reklama

Ciąża bliźniacza

Ja Was cały czas podczytuje ze szpitalnego łoża. Internet mam wolny i to tylko w telefonie wiec otwarcie zdjęć zajmuje wieki.
Cieszę sie z Waszych udanych wizyt. Niech te szynki tylko mocno trzymają.
Moja chlestaza wciąż bezobjawowa. Już sama sie zastanawiam czy to może jakaś inna choroba wątroby, ale zdaniem lekarzy wszystko wskazuje na cholestaze. Jutro ponowne pobranie krwi do badań i obserwacja czy wyniki rosną czy spadają. Od tego zależy ile potrwa moja ciąża. Chciałabym dociagnac do 36 tc. Tak wiec dziewczyny w kolejce przede mną - rodzić!!!

reklama
eevlee- &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

marcysiowa- nie ma to jak w domu, no nie?

elala- wspolczuje, jesli to sa bakterie w moczu i kaza ci czekac az tydzien na decyzje o antybiotyku to niezle moze byc.. w sensie, jak sie zacznie prawdziwe zapalenie pecherza i ty bedziesz sie skrecac na kibelku... &&&&&&&&&&&&& zeby tak sie nie stalo..

novamama- uff, to ja cie zle zrozumialam. dobrze ze ulozenie dzieci jest glowkowe. ale moze obgadaj z lekarzem plan postepowania w razie odwrocenia sie drugiego blizniaka (tfu, tfu, tfu- odpukac w niemalowane)

tigla- jak tam po wizycie?

dominska- ale cie dlugo nie bylo! chyba ta pogoda tak nastraja negatywnie. ja tez nie jestem w pelni soba, chociaz mam fajne dziewczyny w pokoju i duzo sie chichramy, to troche pomaga.

czy mam stresik? oj, jest, jest, czai sie gdzies tam z tylu, za mna, wiem ze jest gotowy rozwinac w pelni swoje skrzydla i ze to zrobi na pewno jutro wieczorem........... ale moja znajoma polozna bedzie ze mna, a moja lekarka bedzie mnie kroic- i to mnie bardzo pociesza.

Kretowinko - to już tuż tuż :))))))) Super :-) Będę trzymać kciuki od samego rana (w piątek - tak??) i oczywiście pamiętaj dać znać jak się miewacie już po...fajnie że będzie z Tobą i położna i lekarka którą znasz - zawsze to raźniej

Eevlee kciuki za wyniki jak najlepsze trzymam &&&&&

Elala super, że u was wszystko ok

A ja mam złe wieści, szyjka się skróciła o ponad 1cm, skurcze macicy i jutro rano do szpitala :-( ale zanim mnie zbadał to chwalił że ciąża idealna, między dziećmi tylko 3% różnicy, też rozważamy poród naturalny, w dodatku mówił że do 38 tc powinniśmy wytrwać, ale po badaniu szyjka skrócona, te skurcze więc mam nadzieję, że szyjka przynajmniej do 30 tc wytrzyma....a reszta wyników super....jeszcze wczoraj dobrze się czułam dopiero dziś zaczęły się skurcze....

Elala gratuluję udanej wizyty :tak:. Nie ma to jak dobre wieści (a może królowa wysłała pozytywne fluidy :-D)

Eevlee trzymaj się !! My z lekarzem trzęśliśmy się, czy dam radę przeskoczyć 30 tc, a tu prawie 37 puka.

Kretowinka nie bój żaby, myśl o samych pozytywach. A przede wszystkim o tym, że będziesz mogła po tylu miesiącach wyściskać swoje szkraby :tak:

Bibiana tylko się nie denerwuj.Może to chwilowa sprawa. Poleżysz trochę, odpoczniesz i szyjka wróci do normy.

A tak w ogóle to piszę ze szpitala :tak:. Coś słabo z moim przeczuciem-dobrze, że wzięłam torbę. Ogólnie jest wszystko dobrze : szynka trzyma, morfologia jak złoto (hemoglobina 13,5:tak:), ale to blisko tego 37 tc i ta cukrzyca, więc muszę być na oku. Na podstawie badań jutro prawdopodobnie podejmą decyzję kiedy cc. Mój gin mówił, że może to być ten tydzień lub przetrzymają mnie jeszcze 2 tyg. Robili mi tu usg i dzieciaki ważą po ok. 2700 :szok::szok:

Tigla mam nadzieje, ze to chwilowe....a miałam dziś takie przeczucie, ze wyląduje w szpitalu :-( do tego brzuch cały czas sie stawia, mam nadzieje, że nospa w końcu zadziała.

A wyniki masz piękne, taka hemoglobina, no no no. ja zostawiłam moje wyniki w samochodzie, ale hemoglobina nadal w normir, bo lekarz mowił że super wyniki, ale nie wiem ile....

reklama
Bibiana mój lekarz jak zobaczył morfologię i tą hemoglobinę to śmiał się, że to wyniki nieciężarnej i jeszcze kogoś mogłabym nią obdarować. A w szpitalu naprawdę odpoczniesz, bo będziesz więcej leżeć chociażby z nudów. W domu tak nie poleżysz, bo zawsze coś jest do zrobienia-znam to doskonale z autopsji. Zresztą co do szynki to spójrz na mnie :tak:
Ciekawe jaką decyzję jutro podejmą lekarze odnośnie terminu cc.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry