reklama

Ciąża bliźniacza

Elala - no to ładny przyrost brzusia masz :)))))) Ja zaczynałam od 80cm w pasie - wiec póki co 22cm :) no i waga - ale myślę że szybko zlecą kilogramy przy dwóch maluszkach :) Tym bardziej że póki co brzuszek i piersi mi się powiększają tylko... Łydki też mi puchnąć zaczynają trochę - ale póki co nie ma dużej biedy. A dużo Wam jeszcze brakuje do wyprawki?
U mnie właśnie kolejne pranie idzie (ciuszki, kocyki, pościel). Chce wyprać i wyprasować wszystko żeby było gotowe.
Oto mój dzisiejszy brzuszek:
Zobacz załącznik 550661

reklama
no Rozyczka niestety zostalo nam sporo do wyszykowania. mamy dopiero jedno lozeczko (i to bez materaca) po drugie jedziemy za 2 tygodnie. Nie mam tez poscieli. Podostawalam duzo roznych ciuszkow i spioszlokw od rodziny i znajomych, sami tez zreszta kupilismy ale nie mam pojecia jakie rozmiary mamy i czy cokolwiek bedzie nadawalo sie szpitala. Musimy kupic foteliki i bazy isofix ale najpierw czekam az maz wybierze nowe auto bo sie zdecydowac biedaczek nie umie :no:. A mnie szlag trafia bo ile o samochodach sluchac i gadac. Dlam mu 2 tygodnie moze w koncu cos wybierze. A poza tym drobiazgi jak kosmetyki termometry buleleczki......o jejej nawet nie zdawalam sobie sprawy ze tyle tego. :szok:. Jeszcze ze 2 -3 tygodnie w pracy a potem to juz tylko cala energia (o ile jakakolwiek zostanie) pojdzie na przygotowywania dla maluszkow).
Moje nogi rowniez wygladaja jak banie. Nawet mezowskie masowanie nie pomaga:baffled:.

Nie moge otworzyc twojego zalacznika:crazy:

Różyczko - u mnie chłopaki raz są spokojne a raz robią taki cyrk w brzuchu że nie wyrabiam:) w nocy do tej pory byli spokojni ale dzisiaj dali czadu, co i rusz któryś się wywracał i kopał dość mocno:-) Dzisiejszą nockę zaliczam do najmniej udanych, chłopaki skumulowali się już od paru dni po jednej stronie brzucha i przewrócenie się z lewego boku na prawy to mega wyczyn. Brzuch ciąży po jednej stronie strasznie i przy przewracaniu wszystko w srodku zaczyna boleć ehhhh Wy też tak macie czasami??
Mi jakoś ostatnio chyba mocno hormony uderzają do głowy bo byle co to zaraz płaczliwa jestem albo złe myśli mnie nachodzą:( Do tego te opuchnięte ręce jak kiełbaski i ból w kostkach aaaaa gdzie ten cudowny stan ciążowy o którym tyle się mówi :wściekła/y: Dobrze że już większa część ciąży za nami hihi i niedługo będziemy miały nasze robaczki po drugiej stronie brzuchola:) Jak u ciebie z kg? U mnie to już +14:szok: i czuję się jak mały niezdarny klops:)
Kretowinko - to teraz ty trzymasz nas w napięciu :) czekamy na wieści od waszego trójpaczka i zaciskamy kciuki&&&&
Gotadora - fajnie że masz taką grupkę z którą się wspieracie i masz z nimi kontakt na żywo :)
Tigla - a ty jak się czujesz? stres już się pojawił że to lada chwila??
Elala - specjalnie dla ciebie lista przypominająca:-)
  1. 1. NovaMama
    2. Tigla
    3. Kretowinka
    4. Eevlee
    5. Asiek
    6. Elala
    7. Pachnąca
    8. Marcysiowa
    9. Palam
    10. Netka
    11. Maggi
    12. Różyczka
    13. Dominiska
    14. Dytko
    15. Mama
    16. Zenia
    17. Multimama
    18. Gloriane
    19. Charlottema
    20. Bibiana
    21. Polka
    22. Gotadora

Różyczko - u mnie chłopaki raz są spokojne a raz robią taki cyrk w brzuchu że nie wyrabiam:) w nocy do tej pory byli spokojni ale dzisiaj dali czadu, co i rusz któryś się wywracał i kopał dość mocno:biggrin2: Dzisiejszą nockę zaliczam do najmniej udanych, chłopaki skumulowali się już od paru dni po jednej stronie brzucha i przewrócenie się z lewego boku na prawy to mega wyczyn. Brzuch ciąży po jednej stronie strasznie i przy przewracaniu wszystko w srodku zaczyna boleć ehhhh Wy też tak macie czasami??
Mi jakoś ostatnio chyba mocno hormony uderzają do głowy bo byle co to zaraz płaczliwa jestem albo złe myśli mnie nachodzą:( Do tego te opuchnięte ręce jak kiełbaski i ból w kostkach aaaaa gdzie ten cudowny stan ciążowy o którym tyle się mówi :wściekła/y: Dobrze że już większa część ciąży za nami hihi i niedługo będziemy miały nasze robaczki po drugiej stronie brzuchola:) Jak u ciebie z kg? U mnie to już +14:szok: i czuję się jak mały niezdarny klops:)

Maggi - u mnie +10kg i +22cm w pasie (mam teraz 102 cm :szok:). Chłopaki wiercą się i jak razem zaczną czasami kopać to robi się to nieprzyjemne....obaj są główkowo ustawieni i jak zaczną nóżkami przebierać to obrywa mi się w żebra i po żołądku :) Czasami to się nawet martwić zaczynam że tacy aktywni są. Ale to norma. Za dużo ruchu źle, za mało też źle :rofl2:
Z przewracaniem się z boku na bok też mam problemy - myślę że to norma... :-) I mam dni że czuję się jak słoń/orka, hahaha taka nieporadna... A jak u Was przygotowania? Macie już wszystko?
Elala - no to macie jeszcze trochę szykowania. Nam drobne zakupy zostały - butelki, kosmetyki... Nie wiem na jakie się zdecydować - czy tylko Oilatum do kąpania, czy coś jeszcze kupować - a jak tak to jakiej firmy...
Ciuszków większość mam już poprasowaną - pozostaje posegregować rozmiarami - część do komody a część w worki próżniowe wsadzę - i później będą gotowe do użycia :)
Jeszcze raz zdjęcie przesyłam bo coś nie wyszło :)
Zobacz załącznik 550674

Różyczka śliczny brzuszek i wcale nie wydaje się taki duży, jak patrzę na Twoje zdjęcie to zazdroszczę bo mój brzuszek już chyba jest taki jak Twój i u mnie są niestety rozstępy które zostały mi po pierwszej ciąży mimo że się smarowałam:)
na wagę boję się stanąć bo 2 tyg temu było prawie 7 kg a to dopiero połowa ciąży, za tydz mam wizytę to wtedy się przerażę ile mi przybyło:)
Miłego dnia mamuśki :-D:-D
Gotadora fajnie że masz grupkę z którą się spotykasz zawsze to raźniej, ja też jestem z tych rozłąkowych niestety bo mój M na morzu pracuje i co kilka miesięcy się widzimy, ale tutaj mam rodzinę na miejscu, przyjaciół wiec daje sobie radę

Kretowinko czekamy na jakieś wieści i trzymam &&&&&&

Zastanawiam się czy mam zacząć się martwić tym ze jeszcze ruchów dzieciaczków nie czuję, mam nadzieję że na dniach w końcu poczuję upragnione pukanie.

maggi - o rety! tak już w pierwszej piątce jestem? obowiązkowo muszę dotrwać do maja!!! dzisiaj idę na wizytę, ciekawe jak tam szynka...

novamama, tigla - ładne te Wasze suwaczki:happy2: i tak trzymac!
kretowinka - &&&&&&&!!!!

netka - kiepsko, że tak Cię traktują! Jak ja byłąm na patologii to ze wszystkim pielęgniarki przychodziły, nie ważne czy temp., ciśnienie czy ktg, a jak wołały np. na usg to ciągle pytały czy wolno mi wstawać i mogę sama podejść do gabinetu... Może to zależy od oddziałowej i tego jak ustala normy zachowań personelu, hm... Jak widać, co szpital w PL to obyczaj.

dzieki dziewczynki za kciuki, juz po badaniach, mam rozwarcie na 1cm ale nie postepuje. plan jest taki, ze jesli cos sie zacznie dziac, to rozwiaza mnie w piatek, zeby nie zostawiac mnie na weekend z przypadkowym lekarzem z dyzuru. jesli jednak nic sie nie bedzie dzialo, to czekamy do srody 17 kwietnia. NATOMIAST, jesli nadal bedzie dobrze, to mozemy czekac. tak bardzo bym chciala zeby bylo to jak najdluzej.
po usg wiem juz, ze Wika wazy 2400 a Antoś 2680 wiec jest dobrze :)))
ja tam sie nigdzie nie spiesze, tigla, czekam na twoja wizyte i twoje terminy :)

maggi, rozyczka, ja tez mam problemy z przetaczaniem sie w lozku, musze brzuch i pupe dzwigac w rekach i obracac zeby nie bolalo mnie w srodku.

rozyczka- sliczny twoj brzuszek, wiem ze wydaje ci sie ze jest duzy, bo mi tez sie tak wydawalo jak bylam na twoim etapie ciazy, ale duzy to on dopiero bedzie :-D

polka- a gdzie masz lozyska ulokowane? jesli na przedniej scianie to moze byc pozniej z odczuciami. ale ja nie jestem znawca tematu, dziewczyny wiedza wiecej na ten temat.

Rózyczko - skoro ty ujawniasz swój to i ja wrzucę swojego brzuchola:)
Obraz 002.jpg
Kretowinko - no to za ciebie i jak najdłuższe siedzenie dzieciaczków w brzucholku wszystkie kciuki &&&& zaciśnięte:)

Załączniki

• Obraz 002.jpg
    Obraz 002.jpg
    8,4 KB · Wyświetleń: 59
Aperluje do Nova mama, Kretowinka, Tigla, kretowinka i Asiek prosze mi tu be naglych rozpkowywan dopoki ja wyprawki nie mam. Wstyd :zawstydzona/y: bedzie byc w pierwszej piatce bez lozeczkek i calej reszty rzeczy gotowych.:baffled:.
Rozyczka, maggi brzuszki zgrabniutkie i okraglutkie:-) nacieszcir sie ich widokiem bo nie dlugo to bedzie balonisko:-D

reklama
Elala - podzielam twoje zdanie niech koleżanki ładnie i powoli według kolejności się rozpakowują :) wyprawkę szybko skompletujesz:)
Różyczko - ja ostatni tydzień wpadłam w szał zakupowy i zamówiłam łóżeczka, materace, prześcieradełka do wózka hmmm komoda już jest ustawiona i będę powoli w tym tyg robić porządek z ciuszkami. Wolę to teraz przygotować sobie wszystko bo mało ruchliwa się robię:(

A i kupiłam sobie do zrobienia w domu odlew gipsowy brzuchola:) ale z tym poczekam jeszcze do maja jak będzie większy:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry