Różyczko, nie kupuj oliwki, często uczulają i wszystko mażą... (Jeśli myślisz, że się przyda to polecam bambino, także ich mydełko i chustki mokre).
Jak wykąpiesz w oilatum, to nie trzeba już smarować. Od 3-6 mca możesz stosować szampon (oilatum też robi).Na pupę linomag i sudocrem. Możesz mieć w zapasie wazelinę - przydaje się np.do natłuszczenia ciemieniuchy (na godzinę przed kąpielą), przy bardzo przesuszonej skórze też. Jak będzie mocniejsze słońce, to warto mieć pod ręką krem z filtrem, ale uwaga! Większość kremów można stosować od 1-go mca życia! Zwróć też uwagę na parabeny i związki perfumujące-nie powinno ich być w zawartości kremu.
Bibiana, termin mam na 30-go kwietnia, następna wizyta 20-go, 10-go idę jeszcze na usg. Tak, nadal chcę sn, uzgodniłam z lekarzem, że będzie to możliwe (1-szy chłopiec "u wyjścia" jest już wpasowany w kości kulszowe). Od lekarza usłyszałam, że nawet, jeśli po urodzeniu 1-go dziecka drugie się obróci(teraz główkowo), to będzie poród pośladkowy. Nie twierdzę, że nie napawa mnie to lękiem, ale cóż, wszystko co nowe trochę niepokoi, a bliźniaków jeszcze nie rodziłam :-)
Zastanawiam się jednak, czy lekarz obecny przy porodzie zdania nie zmieni, bo na poród trafię na "przypadkowy" zespół lekarsko-położniczy (do obecnego lekarza chodzę żeby mnie przyjeli na poród, taka prawda).
Margaret, cudne Twoje Dziewczynki! Dzięki za dodanie otuchy
Eevlee, to dobrze, że jesteś pod stałą opieką. Trzymam kciuki za Twój spokój i cofanie się cholestazy&&&&&&&
Gotadora, zgadza się, często w początkach ciąży najpierw pojawia się biuścik i skóra ładna się robi i włosy błyszczą....ach rozmarzyłam się....