reklama
netka - Ty zaciskaj szynkę a my zaciskamy za ciebie kciuki:happy2: Szpital nie nalezy do przyjemności, ale nigdzie tak nie poleżysz jak tam :-), w domu zawsze częściej się wstanie, coś porobi, połazi... A wagę dzieciaczków masz rzeczywiście bardzo dobrą.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry