reklama

Ciąża bliźniacza

Tigla ogromne gratulacje i waga dziewczynek niezla!!!!:-) szybko tam nam dochodz do siebie i z dziewczynkami wracaj do domku!!!
Novamama ja nie wiem jak Ty sie jeszcze kulasz a przy tym robisz wiele innych rzeczy.szacun ogromny hehe
U wszystkich mamusiek z niesforna szynka trzymam &&&zeby szynki sie uspokoily i zebyscie mogly spokojnie dotrwac jak najdluzej w trojpaku.
Ja dzis zaczelam wizytowac u dentysty,sciagala mi kamien a za tydz plombowanie jakies bedzie. Trzymajcie sie kobitki cieplutko i duzo slonka zycze w koncu wiosna przyszla!!! :-)

reklama
Pachnąca - żaden problem za niedługo umieścimy waszą trójcę razem na pierwszym miejscu:)) może wszystkie urodzicie w tym samym dniu:) ale by było hihi:-D kumulacja jak w totka

Pachnąca, życzę Ci żebyś wytrzymała jak najdłużej. Ja przy mojej szynce mogę się niechcąco komuś w kolejkę wepchać. Staram się wytrzymać do 22.05 wtedy będzie 37tc. A czy wytrzymam to inna sprawa.

Gratulacje dla Tigli, swietna waga maluszkow :-)
Ja to juz chyba tylko lezec bede do konca jak mnie tak wiezadla beda szarpac.. Podobno moze to tez byc przez rozchodzace sie kosci lonowe. Ze tez mnie to spotkalo grrr akurat teraz gdy mam tyle roboty :-/
Co do porodu to w przyszlym tyg mam isc na wizyte do ordynatora porodowki u mnie i ma mnie wpisac na liste cc. Taki przywilej dzieki mojej kuzynce ktora pracuje w szpitalu. Moze wlasnie to jest jakies wyjscie, umowic sie z ordynatorem na prywatnej wizycie.. Mnie tez moj gin straszyl ze moga naciskac na sn ale teraz juz sie nie stresuje :-)
Czy ktoras z Was miala bole wiezadel.. Ponawiam pytanko bo moze bralyscie cos na to. Apap czy cos bo nospa nie dziala.
Nospe to biore chyba od 4 miesiaca 3 razy dziennie razem z magnezem i cyclo3fort na hemoroidy. Po tym leku branym caly czas regularnie nie powiekszaja sie i nie sa takie dokuczliwe :-)

Dzięki Marcysiowa :) ja Tobie rzecz jasna też tego życzę :)
Wiem, że dla dziewczynek najlepiej, żeby siedziały jak najdłużej, ale szczerze powiedziawszy to ja już mam po dziurki w nosie tej ciąży i marzy mi się po cichu, żeby się skończyło :)
Mój gin twierdzi, że po 34 tc to już mogę rodzić, a będzie rewelacyjnie jak dotrzymam do 36 t.c.

Gratulacje Tigla:-)

Czy któraś z Was brała Fenoterol na szynkę? U mnie dziś ciąg dalszy historii, mój lekarz zażyczył sobie spotkać się ze mną, dostałam zwolnienie lekarskie (w pracy dziś czarna rozpacz szefa;) ) i ...nakaz leżenia:/ Choć na badaniu USG moja szynka nagle z 27 mm wydłużyła się do 35 mm od wczoraj... Lekarz stwierdził, że wczorajsze 27 mm może byc wynikiem długiego "masowania" brzuszka przez lekarza wykonującego USG połówkowe...Czy którejś z Was znane są takie szynkowe zachowania? i przede wszystkim jak poradzić sobie z leżeniem do końca ciąży?????

Ostatnia edycja:
Gloriane na leżenie nie ma sposobu. Na początku będzie Ci łatwo bo od fenoterolu będziesz odlatywać. Potem się przyzwyczaisz. Wg mnie różnica w długości szynki to błąd pomiaru. Raczej szynka sie nie wydłuża.

Pachnąca moj gin mówi, że najlepiej 36,5tc wytrzymać. Jest kilka granic dla dzieci. Pierwsza to 26tc, potem 30tc a potem 36,5tc. Oby jak najdłużej. Ja w ciąży czuje się cudownie (poza hemoroidami) i mogłabym jeszcze drugie tyle chodzić. Nie dam sobie dziewczyn z brzucha wyjąć. :-D

Mnie też się wydaje, że najlepiej dotrzymać tak, żeby chociaż przekroczyć 35-36tc. Mi co prawda też lekarz mówił, że w ciąży bliźniaczej dzieci rozwijają się szybciej i generalnie uznaje się, że po 34tc można już takie ciąże bezpiecznie rozwiązywać, ale jakoś mnie to nie przekonuje. Co innego przyspieszenie o 2-3 tygodnie a co innego o ponad miesiąc:no: Poza tym chyba ważniejsza jest przekroczona 2kg waga i stan ogólny oraz bezpieczeństwo mamy i dzieciaczków, a to u każdej z nas jest indywidualne, więc ciężko stosować jakiś schemat.

Ja też już trochę mam kryzys, bo brzuch mi dokucza, maluchy kopią boleśnie, w nocy nijak spać, ale chcę doczekać do porządnego terminu, a jak widać chociażby na przykładzie novejmamy - można i nadzieja jest:-)

Gloriane - polecam komputerek przy łóżku, przyjemne książki, gazety, usprawiedliwione lenistwo :happy2: i odłączona komórka służbowa:-p

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry